Nem túl fényes a megítélésünk Nyugaton. 

„Nincs álláspontunk a magyar választásokat illetően, az Európai Néppárt számára nem ez a legfontosabb dosszié”

– felelte Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője az Euronews kérdésére, írja a 24.hu.

A német politikus hozzátette:

Én azt látom, hogy a négy évvel ezelőttihez képest Orbán Viktornagyon sok mindenben megváltoztatta a pozícióját, nagyon sok mindenben alapvetően más lett a véleménye.

Mi lesz Magyarország sorsa? Az Európai Unió nem csak Orbántól, az ellenzéktől is elhatárolódik

Fotó: BERTRAND GUAY / POOL / AFP

Ezzel Weber arra utalt: habár 2018-ban még nyíltan támogatta Fideszt, azonban a frakcióvezető véleménye azóta változott. A német politikus ennek fő okaként jelölte meg, hogy Orbán az utóbbi négy évben az Európai Parlamentet, és annak döntéshozási mechanizmusát egyre élesebben kritizálja. A politikus szerint a Fidesz uniós politikája “ellentétes az európai integrációval és a demokratikus Európa gondolatával. Ez megváltozott, Orbán Viktor álláspontja megváltozott.”

Weber nyílt kritikáját magyarázhatja, hogy a Fidesz 2021-ben végleg elhagyta az Európai Néppártot. Erre Donald Tusk, a Néppárt elnöke úgy reagált tavaly: „a Fidesz elhagyta a kereszténydemokráciát. De igazából már évekkel ezelőtt megtette ezt.”

Habár Tusk tavaly decemberben még kiált Márki-Zay Péter, ellenzéki miniszterelnök-jelölt mellett, Weber jelen megszólalásában nemcsak a kormánypárttól, de az ellenzéktől is tartja a távolságot.

Forrás: 24.hu

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
a cím megint marhaság!
Ez itt nem az EU, hanem az EPP vezetés véleménye! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
a cím megint marhaság!
Ez itt nem az EU, hanem az EPP vezetés véleménye! =))
kereső
Ha nem igy tesz, akkor már rikoltozna a sisere had varga jucussal az élen," Weber bele avatkozik a választásba"
Emmersson71
@RonaGyuri: Ha csak marhaság volna, de ez ocsmány hazugság!
jesz
a nyugat még mindig lenéz minket, eközben mélyen hallgat a kifosztott gyarmatairól, és még mélyebben arról, hogy magára rántotta a menekültek kezelhetetlen civilizáció rombolását, melyből nincs kiút...tíz év, és nyugati büszkeségnek reszeltek...(ami nekünk sem jó)
csak úgy....
nyugatnak nem magyarországgal van tele a töke, csak a fideszes kétkulacsos, szélkakas illibsi ,korrupt gárdával!
elmúlt karácsonyok szelleme
Ki a faszt érdekel ez a puha pöcs Weber?
Csak ugat a csúnyán kopaszodó ember!

