Politikai döntésnek, a gyermekvédelmi törvény miatti újabb politikai nyomásgyakorlásnak tartja az igazságügyi miniszter az Európai Unió Bírósága által szerdán ismertetett döntést.

Varga Judit szerint a gyermekvédelmi törvény miatt marasztalták el az Orbán-kormányt

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Varga Judit Budapesten, a Kormányinfón úgy fogalmazott:

"az Európai Unió Bírósága ma egy politikai döntést hozott a magyar gyermekvédelmi törvény miatt".

A gyermekvédelmi törvény a probléma, nem a jogállamiság – jelentette ki.

Hozzátette: a döntés nem érte a kormányt meglepetésként, mivel a bíróság elnöke korábban már utalt arra, milyen tartalmú ítéletre számíthat Magyarország. Szerinte a gyermekvédelmi vitában az uniós bíróság is politikai szereplővé lépett elő – írja az MTI.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy nagy, nyílt nemzetközi vita folyik a jogszabályról, és a magyar kormány úgy döntött, ezt a kérdést elviszi egészen a népszavazásig, hogy döntsenek a magyar emberek.

"A magyar emberek döntését még Brüsszelnek, a brüsszeli bürokráciának is tiszteletben kell tartania, el kell majd fogadnia"

- fogalmazott.

Varga Judit elmondta, hogy hosszú ideje folytatnak különböző egyeztetéseket, vitákat Brüsszellel számtalan témában. Ez azonban "egy nagyon erős téma", ez az újdonság, ami miatt most ez a hihetetlen támadás zajlik az ország ellen – vélekedett.

Mint mondta, külön levelet kaptak Brüsszeltől, hogy Magyarország változtassa meg az egyébként nemzeti hatáskörbe tartozó család- és gyermekvédelmi törvényeket. Jelezte, kötelezettségszegési eljárás is zajlik Magyarország ellen.

Varga Judit felidézte, hogy négy éve is hasonló helyzet volt a migrációval kapcsolatban, akkor is népszavazás, majd országgyűlési választás zárta le végleg a vitát, és most így lesz.

Négy évvel ezelőtt, a migrációs vita idején is hatalmas nemzetközi támadás érte az országot – folytatta –, de a magyar megoldás bizonyult hosszú távon a jó megoldásnak, amelyet ma már sokan követnek.

Elmondta, úgy gondolják, hogy a gyermekeket meg kell védeni mindenféle szexuális propagandától, a magyar emberek döntését pedig tiszteletben kell tartani.

Az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága szerdán elutasította a Magyarország és Lengyelország által benyújtott, az uniós költségvetésből származó finanszírozás igénybevételét a jogállamiság elveinek tagállamok általi tiszteletben tartásához kötő feltételességi mechanizmus ellen irányuló kereseteket.

Forrás: MTI

MTI/Czeglédi Zsolt

77 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Ez a hazudozás már bővel felér egy hazaárulással.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Ez a hazudozás már bővel felér egy hazaárulással.
Qqberci
Libuska, neked mindenről ez jut --- a fejeben lévő üregbe?...
Havanagi
A helyében egyáltalán nem nyilatkoznék,főként nem hazugságot.Sok vaj van a fején,az arcátlansága visszataszító.
Nessy
Drága (i)gazságügyi miniszter asszony! Nem jutott még el a tudatáig, hogy a csoda "gyermekvédelmi törvényükről" itt és most, egy szó sem hangzott el? Korrupcióról, közbeszerzési anomáliákról, az ügyészségről stb. annál több!
Mint ahogy egy már lassan egy éve elfogadott, és életbe lépett törvényről történő "népszavazás" vaklónak szemüveg!
CsipkeRózsa
Sajnos ezt a hazugságot fogják hallani, látni a szavazók, na és sokan el is hiszik.
Galway
@Nessy: pÁrtunk és Qurmányunk előbb kezdeményezte pert a jogállami kritériumok eltörlésére, mint eszébe jutott volna az óvodások átbarkácsolásáról szóló agymenet...
Tehát még hazudni se tudnak rendesen!

