Demokratikus Koalíció (DK) azt ígéri, hogy ha az ellenzék kerül kormányra, akkor visszaállítják a nyugdíjak vegyes indexálását, ami egyszerre veszi figyelembe az inflációt és a bérek emelkedését.

Hatalmas ígéretet tett a DK a nyugdíjasoknak

Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A DK szóvivője keddi, online közvetített sajtótájékoztatóján azt mondta, alig pár héttel az ötszázalékos nyugdíjemelés után látszik, hogy a kormány még csak látszatsegítséget sem tudott nyújtani a magyar nyugdíjasoknak. A 7,9 százalékos januári rekordinflációra hivatkozva Barkóczi Balázs rámutatott, hogy egy nyugdíjasnak most közel hét százalékkal kell többet fizetnie a gyümölcsökért, a kávéért és a sajtért, mint tavaly decemberben. 

A kormány "csirkefarhát-akcióterve" megbukott, mert nemhogy segített volna az embereken, inkább történelmi tempójú drágulást eredményezett szinte minden más élelmiszertípusnál

- mondta az ATV műsorában az ellenzéki politikus, aki szerint a kabinet a választási kampányban feláldozta a nyugdíjasok tisztességes boldogulását.

Forrás: MTI, atv.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
oszt mibű?
a 45ezer milliárd adósságbú?
lusta
@Rockxy: Minden további nélkül kigazdálkodható, csak el kell felejteni az utóbbi 12 év túlárazásos kiadásokat.
magyar1
Ha visszateszik az államkasszába a milliárdosok az elcsalt pénzt - akkor igen, még sok más is jobb életet biztosítana mindenkinek.
ómió
És, ugye, egészen a következő államcsődig?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.