Ti vagytok az EU legerősebb nemzete, de nem hallottam tőletek semmit az orosz problémával kapcsolatban - PUHA PÖCSÖK !!!
Amerika, az igen!
De ti német fasszopó kolbászt zabálók...
csak úgy....
@jesz: hülyeségeket beszélsz! -persze a te dolgod...
már rákosiék is elásták egyszer nyugatot,kádárék már csak a szakadék szélén látták öket..,örülök,hogy te legalább adsz nekik még 10 évet! :) a 60 as évektöl napjainkig +10 év...,közben bedölt a kommunizmus..
lusta
@RonaGyuri: A propi címein már meg sem lepődök. A cikkei is hasonlóak. Alapkérdés. Miért legyen elégedett egy olyan európai párt vezetője, amely párthoz a magyar ellenzéket alkotó párttömörülés egyetlen pártja sem tartozik?
Nyírfa
Ez egyelőre Weber véleménye, ha egyáltalán igaz. Ugyanis még csak el sem hangzott az ellenzékünktől való elhatárolódás.
Hogy nem mi vagyunk a számára vagy a Néppárt szemében a legfontosabb ügy Európában, azon sem kell kiakadni: a szocializmusban is nagyobb tekintélynek örvendett a 12 év alatt jelentéktelenné vált, az EU utolsó sorában kullogó Magyarország.
csak úgy....
@Nyírfa: én már csak a szembesítésbe bízok, -weber & magyarország ..,ill. fidesznyikek,akik nem igazán magyarország,-ök csak annak a nevében gazdagodnak..
csak úgy....
allah nevében,ez fölött már csak a türk tanács dönthet..
justhpeter
Maradjunk annyiban, hogy nincs értékelhető, új magyar politikai "elit". Van egy alkalmatlanságában ránk száradt, több részből összeállt csapat az egyik oldalon és van egy nem-keresztény, nem demokrata, tolvsj csürhe a másik oldalon, ami a több párt többszörösen bukott maradékából valamilyen értéket szeretne kikukázni. Ez az összefüggés mindjárt érzékelhetővé fog válni, amikor megjelennek a választási listák.
ómió
És ez a "gonosz Fidesz" tényleg otthagyta a bolsinyaló "kereszténydemokráciát"? Ezt a "meglepit", efftársak!
Aki Én
@ómió: Figyu balfasz bolsi! Te egy nap hányszor írod le, hogy ,,efftársak"?
Ennyire beléd ivódott e szó, te egysíkú suttyó?
Németh István
@RonaGyuri: EZ a valós igazság! és hozzá teszem az Eu nemzetek addig örüljenek amíg az Orbán Viktor ilyen módon áll ki >> mert nem csupán a Magyar nemzetre vonatkoznak az álláspontok, hanem a német-francia-belga tengely és ebbe a körbe bevonni akart spanyol zavart agyúak hatalmi vágyainak korlátozására! Persze ez nem illeszkedik az un. egyesült Európa-uniós elképzelésekbe - de nem is baj! Amíg egy demokratikusnak kikiáltott szövetség ezt az utat járná, addig az az egyesült-államosdi alapvetően egy központi hatalmi rendszert valósítana meg a maga diktátumával! Így is az van, miután a kettős mérce rendszer alapvetően ezt igazolja!
Sajnos az >> @Aki Én: @sgl: @ómió: @justhpeter: @csak úgy...: csak maradnak kibaszatos hülye-gyerekek amolyan zay-féle zombik!
ómió
@Aki Én: Legalább Maki efftársadhoz dörgölőzve - tudod: aki a tetübolsi fajtádat "képviseli"(!) - hazudod másra a tetves bolsiságodat, vagy még mindig csak az agyhiányod teszi ezt, bolsiék elmebetege!? Még mindig nem tetszik a nevetek, efftársék fajkreténje!? Szólj Maki efftársadnak, "magyarosítson" benneteket!
ómió
@Németh István: István! Már megint túladagoltad magadnak az értelmezésgátlót? Ne sodródj már az idióták közé!
Aki Én
@ómió: @Németh István: Ti tesók vagytok? Össze ne vesszetek itt mindenki előtt.
Két buta tökfej :)
koszpeko
hogy én vagyok a nehéz felfogásu.De hiába keresem nem látom ennek a mondatnak az alapját.
"Weber jelen megszólalásában nemcsak a kormánypárttól, de az ellenzéktől is tartja a távolságot."
ómió
@Aki Én: Az egyetlen fix pont a világegyetemben, bolsiék elmebetege, a te efftársi idiotizmusod!
Aki Én
@ómió: Szép gondolat. Az ilyenek miatt mondom, hogy elmebeteg vagy.
sokanvagyunk
Eljön most a hét szűk esztendő ideje. Az elmúlt évtized kormányzásának egyetlen "eredménye": Magyarország nettó befizető lesz az EU-ban, ami világra szóló "siker" Európának, hogy már az utolsóelőtti is itt tart...
elmúlt karácsonyok szelleme
Van elektromos fogkefém, de nem használom, van IPL szőrtelenítőm (500 ezer villantás), de nem használom... öööö mindenem van, de nem használom.
Felvetődött bennem (újra*) az élet értelmének kérése...