@Havanagi Ne b@$$ß@ már meg, nem ez a nőnemű lény/légy a miniszter?! Legalább ne engedjük meg neki a lapítást!
Néro
Libuska nem tudsz olvasni ? Akkor kérjél meg egy írástudót , hogy felolvassa. Egyébként menjetek már a picsába ezzel a hazug dumátokkal.
csipetke
Juci,Juci, a tízéves unokámnak jobb a szövegértési képessége,mint neked. A jogállamiság hiánya már évek óta terítéken van,az elképesztően hazug,és bugyuta,homofób,--a fidesz által gyermekvédelminek nevezett--törvény pedig csak tavaly pattant ki valamelyik rettenet-okos fidesznyák fejéből. De mégis,mit vártak?Nem tettek semmit,hogy kicsit is javítsanak a helyzeten
lusta
Azon csodálkozom, hogyan kaphatott Magyarné egyáltalán diplomát, ha egyszerűen szövegértési problémái vannak.
Jucus, mi is volt a per tárgya? Hogyy jobban megértsd. Miért is pereltünk? A náci homofób törvény miatt? Megsúgom, nem. A pert a magyar qurmány elvesztette, de a lengyel is. A lengyelek is a magyar náci homofób törvény miatt pereltek? Az ítéletben miért nincs egy szóval sem a magyar náci homofób törvény megemlítve? A hülyéknek tök mindegy, de az ország normális részét ne nézze már hülyének, ha kérhetném.
simmering73
Ilyen az művésznő, mikor az Orbán-kormánynak hegedülik el a nótáját.
lusta
@sgl: A lengyel elkaszálásnak van persze egy kis pikantériája. Egyes kormánytagok nyíltan Morawieckit teszik felelőssé a bírósági elmarasztalásért.
verőce21
Hál’Istennek, hogy nekünk ilyen vezetőink vannak! Már rég elbuktunk volna, ha a baloldal van hatalmon... :)
tudode
Ami a joállamiságot illeti linkek szintjén:
.
---- Orbán Viktor Miniszterelnöki esküje a Parlamentben - 2010
www.youtube.com/watch?v=gTz-9pVSvqk
.
Ne feledjük,mire esküdött fel!
"Én Orbán Viktor esküszöm,hogy hazámhoz a magyar KÖZTÁRSASÁGHOZ és annak népéhez hű leszek!
Az ALKOTMÁNYT a többi JOGSZABÁLY-al EGYÜTT BETARTOM ÉS MEGTARTATOM!
A tudomásomra jutott TITKOT megőrzöm!
MINISZTERELNÖKI TISZTSÉGEMBŐL EREDŐ FELADATAIMAT a magyar köztársaság fejlődésének előmozdítása és az alkotmány érvényesülésének érdekében
lelkiismeretesen teljesítem!
ISTEN ENGEM,ÚGY SEGÉLJEN!"
-----------
.
----Eltemetett demokrácia – Vörös Imre volt alkotmánybíró szerint államcsíny történt
2012. november 25.
www.vasarnapihirek.hu/fokusz/eltemetett_demokracia_voros_imre_volt_alkotmanybiro_szerint_allamcsiny_tortent
------------------
.
------ Magyarországon befejeződött a diktatúra kiépítése - Vörös Imre a Klubrádióban (2020.08.11.)
www.youtube.com/watch?v=Jt6vTh3as5U&t=7s
----------------------
.
Az Isten nem ver bottal, csak egy politikai szélhámossal!!!
elmúlt karácsonyok szelleme
@verőce21: Hála sátánnak, hogy ilyen vezetőink vannak, már régen elbuktunk...
Gazella
Hát kisanyám vahy gender semleges ... valami hézag van a fejedben...
Jogász léttedre vagy mi a végzettséged?!... lófasz pityula!!
Jogállamiság... az h nem kevered a pénz zsebre tevés÷t (korrupció) a gyermekvédelemmel...
Gazella
Aki ezt a süket juliska dumát beveszi az vagy nagyon hülye vagy nagyon agyhalott narancsos.
elmúlt karácsonyok szelleme
Nem Varga Judit a harmadik buzi.
A faszomat sem érdekli, egy fideszes kurva!
Én még nem bántattam nőt, de ezt a szúkát, meg bírnám ütni.
lampa laz
A tisztességes embert így definiálják, "tisztesség követelményeinek eleget tevő, feddhetetlen, derék, becsületes, tiszta erkölcsű személy"...kíváncsi lennék rá, h te mire tanítod, neveled a gyerekeidet amikor csak hazugságokat hallhatnak tőled, milyen anya vagy te? 1 ilyen alávaló hazug némber, hogy lehet igazságügy minisztere egy országnak?
elmúlt karácsonyok szelleme
Én még nem ütütem meh gnőt, da ezt a faszópó luvnyát meg tudnám...

