Nem túl fényes a megítélésünk Nyugaton. 

„Nincs álláspontunk a magyar választásokat illetően, az Európai Néppárt számára nem ez a legfontosabb dosszié”

– felelte Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője az Euronews kérdésére, írja a 24.hu.

A német politikus hozzátette:

Én azt látom, hogy a négy évvel ezelőttihez képest Orbán Viktornagyon sok mindenben megváltoztatta a pozícióját, nagyon sok mindenben alapvetően más lett a véleménye.

Mi lesz Magyarország sorsa? Az Európai Unió nem csak Orbántól, az ellenzéktől is elhatárolódik

Fotó: BERTRAND GUAY / POOL / AFP

Ezzel Weber arra utalt: habár 2018-ban még nyíltan támogatta Fideszt, azonban a frakcióvezető véleménye azóta változott. A német politikus ennek fő okaként jelölte meg, hogy Orbán az utóbbi négy évben az Európai Parlamentet, és annak döntéshozási mechanizmusát egyre élesebben kritizálja. A politikus szerint a Fidesz uniós politikája “ellentétes az európai integrációval és a demokratikus Európa gondolatával. Ez megváltozott, Orbán Viktor álláspontja megváltozott.”

Weber nyílt kritikáját magyarázhatja, hogy a Fidesz 2021-ben végleg elhagyta az Európai Néppártot. Erre Donald Tusk, a Néppárt elnöke úgy reagált tavaly: „a Fidesz elhagyta a kereszténydemokráciát. De igazából már évekkel ezelőtt megtette ezt.”

Habár Tusk tavaly decemberben még kiált Márki-Zay Péter, ellenzéki miniszterelnök-jelölt mellett, Weber jelen megszólalásában nemcsak a kormánypárttól, de az ellenzéktől is tartja a távolságot.

Forrás: 24.hu

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
a cím megint marhaság!
Ez itt nem az EU, hanem az EPP vezetés véleménye! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@ómió: ,,,és még mindig semmi köze...
ómió
@Aki Én:A te mentalitásodnak a normalitáshoz? Tényleg semmi!
Aki Én
@ómió: Visszajöttél, te kotonszökevény bolsi?
Nyírfa
@justhpeter: febr.16. 05.57

A szabadságba bele kell tanulni, ráérezni az ízére. Gondold el, Hollandiáról azt tanultuk , hogy az első tőkés állam volt a világon, valamikor az 1400-as években. Mi 30 éve kezdtük, beletéve minden negatív hagyományunkat. Ha ezeken a hagyományokon - széthúzás, sunyiskodás stb - tudunk dolgozni, akkor nem is kell 600 év, hogy eljussunk, mondjuk, Ausztria szintjére. :))
Rizikó
Aggódnék Magyarországért, ha ez a beteg, perverz, mocskos nyugat dicsérne bennünket!
Németh István
Határozottan jobb lenne, ha az Eu jelenlegi vezetése, az általuk létrehozott bizottságokkal együtt feltöltene valamiféle Szibériai gulágot! Kifejezetten az észhez térés folyamatát szolgáltatná, mondjuk egy olyan 10 éves tüsténkedés! Kicsit némelyik szétfagyna, esetleg elhullana, semmi gond hulljon a férgese! - ezt csak azért kívánom tiszta szívből és jó szándékkal, hogy jöjjenek rá arra, hogy mi a diktatúra, miként érvényesül, és hogyan! Most a kettős mérce fogalom, gyakorlat alkalmazását és természetesen a demokrácia csínját-bínját ezt követően sajátíthatják el, egy öt éves tanfolyam keretében! Különben rohadjanak meg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.