A délkeleti megyékben lehetnek élénk széllökések kedden délutántól, egy front vonul át az ország felett.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden a Tiszántúl nagyobb részén csökken a felhőzet, délelőtt ott is megszűnik a csapadék. Általában több órára kisüt a nap, de az Északi-középhegység térségében egész nap borult maradhat az ég. Délután nyugat felől frontális felhőzet érkezik, amelyből a Dunántúlon többfelé várható eső, zápor. A csapadékrendszer várhatóan az esti óráktól mozdul keleti irányba. A délies légmozgást főleg a délkeleti megyékben kísérhetik élénk széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul, de a tartósabban felhős északkeleti részeken néhány fokkal hidegebb is lehet. Késő estére 1 és 8 fok közé hűl le a levegő.

Tavaszias idő várható kedden: eső és 15 fok

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Kedd éjjel erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd az éjszaka második felében a Dunántúlon csökken a felhőzet. A csapadékrendszer a keleti országrész fölé tevődik át, többfelé várható eső. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél csak néhol élénkül meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6 fok között alakul. 

Szerdán kelet felé elvonul a frontális felhőzet, mögötte napközben a legtöbb helyen kisüt a nap, majd délutántól nyugat felől ismét felhősödés kezdődik. Délelőttig még többfelé lehet számítani esőre, záporra, majd átmenetileg csökken a csapadékhajlam, legfeljebb néhol fordulhat elő zápor. Estétől északnyugat felől újabb hullámban lehet számítani kisebb esőre, záporra. A kezdetben északnyugati, nyugati irányú szél mindenütt délnyugatira fordul, és helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.