* - Először akkor vetődött fel bennem, amikor még nem volt semmim.
Most, hogy mindenem megvan, újra felvetődött...
ómió
@Aki Én: Csak, mert rólad bármelyik kommented erről árulkodik? És képes lennél tovább hazudni? Ahelyett, hogy inkább örülnél, hogy immár "filozófiai kategória" (is) lettél!?
Aki Én
@ómió: Az én kommenteimnek semmi köze ahhoz, hogy te bizony elmebeteg vagy.
simmering73
11 év kollaborálás után én nem is csodálkoznék ha ez igaz lenne. Ha ezeket a gengsztereket nem számoltatják el egy kormányváltás után, és nem teszik hosszú időre sittre, semmi garancia nincs arra, hogy négy év múlva nem kezdődik minden elölről.
terlasz
Itt csak Orbán-kritikát látok, de az ellenzéktől való elhatárolódást nem. Igaz, nem is támogatja az ellenzéket, de így nem érheti az a vád, hogy beavatkozik az ország választási cirkuszába.
Németh István
@elmúlt karácsonyok szelleme: ez bizonyítja, fejlődő képes vagy > miként egy most született gyermeknek is minden új; egy megöregedett emberfélének is minden új ami körülötte történik! Konklúzió > a gyerek-korodhoz öregedtél! Ez nagyszerű, hidd el, nem kell a pirítóst, a kacsacombot,stb. sem rágni, megteszi a tejbepapi (is)
@terlasz: hála Istenkének/de egyben sajnos is>> az Orbán Viktort igencsak irigylik a sikerei miatt, különösen azért a vagányságért amellyel kiáll a sok szeméttel szemben ott az Eu vezetéssel! Teszi ezt mindannak ellenére sikerrel, hogy a belső bomlasztó és hazaáruló moslékok aljas lejárató kampánya folyik ellene, DE MAGYARORSZÁG ELLEN IS! Ezt emberileg elbírni is nagyon nehéz - ráadásul intelligens módon kellő gúnnyal úgy visszavágni képes, hogy az őt támadók a moslékos vödörbe fürdenek tőle! Azért ez nem mindennapi emberi nagyságra vall. Igaz nem úgy villantja meg magát, mint a gyurcsány aki határozottan - a munkahelyén berúgva - fenyegetőzik a börtönnel, mert ők csak mocskos tolvajként sikkasztani lopni, csalni a nemzetet kifosztani tudták!
elmúlt karácsonyok szelleme
@Németh István: Maja faszról beszélsz?

Mit nem értettél meg abból, hogy két egyszerű mondatnál ne írj többet?
Rizikó
Kérdezzük meg Kiszel Tündét, mi a véleménye erről. Aztán jöhet Győzike és a többi észlény!

Kb annyi esze van az Eu-nak, mint ezeknek a "sztároknak"
Németh István
@elmúlt karácsonyok szelleme: egy mondat; már volt, ez a második! - nos megértetted a helyzet állapotját!? Zseni vagy! Különben nem az al-maja fa alatti faszról van szó!
@Rizikó: hinnye ezek "sztárok"! Tényleg; a weber, a donald tusk, jajjjj meg pláne a zay tiszta elme baj! Az Eu. vezetésénél és az általuk irányított bíróságnál az un. "sztároknál" azért a krónikus észbéli hiányosság tényei nemzeteket nyomorítóak! Ezért felelniük kell, míg a Győzin, mint a Tündin legfeljebb röhögünk - adott esetben!
ómió
@Aki Én: A te kommentjeid a te bolsi elmebajod hű tükrei! Azt, hogy ezt is másra hazudnád meg már megszoktuk.
Aki Én
@ómió: ,,,és még mindig semmi köze...
ómió
@Aki Én:A te mentalitásodnak a normalitáshoz? Tényleg semmi!
Aki Én
@ómió: Visszajöttél, te kotonszökevény bolsi?
Nyírfa
@justhpeter: febr.16. 05.57

A szabadságba bele kell tanulni, ráérezni az ízére. Gondold el, Hollandiáról azt tanultuk , hogy az első tőkés állam volt a világon, valamikor az 1400-as években. Mi 30 éve kezdtük, beletéve minden negatív hagyományunkat. Ha ezeken a hagyományokon - széthúzás, sunyiskodás stb - tudunk dolgozni, akkor nem is kell 600 év, hogy eljussunk, mondjuk, Ausztria szintjére. :))
Rizikó
Aggódnék Magyarországért, ha ez a beteg, perverz, mocskos nyugat dicsérne bennünket!
Németh István
Határozottan jobb lenne, ha az Eu jelenlegi vezetése, az általuk létrehozott bizottságokkal együtt feltöltene valamiféle Szibériai gulágot! Kifejezetten az észhez térés folyamatát szolgáltatná, mondjuk egy olyan 10 éves tüsténkedés! Kicsit némelyik szétfagyna, esetleg elhullana, semmi gond hulljon a férgese! - ezt csak azért kívánom tiszta szívből és jó szándékkal, hogy jöjjenek rá arra, hogy mi a diktatúra, miként érvényesül, és hogyan! Most a kettős mérce fogalom, gyakorlat alkalmazását és természetesen a demokrácia csínját-bínját ezt követően sajátíthatják el, egy öt éves tanfolyam keretében! Különben rohadjanak meg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.