Már januárban is kaptak a nyugdíjasok öt százalékos emelést kaptak.

Újabb nyugdíjemelés jöhet az idén

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ez is emelt összeg volt a költségvetési törvényben eredetileg szereplő három százalékhoz képest, de a Népszava szerint a múlt havi inflációs szám láthatóan fölülírta ezt a prognózist is. A januárban várt stagnálás helyett a decemberi 7,4 százalékról 7,9 százalékra szökött a 12 havi infláció – emlékeztetett a lap.

Az elemzők szerint az áremelkedések üteme az idő előrehaladtával ugyan csökken, de az éves átlagos pénzromlás így is legalább hat százalékos lesz. Szinte kivétel nélkül minden elemző e szintre, vagy még feljebb emelte inflációs várakozásait. 

A lap szerint várhatóan novemberben további, legalább egy százalékos, januárig visszamenőleges nyugdíjemelésre lesz szükség.

Ám mint megjegyzik, ezzel az egy százalékos kiegészítő emeléssel is csak ott tartanak majd a nyugdíjasok, hogy a járadékok vásárlóértéke nem csökken, ugyanis az Orbán-kormány 2012-ben megszüntette a nyugdíjemelések bérekhez való kötését, az úgynevezett vegyes indexálást.

Forrás: nepszava.hu

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
A januári 5 %-ot már bőven elvitte az infláció...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Népszava!!! Miért kell hülyiteni februárban egy majdani esetleges novemberi kifizetéssel a hülyitendőket? Meg tudjátok mondani? Vagy csak kell egy jó kis állami hirdetésmegrendelés?
Néro
15 százalékra majd három ahúúúúgy tetveknél a szokás. Takarodjatok már el Fitymák a picsába.
CsipkeRózsa
Nem nyugdíjemelés, hanem a szokásos éves korrekció. Visszaadják a nyugdíjasoknak a kölcsönt, amit a nyugdíjasok hiteleztek, mert kevesebbet kaptak, mint járt volna.
Rizikó
Remélem, minden ellenzéki nyugger visszaküldi!
csak úgy....
@Rizikó: hülyegyerek! - a magyar nyugdijak az éhenhalás alsó küszöbét súrolják!
miért küldenék vissza,hiszen nem orbán és bandája dolgozott meg a még mindíg nevetséges nyugdijukért! ha jól számolom tibim..,te sosem leszel nyugdijas, kevés az éved a sitten töltött éveidet nem számolják bele és a fizetett fideszért rajongást sem!
siki,-neked koldusbot !
Néro
@Qqberci: Hagyjad. Úgy se tud óóóvasnyi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.