Visszautasítja Magyarország és Lengyelország keresetét, és a két országot a perköltség megfizetésére kötelezi – így ítélt az Európai Unió Bírósága a jogállamisági mechanizmusról szóló kondicionalitási rendelet ügyében.

Orbánék súlyos vereséget szenvedtek az uniós bíróság előtt, és most ellentámadásra készülnek

A luxembourgi székhelyű testület szerdán kora délelőtt hirdette ki ítéletét az ügyben, amit még tavaly márciusban indított el a magyar és a lengyel kormány a mechanizmus ellen – írja a Telex.

Előzetesen is arra lehetett számítani, hogy a Bíróság elutasítja majd a magyar-lengyel keresetet – egyrészt az EUB jogi főtanácsnoka tavaly decemberben mondott előzetes véleményt arról, hogy szerinte a mechanizmusról szóló rendelet megfelel az uniós jognak. Másrészt erre készült Orbán Viktor miniszterelnök is: január végi blogbejegyzésében arról írt, hogy az EUB „politikai döntést” fog hozni, és a „föderális Európa” javára ítél majd a tagállamok akarata helyett.

Varga Judit igazságügyi miniszter szerint politikai ítélet született a mechanizmus ügyében, ami „egy újabb nyomásgyakorlás hazánk ellen” – az ellenzéki EP-képviselők szerint viszont Orbánék

„nem tudták megakadályozni, hogy az Unió megvédje az adófizetők pénzét”.

Délután fél 1-től rendkívüli kormányinfót is tart majd az igazságügyi miniszter Gulyás Gergellyel együtt, később pedig az Európai Parlamentben is napirenden lesz a mechanizmus ügye.

Forrás: telex.hu

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Hú, de nagy hazudozásba kezd most a propaganda-sajtó minden felületén.
Persze megint mindenki más hibás, de az uralkodó kormány nem.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Hú, de nagy hazudozásba kezd most a propaganda-sajtó minden felületén.
Persze megint mindenki más hibás, de az uralkodó kormány nem.
Berklac
Vitya fiam, jól beszoptatok , ezt kell szeretni , a kutyába sem vesznek , ,benneteket !
Nyírfa
Szerintem ma megfenyegeti az EU-t, hogy kilép, ha nem engedelmeskednek. Elvégre ő Orbán Viktor, Felcsúton született, a világ és az ezeréves magyar állam közepén, egyenesen Szent István király leszármazottjaként, következésképpen vele így nem lehet beszélni. Aki nem hiszi, járjon utána!

Hadat csak azért nem üzen, mert itt minden ország NATO-tag. Az oroszok meg csak Ukrajnán át jöhetnének. Mitévő is legyen?
Rizikó
Huxit belengetése. Kína beengedése. Natoból azonnali kilépés!
Az oroszoktól kérjük vissza Ukrajnából azt a részt, amelyik mindig is magyar volt!
Qqberci
Még a vétót is megvétózza! Hagymát hagymával! Bicskéig!... :-)))
Aki Én
@Rizikó: Menj, és csináld. Ne várj senkire, te félkegyelmű Shikaratyi.
Clavigo
@Rizikó: Hülye vagy Shikari. Lassan nekiállhatsz megint kukázni...Nem lesz trollpénz,te seggarc...
verőce21
Előre meg volt írva az ítélet, még jó, hogy igyekezetükben nem a vádat olvasták fel...! :)
justhpeter
@volvós: Tökéletesen igaz amit írtál. Szorul a hurok miután megállítottuk Brüsszelt és a brüsszeli pénzeket kezd a saját magunk hurokja ránk szorulni. Siker siker hátán.
justhpeter
@Qqberci: Majd azt is megvétózzuk és haladunk Lovasberényig.
Aki Én
@verőce IQ 21: A vádat már régen felolvasták, te agyas.
kereső
Házhoz mentek a pofonért. A pert orbán és lengyel partnere kezdeményezte- ők támadták meg a jogállamisági mechanizmust a biróságon.Az EP(uniós parlament),most már még inkább köti az ebet a karóhoz, hogy az EB(a bizottság=unio kormánya) inditsa meg az eljárást, és már most fagyassza be az idei pénzeket- mert orbánék most már nyiltan arra fognak "játszani", hogy szétverjék az uniót.
Pági
Ha valami nem jól sül el akkor a duma az, hogy politikai döntés született. Persze,mert az a politika nem elfogadható, amit itthon művel a kormány.
namihami
Már írják a hadüzenetet!
A putyini segéderők visszavonulnak Ukrajna határairól és elkezdték hajtogatni az ejtőernyót egy közvetlen kommandós desszant Luxemburgba történő ledobásához.
Reszkess Európa! Jön a Viktor a 2 üzemképes repülővel, a 10 működő tankkal és a 10.000 pocakos katonájával!
verőce21
Történelmi lehetőséget adott kezünkbe a gondviselés: amellett, hogy megvédjük az eredményeinket április 3-án, egyszer és mindenkorra lezárhatjuk a kudarcos Gyurcsány- és liberálmarxista korszakot is.
kissé felnőttem
orbán viktor levelét megirta szégyenteljes könnyével azt is telesirta, csak irta csak irta már ott is kiismerték.
Nessy
@verőce21:Miért csak most? Az "emútt 12 évben" egeret kergetett a fidesz kormány? Vagy nem ért rá "oligarcha képzés , vagyon újra elosztás"közben?
Gazella
Belefog törni a bicskátok... pénz akkor sem fog Magyarországra jönni. A 27 országból te meg a lengyel puszipajtásod a szarkeverő...
A 25 ország adófizetői nem fogják a ti zsebeiteket tömködni pénzzel zsírháj.
verőce21
@Nessy: (15:32) Jobb későn, mint soha...! "A emútat végképp eltörűni...!" :)
Macskaszem
Juszt Lászlótól loptam: Na erre varrjon gombot, aki akar. Két cím ugyanannak az internetes oldalnak a címlapjáról, a mai napon:
“A baloldal kedvében járt az Európai Bíróság – Elutasították a magyar–lengyel keresetet!”
“XXI. Század Intézet: Orbán Viktor akarata érvényesült Brüsszelben”
Ezek szerint Orbán azért indított saját maga ellen keresetet az Unió bíróságánál, hogy a “baloldal kedvében járjon.”
Nessy
@verőce21: A múlt, és emlékek hiánya súlyos agyi katasztrófa után szokott fellépni, illetve az Alzheimer kór súlyos esetében! Bár a politikában létezik időszakos amnézia! Ezt a problémát kezeli az internet, ami nem felejt.
elmúlt karácsonyok szelleme
a mexikóiaktók többet várok - Lógás fel egy híd alá a megcsonkitott, meggyalázott testét.
Mihranian
Ez nem volt vereseg. Brussel nem kepes emeszteni Magyarorszàg siker poltikaja. Fel attol hogy a tobb orszagak atveszik Orban Vikor model. Szerintem ki az EU bol ha Brussel tovab tamadja Magyarorszàg. Brussel politaja megbukot.
elmúlt karácsonyok szelleme
@Mihranian: De vannak még az amerikaiak. Útőlső mensvrkánt.
elmúlt karácsonyok szelleme
Amerika megvéd magunktól - a paraszt kis csíráktól.
Kell Amerika, no !!!
Nyírfa
@kereső: 18.36