Politikai gyilkoságot rdóendekte e ez a geci kurva.
nme nyelem le. Nem birom. elmehgyelk értefd és megkíínzhlak - csúnyán!
(akiket rám küldesz. sorban megölöm)
.
elmúlt karácsonyok szelleme
A hajadat gyújtom rád először. hel e ég és megég a félarcod, akkoo5, kezdődk a kínzásod. te búdös kurva!
(direkt hagytam bent a hyleyesírási hibákat,, hagy azt hidd velem könnyű dlgod lesu)
Nyírfa
A ti szótáratokban a megvédés annyit jelent, hogy tönkretesszük, eltiporjuk, semmivé tesszük, leszarjuk, zsebre vágjuk. Nem kell annyit dumálni, Judit: látunk. Látjuk a szégyentelenségeteket. Miben reménykedsz? Hogy még időben megléptek a kormánygéppel?
kereső
A "gyermekvédelmi népszavazás", és a pedofil törvény még a fasorban sem volt,-nemhogy szóban, amikor az eu parlamentje megszavazta a jogállami mechanizmus bevezetéséről szóló törvényt. És még akkor sem, amikor a procedúrát a magyar és a lengyel kormány megtámadta a biróságon. Mégis miről tetszik hazudozni? Nem mindenki hülye ám, és molylepke emlékezetű. És teszi ezt egy ország igazságügy minisztere, akinek a legfőbb feladata kellene legyen az igazságosság és törvényesség felügyelete. Na de mit várjunk- lehetetlent mégse-egy törvénytelenül működő hatalomtól. Mindenre van törvénye, amely igazolja a saját hazug, az országot kisemmiző létét. Ezért törvénytelen.
Nyírfa
@kereső: 18.33

Ha már törvénytelenség: Róna Péter szerint az alaptörvény érvényes jogszabály, de nem alkotmány, mert nem közmegegyezésre épül. Úgyhogy , kuka!
kereső
@Nyírfa: Vannak alkotmányjogászok akik állitják, hogy az alaptörvény létrejötte eljárásjogi hibáktól is hemzseg- ami érvénytelenné teszi. Ezt is mondja többek között Vörös Imre is.
lusta
Kiállt Magyarné az újságírók elé és elmondta a a majmoknak is betanítható szöveget, kérdezni nem lehetett, és illa berek, már el is tűnt. Pedig egy ilyen süketelés után megkérdezném, ugyanmár mondja meg mi is volt a qurmány kerestében? Miről kellett dönteniük a bíróknak?
Nyírfa
@kereső: Biztos, hogy lesz alkotmányunk, új, értékes, méltó.
Cucika
A gyermekvédelmi törvény valójában egy elmebeteg szülemény. Olyan törvényt hozni ami nincs nem volt. Illetve egy fideszes agyában mégiscsak megjelent. Inkább olyan törvényt kellene hozni, hogy zavart agyu ne hozhasson törvényt. Ezt maga is tudja Varga ezért próbálja az európai bíróság döntését összehozni vele. Pont ez a két ország akik únióbol élnek? Lengyelországnak azért akad valamilye, de nekünk csak egy hazug kormányunk van.
verőce21
Orbán kiszúrta a lufit még mielőtt felfújhatták volna...!

"A rendelethez záradékot csatoltak, amely szerint az uniós pénzek felügyeletét szolgáló jogállamisági mechanizmus csak akkor lesz elindítható, ha egy tagállam intézkedései az Európai Unió pénzügyi érdekeit sértik. Ez azt jelenti, hogy a mechanizmust nem lehet politikai célokra használni."

