Az áprilisi országgyűlési választáson eldől, hogy folytatódhat-e a nemzeti érdek érvényesítésére fókuszáló politika, vagy visszatér a birodalmi akaratnak való kiszolgáltatás időszaka – mondta a tárca közleménye szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a madéfalvi Siculicidium-emlékműnél.

Focistadion kivetítőjén üdvözölték Szijjártót Erdélyben: "Isten hozta, külügyminiszter úr!"

A koszorúzást követően a tárcavezető kijelentette, hogy a székelyföldi település az 1764-ben elkövetett vérengzés miatt a birodalmi elnyomás kegyetlenségével szembeni bátor kiállás jelképévé vált.

"Madéfalva emlékeztet arra, hogy mennyire kegyetlen tud lenni a mindent a saját akarata alá rendelő birodalmi logika pusztán azért, mert egy közösség máshogy gondolja a jövőjét, másként gondolkozik a saját sorsáról, és mindezt merészeli nyíltan is megfogalmazni"

- közölte.

Majd kiemelte: "a birodalmi akarattal csak akkor van esélyünk sikeresen szembeszállni, ha elegen vagyunk és elég szervezettek vagyunk, különben nemcsak hogy nem tudunk érvényt szerezni az igazunknak, hanem elveszthetjük mindazt, amiért oly sokat küzdöttünk, a hazánkat és a szabadságunkat".

Szijjártó Péter aláhúzta, hogy a magyar nemzet annak köszönhetően tudott fennmaradni több mint ezer éven át, hogy a fontos pillanatokban mindig képes volt az összefogásra. Ezzel kapcsolatban pedig rámutatott, hogy 2010 után belefogtak a nemzet határokon átívelő újraegyesítésébe, világossá téve, hogy minden magyar felelős minden magyarért.

"Feladatunk, hogy újra meg újra megerősítsük a nemzetünket, a nemzeti összefogást, mégpedig annyira, hogy a minket folyamatosan ostromló birodalmi törekvések ne söpörhessenek el bennünket"

- szögezte le.

"Néhány hét múlva a magyar nemzet újra fontos döntés előtt áll. Ismételten eldől, hogy a birodalmi akaratnak való kiszolgáltatás korszaka köszönt-e vissza, vagy folytatjuk a nemzeti érdek érvényesítését, amelyet tizenkét évvel ezelőtt indítottunk meg"

- hangsúlyozta.

"A döntési helyzet tehát világos: vagy ez, vagy az. Középút nehezen elképzelhető, valószínűleg azért, mert nincs" – fogalmazott Szijjártó Péter, aki szerint a szavazás kimenetele meg fogja határozni a nemzet következő évtizedeit az anyaországban és a határon túl élő magyarok esetében is.

"Legyünk erősek, egységesek, jól szervezettek, álljunk ki a magyar nemzet érdekei mellett" – mondta.

A külügyminiszter erdélyi látogatásáról fotósorozatot osztott meg Facebook-oldalán, a fenti képen látható, hogy ellátogatott a Sepsi OSK stadionjába is, ahol szívélyes üdvözlőszöveg fogadta.

Forrás: MTI

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Hááát ha ott is marasztalná nagyon megköszönné neki.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Isten hozta? Ördög vigye! Legyen a tiétek, örökbe!...
Néro
Hááát ha ott is marasztalná nagyon megköszönné neki.
Clavigo
Hogy én mennyire rühellem ezeket a mocskokat...bármelyik határontúliak..!!
Sámannus
Milyen boldogok lehetnek, hogy a hullák is szavazhatnak velük, kár, hogy lassan ők lesznek többen.
A hazugság ebben csak az, hogy a végrendeletükben ezt elmulasztották meghagyni. Aki behúzza az ikszet, nem meditál ilyesmin .
elmúlt karácsonyok szelleme
Olyanok nincsenek, hogy erdélyi magyarok. Csak irbámncsicskaa y.

Te székely fasz akarod . jhoyg lemenjeéek érted Erdálybe lemenjek és pofánbasszalak?
karma1
De lathatoan a kozonseg meg sehol... Ilyen erovel akar a Michelle Wild pornofilmjet is feltehettek volna, mint az MTK palya avatasan... Az legalabb erdekes volt...:)
namihami
Ennyi a minimum. Valószinű, hogy a Fidesz által kilapátolt adóforintokból készült.
Csak a fizető kapta meg a lefizetett hálaimáját.
kereső
Nem értem én ezt. Magyarország és Románia benne Mádfalvával nem " a birodalom" tagja?? Kiléptünk, és vittük magunkkal a románokat is? Vagy milyen "birodalomról" szövegel druzsba peti? A "nagy oroszról", mert akkor érthető amit mond. Egyébként nem.
kereső
Remélem a focistadionban a magyar adófizetők pénze vastagon benne van.
elmúlt karácsonyok szelleme
Faszszopó erdélyiek, kell a pénz kalácsra?
Az látom, hogy ti ott tök jól érzetek magatokat - Romániában.
Tudtok románul (mordorul), meg egy pici magyarul is. Vágtok disznót, meg pálinkáztok, dől a lé, van saját zászlótok (kicsit iszlamista), meg bullshit himnuszotok is...
Mi kell még a székely faszparasztoknak!?
Eljött kánaán!
elmúlt karácsonyok szelleme
Felidegesítettelek? El akarsz jönni értem? Gyere, baszd meg, eddig nem ismerted a magyarok istenét - te székely fasz -, most megismerheted, bumburnyák!
ómió
Maki efftársat meg látni se akarják? Ezt a "kirekesztést"!
nezelodo
Egyszer szívesen látnék a vezéreink részvételével egy olyan megemlékezést, amelyen az összesereglett erdélyi testvéreink annak a nagygyűlésnek állítanának emléket, amelyen Trianon után a Román Királysághoz való csatlakozást szavazták meg közfelkiáltással.
simmering73
Csak legyen meg a kormányváltás. Ezeknek is kisebb lesz a pofája.
kereső
Most olvastam-máshol, hogy repülővel ment a plebejus külügyminiszter kampányolni Mádéfalvára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.