:))) Ki mindenki elő nem kerül?
verőce21
@Nessy: (17:51) Te összekevered az amnéziát a nemzetvesztők tudatos eltörlésével...!

Amit igazán szégyellni kell Magyarországnak, az parlamenti ellenzékünk és az EU-ba kiküldött hazaárulók kommandója! 
Istenakinincsen
@Rizikó: ma, 12:59
Látom már milyen okos vagy!Szaladj a puskáddal és az oroszoktól kérd vissza Ukrajnából azt a részt, amelyik mindig is magyar volt!
verőce21
Ellenzéknek ez a per a municiójuk a választásig!
Ezen fognak rugózni, kifordítani, befordítani. Hiszen már mióta készítik elő és várták ezt az "ítéletet".
Istenakinincsen
@elmúlt karácsonyok szelleme: ma, 18:41
Amerika háborúzzon inkább amerikában.Ilyen még úgysem volt,csak beavatkozás tőlük távol pénzszerzés céljából.
Azok is etetik a népüket.Békemisszió fegyveres hadsereggel...Szánalmas.
elmúlt karácsonyok szelleme
Őld meg mind, Isten majd szétválogatja

a,.,am,.am,.m,.am,am,mamaa a, Isten majd szétválogatja4
Németh István
Ez a vereségnek aposztrofált meglátás PONTOSAN AZ ELLENKEZŐ ÉRTÉKŰSÉGET JELENTI! Fantasztikus győzelem az EURÓPAI BÍRÓSÁGNAK titulált gyülevészek sajt magukat járatták le!
Egy tisztességes és valóban jogi alapon működő bíróság ilyen aljas cselekedetre nem képes! Ez fényes bizonyítéka a korrupt, a mindenféle érdekeket, becstelen módon kiszolgálni akaró a hatalmi eszközök emberséget, morális tisztességet nem ismerő voltának! Ez nem egy demokratikus közösségi, szellemiség szerint működő szervezet, hanem egy csírájában hatalomra törő igazából gyarmatokat létesíteni akaró akarnok banda! Hitler röhögő görcsöt kapna, hogy mennyi ész szorult a németekbe, hogy így akarnak "világhatalomra" szert tenni! Nem lövöldözéssel, meg 13-14 éves gyerekeket a frontra vinni ágyútölteléknek - oszt a gettók is megmaradtak ugye kicsit másként > átvedlettek "GO" zónákká, gyűjtő-helyekké, stb.
elmúlt karácsonyok szelleme
@Istenakinincsen: Bűdúdös geci,amir REróőpa képztelem, szt amerika djameg melkúm+mnk -vágod?!
Ymerika a ciéágrndőrség - ha tetszi, ha nem!
elmúlt karácsonyok szelleme
Igen, bebaszva is okpasseb , mkint veleha is leszel . fiksdezes vérbuta gökér
Istenakinincsen
@elmúlt karácsonyok szelleme: Aludj rá egyet.
Ember legyen a talpán aki megérti mit gondolsz és mit irkálsz.
Istenakinincsen
@Németh István: ma, 19:21
O1G-ről beszélsz?Csak azért mert pont azt csinálja amit leirtál.Csak Ő a saját kis szemétdombján kakaskodik.
teuton
Van 2 igen "okos" jogasz (?) a kormanyban, egy miniszterelnöknek csufolt putris, meg egy hegedülve dekazgato luvnya. Nanarmost akinek van allitolag egy jogi vegzettsege, annak tudnia kell, ha Ö fordul egy birosaghoz, akkor mar a beadott keresettel elismeri a birosag hatasköret. Ha pedig ez a birosag elutasitja a keresetet, vagy elitelö iteletet hoz, akkor azt egy tanult jogasznak el kell ismernie, tudomasul kell vennie. Ehelyett megint csak pofazik es ragalmaz ez a 2, ahelyett, hogy kussolnanak, mert MEGINT vesztettek!!!
kissé felnőttem
@teuton: szerintem a ceu papirka az nem valószerüsíti,hogy jog - ászok csak olyan gyorstalpalló mint a pártiskolavolt kádárnál.szép hangzatod de" Válámi van de nem az igazi ?"olyan kosás debrecenyis