- Ez a lényeg, minden más csak politikai szófosás. Erről beszélt OV., ezt akarta elérni.
El is érte. Tartalmazza az ítélet indoklása. Ez született meg nagy nehezen. És OV ismét előrelátóan gondolkodott...! :)
Dr. Proktor
Nem hülye a miniszterasszony, hanem csak vazallus...
Dr. Proktor
@verőce21: Kár hogy kimaradtál az elemiből, így nem csoda hogy nem érted az írott szöveget...
Vagy érted és csak félremagyarázod?
verőce21
@Dr. Proktor: Hazudj ide valamit a témához...! :)
elmúlt karácsonyok szelleme
Egy szóval nem említi a bírósági döntés a gyermek védelmi törvényt.
Varga Judit, Magyarország igazságügyi minisztere, MEGINT HAZUDOTT !!!
simmering73
Varga a magyar viszonyokat vetíti az Európai Bíróságra, egy olyan bírói testületet rágalmazva, amely valóban jogtudósokból, pártatlan igazságügyi szakemberekből áll, akiknek a döntéseit európai és világszinten a legnagyobb figyelem kíséri, s akiknek a döntései enyhén szólva jobban átláthatók, mint a NER által megszállt Kúria és a Fővárosi Ítélőtábla tevékenysége. Varga azt hazudta, hogy az Európai Bíróság a jogállamisági mechanizmussal kapcsolatban azért ítélt Magyarországgal szemben, mert egy egészen más dologgal, a homofób törvénnyel és gyűlöletkeltéssel nem ért egyet.
...
Maga az ítélet a két keresztényfasiszta uniós állam, Magyarország és Lengyelország keresetét utasította el, és megállapította, hogy az ún. “feltételességi mechanizmusról szóló” rendelet jogszerű. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy visszatarthatják az uniós támogatásokat egy kormánytól, ha az nem tudja garantálni, hogy a pénzt arra fordítják és azok kapják, akiknek az EU szánta. Mindez a korrupció mellett a jogállamisággal is összefügg, mert államilag szervezett korrupció csak ott lehet, ahol a jogállami normákat nem tartják be.
nepszava.us/hazudhat-e-az-igazsagugyi-miniszter-megkerdojelezve-egy-birosag-donteset/
Aki Én
@verőce21: Milyen vezetőink vannak, és ez miért ad okot örömre? Éppen most (is) hazudtak a pofádba, de te erre elélvezel a gyönyörűségtől. Mekkora lúzerség ez?
Már olyan alap dolgokat nem értesz, mint az állítólagos gyermekvédelmi törvény, amire aljas, hazug módon állandóan hivatkoznak.
Egyrészt sehol nem volt, mikor ez az ügy elindult, de ez mindegy is, mert akár lehetett is volna. De nem volt...
Másrészt mi ez a gyermekvédelmi törvény, miről szól?
Mitől és kitől védi meg a gyerekeket? És hol?
Mert szinte kivétel nélkül fideszesek az intézmények vezetői és a tankerület, ahol arról döntenek, hogy egyáltalán ki mehet be egy intézménybe, milyen civil, vagy civil szervezet lépheti át a kaput.
És akkor arról ne is beszéljünk, hogy ez egy létező dolog, fideszeseket és fideszes gyerekeket is érintő dolog, amiről az iskolában már beszélni sem lehet, nem kérdezheti meg a gyerek a pedagógust, mert ha válaszol, akkor törvényt sért.
Nem beszélve az eddigi számtalan esetről, mi? Egyet mondj.
Az a baj, hogy nektek mindegy mit, csak a gazdátok mondja.
elmúlt karácsonyok szelleme
Hol az igazság, ha az igazságügyi miniszter hazudik?
verőce21
@Aki Én: Dolgozik benned a tehetetlen düh, ugye Lúzer...!?

Orbán kiszúrta a lufit még mielőtt felfújhatták volna...! :)
Nyírfa
@simmering73: 8.16

Vargával ellentétben az Unió világosan beszél. Számomra az a felfoghatatlan, hogy a Varga-féle emberekben nincsen szégyenérzet. Szemrebbenés nélkül csalnak, lopnak, hazudnak, s úgy felháborodnak, ha rajtakapva őket, rájuk pirítanak, mintha ők képviselnék a rendet, a jogot, az igazságot.
kereső
@KisTehen: Bocika, vedd úgy, hogy az unio parlamentje "bizalmatlansági inditvánnyal" kiván élni az EB= a kormány ellen.Mert erről van szó.
Aki Én
@verőce21: Tudtam, hogy nem fogod érteni.
Egyébként érdemes lenne megnézni a fideszes reakciókat, ha eddig nem figyelted. Na, ott van tehetetlen düh :)
Hogy miért, azt szintén nem érted, te buta lúzer.
kereső
@KisTehen: Má' megbocsáss, ez ami elhangzott az EP képviselői részéről, ez figyelmeztetés és talán még igéret is, hogy mit fog tenni a parlament abban az esetben, ha a kormány negligálja a jogerős parlamenti döntést, a jogaszabályt- amely kötelezi a "kormányt" a jogállami mechanizmus elinditására. Itt , egyenlőre Von der Leyenék vannak "mulasztásos" törvénysértésben.
csak úgy....
az orbán tanoncok április 1. a bolondok napjára végképp és végleg megbolondulnak! :)
ja kérem , a rettegés okozhat ilyesmit..
elmúlt karácsonyok szelleme
@kereső: Von der Leyen a lehető legrosszabb választás volt!
ómió
Pedig a "vakja" - rengeteg van, főleg efftársi(!) - csupán az összefüggést "nem látja"!
Nyírfa
@csak úgy...: 9.30

