A NAV is észlelte, hogy jelentős számú megkeresés érkezett ügyfél-szolgálatukhoz, igy egy tisztázó közleményben igyekezett türelmet kérni és informálni az állampolgárokat, miért nem jutottak hozzá az adóvisszatérítésükhöz – írja a Blikk.hu.

- Akiknek a NAV valamilyen okból (például nem nyújtottak be VISSZADO-nyilatkozatot vagy a róluk rendelkezésre álló adatokban olyan ellentmondás tapasztalható, ami alapján az automatikus kiutalás nem lehetséges) nem utalta ki automatikusan az szja-visszatérítést február 15-ig, ám jogosultak a visszatérítésre, az szja-bevallási tervezetük kiegészítésével vagy az önállóan benyújtott 21SZJA-bevallásukban igényelhetik a nekik járó összeget

– szögezi le a közlemény, amely nyilvánvalóvá teszi, hogy aki határidőig nem jutott hozzá az szja-visszatérítés összegéhez, az már automatikusan nem is fogja megkapni (a napokban), s azért tennie kell.

Mit tehet az, akinek nem érkezett meg az SZJA-visszatérítés?

Fotó: 123RF.com

Azoknak a jogosultaknak, akiknek a jövedelméről a NAV-nak nincs információja, például mert egyéni vállalkozóként, vagy őstermelőként szereztek jövedelmet, vagy azoknak, akik az összevont adóalapba tartozó jövedelmük után maguk fizetik az szja-t, automatikusan nem utal a NAV, ők önállóan elkészített bevallásukban igényelhetik a visszatérítést.

A 2021-es évről szóló szja-bevallás 2022. május 20-ig nyújtható be , amelyben a jogosult magánszemély kérheti az adó-visszatérítést, ha február 15-ig nem kapott kedvezményelőleget.

Az is kaphat vissza szja-t, aki csak ingatlant ad bérbe és ezután negyedévente adóelőleget fizet.

Az ebben az esetben teendőkért kattintson a Blikk.hu cikkére.

Fotó: Blikk.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tothjani
Mi tehet? Próbálhat olyan munkahelyet keresni ahol jól fizetnek, vagy menjen el propagandista talpnyalónak. :(
Emmersson71
@KisTehen: Egy szó nem esett olyan helyzetről itt, amelyben a munkáltató volna a hibás! Néha olvasd el a cikket is, headline eater :P

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.