ómió
"Vereség"? A brüsszeli politikai bizottságtól? A népszavazás után majd vartyoghatnak tovább az efftársak!
drrotf
A mai napon is sorra jelenek meg kormány közeli intézmények vezetőinek nyilatkozatai, aki egyébkén jog vézett emberek, arról hogy a szerdai EU Bíróságának döntése politikai döntés, és hogy azt a gyermekvédelmi törvény miatt hozták.Ez a szándékos félre magyarázás tipikus esete és mindenki ki a jogi egyetemen eljárásjogból csak egy kis vizsgát letett az tudja ,hogy az előző kormányzati állítás merő félrevezetés, magyarul hazugság!A helyzet tisztázása érdekében kérem a magyar jogi egyetemek eljárásjogi tanszékvezetőinek a nyilatkozatát a médiában arról, hogy tényleg a bírósági döntés alapulhat-e a gyermekvédelmi törvényen?Továbbá kérem a tudós társaságot hogy foglaljon állást hogy ha sem a keresetben , sem a bírósági ítéletben, az indokolásában és a rendelkező részében nem szerepel az a szó hogy gyermekvédelem akkor lehet azt állítani valakinek is ,hogy az ítéletet a gyermekvédelmi törvény miatt hozta a bíróság, magyarul a bíróság túlterjeszkedhet-e a kereseti kérelmen?Arra is térjenek ki a tudós urak, hogy ha a Magyar állam ad be kerestet egy bíróságra, akkor kijelenthető-e az a keresetet beadótól, hogy az EU és Bírósága megtámadta Magyarországot, vagy az ilyen állítás megint egy óriási félrevezetés, hiszen ha Magyarország nem ad be keresetet egy egészen más ügyben, az eu-s pénzek elosztása és annak visszatartása miatt, akkor semmiféle ítélet nem születikés ezért megtámadásról beszélni ez esetben a jogi ismeretek teljes hiányát jelenti!Az nem olyan nagy baj ha valaki félreértelmez valamit, egy ítéletet, de az már óriási hiba, hogy olyan emberek vezetik az állami intézményeket akik a jog Mekk mesterei,ők oktatnák ki a magyarokat arról hogy egy egy szabályt hogy kell ,érteni, végrehajtani, közben meg kiderül, hogy egy kereset elbírását sem tudják a szakmai szabályok szerint értelmezni!Szívesen hallgatnám a volt alkotmánybíró Stumf István nyilatkozatát aki ezeknek a jogot csak konyító vezetőknek az oktatója volt, vagy Navracsics Tibort nyilatkozatát , aki az államigazatási...
Havanagi
Azt hiszem fölösleges várni ezekre a nyilatkozatokra.Ha eddig nem szólaltak meg,már nem is fognak.Nincsennek itt karakterek ,szolgalelkű értelmiség,inkább hagyják magukat meghasonlani,mintsem hogy kiálljanak bármiért is.Sajnos ez a szomorú valóság.A nép meg hagyja magát félrevezetni,egyrészt mert csak ennyire képes,másrészt mert nincs a társadalomban olyan vezéregyéniség,aki bevállalja a hős szerepét.Letünt korok hősei forognak a sírjaikban.Azt is mondhattam volna,hogy gyáva népnek nincs hazája.
bence
Nem bírja orbán megemészteni , hogy nem bánhat mindenkivel úgy mint a családjával , ahol rajta kívül senkinek nem lehetett igaza és ha viszketett a tenyere a róla keringő hírek szerint még fizikailag sem kímélte őket ! A visszatartott EU-s pénznek ott van jó helye , mert ha kézhez kapná orbán semmit nem látna a nép belőle !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.