Alig változott kedd reggelre az előző estihez képest a forint árfolyama a nemzetközi devizakereskedelemben a főbb devizákhoz képest.

Az euró jegyzése szinte nem változott, a hétfő esti 357,37 forint után kedden reggel hét órakor 357,34 forinton állt – olvasható az MTI hírében.

Továbbra is gyenge a forint az euróval szemben

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A dollárral szemben a forint 0,1 százalékkal erősödött, a dollár jegyzése 316,02 forintról 315,78-ra csökkent. A svájci frankot kedd reggel 341,62 forinton jegyezték, kissé magasabban a hétfő esti 341,41 forintnál, ami a forint közel 0,1 százalékos gyengülésének felel meg.

A forint a hét végén és hétfőn veszített viszonylag nagyot árfolyamából a főbb devizákkal szemben, felszámolva ezzel a hónap eleje óta eltelt két hét alatt elért másfél-két százalékos nyereségét. Kedd reggeli árfolyamán a forint 0,6 százalékkal állt gyengébben az euróval, 0,2 százalékkal erősebben a dollárral és 0,2 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben.

Az év eleji jegyzésénél a forint 3,2 százalékkal áll erősebben az euróval, 2,8 százalékkal erősebben a dollárral és 4,2 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben.

Forrás: mti.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Hát, az eurózóna gazdasága, az "úgy hasít", hogy ihaj! Igaz, a forinthekkerek még jobban!
nezelodo
Ilyenkor igencsak sajnálom a mélyérzésű mini. elnökünket a naponta az őt gyötrő gondok miatt, amikor számolgatja reggelente, mennyivel késte már le a saját maga által szabott 300 Ft-os lemondási határt az Euró árfolyam elérésekor.
A magyar gazdaság valóban hasít, persze egyenlőre csak a januári 10 %-os infláció jelzi azt az üstökös módjára történő gazdasági száguldást. Lehet, hogy le kellene állítani a bankjegy nyomó gépeket, mert elkerülte már a kordé a szamarat, (nem követi a megtermelt megvásárolható fogyasztási cikkek tömege a kibocsátott forint bankjegyek tömegét, amivel a nyugdíjasoktól a rendőrökön, katonákon, határon túli választó híveiken stb. át szédítik a leendő voksolókat. Egyszer kidurran a lufi attól tartok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.