" ja kérem , a rettegés okozhat ilyesmit.. " Hajaj!
elmúlt karácsonyok szelleme
@ómió: Ha ezt visszafelé írtad volna le, akkor is több értelme lenne.
kereső
@elmúlt karácsonyok szelleme: Mond ezt merkelnek, macronnak. Orbánnak ne, mert neki egyenlőre igy jó minden, ahogy van. Úgy gondolom, és az információk az mutatják, hogy az EP- a közvetlenül európai polgárok által választott képviselők kezdenek rájönni, hogy nekik nem az az elsődleges felladatuk, hogy kiszolgálják az unio állam-és kormányfőit, és bólogassanak az EB-nek, hanem valódi módon képviseljék az állampolgárok érdekeit. Márpedig ez igen "húsbavágó" a renitenskedő- a klub szabályait betartani nem hajlandóak részére. Nem úgy mint Magyarországon- hogy kiszolgálnakl egy maffiát az ország lakóinak ellenében, mindazok ellenében akiket képviselniük kellen. "Fura " lehet ez a hozzáállás az itteni propagandistáknak, akiknek a NER a demokrácia csúcsa.
elmúlt karácsonyok szelleme
@kereső: A felét sem értettem feleannyira sem, mintha legalább a felének a felét megértettem volna - de igazad van, tesó !!!
Ma már ne küldj nekem két egyszerű mondatnál többet. Köszi!
elmúlt karácsonyok szelleme
Még dél sincs, de nem ittam pezsgőt!
Minden mást igen, de pezsgőt azt nem iszok 12 óra előtt.
elmúlt karácsonyok szelleme
(az időeltolódást ne vegyük figyelembe, mert az idő néha qrvára el van tolódva)
verőce21
@Aki Én: (09:04) Tudtam, hogy nem fogod érteni Feri! Hogy lehetsz te ennyire ostoba, buta Feri...?
ómió
@elmúlt karácsonyok szelleme: Azért, ne csüggedj! Ha majd még eszed is lesz, meg fogod érteni!
Aki Én
@verőce IQ 21: Tudtam, hogy nem fogod érteni, te buta Verőce. Hogy lehetsz te ennyire ostoba, buta Verőce...?
Emmersson71
@verőce21: "Orbán kiszúrta a lufit még mielőtt felfújhatták volna..."

Kár, hogy az apja kotonjával is ez történt :(
elmúlt karácsonyok szelleme
Hallgassunk zenét: www.youtube.com/watch?v=UqLEfe-sY7U (tegnap ezzel húztam fel magam)
Ma más zenével fogom. Délután.
(Mija faszért nem zárnak ki engem innen?
Ez nem járja!
Nyomatékosan felhívom a Propeller územeltetőbizottság figyelmét arra, hogy zárjá' mán ki a gecibe énengemet, mert qrvára beterellek tetégedet,
Miattad szabadultam el elszabadult hajóágyúként!)

Amíg nem zársz ki és nem perellek be, addig hallgassunk zenét: www.youtube.com/watch?v=K1QRSl6hUZw
(Imádom!)
kereső
@elmúlt karácsonyok szelleme: ok!!!. "tesó"!!!/remélem ezt még érted:)))))))))))/
verőce21
Senki nem szólhat bele a gyermekek szexuális nevelésébe, ez Magyarországon csak és kizárólag a szülők joga. Ezt a fontos törvényt támadta ma meg az Európai Unió Brüsszeli Bizottsága, ezért indítottak kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen! @Aki Én: Azt akarják, hogy ezt a törvényt azonnal vonja vissza a Parlament.
elmúlt karácsonyok szelleme
@kereső: Mikor-mit. A szándék a lényeg, a többi csak duma/színház.
kereső
@elmúlt karácsonyok szelleme: Na de szándék sem mindegy, hogy mikor-milyen! Jó-e, vagy rossz.A szándék lényege pedig ez.
elmúlt karácsonyok szelleme
Meg ezt is: www.youtube.com/watch?v=ruBEraXm_GA

Most akkor buzi zsidó vagyok?
Vagyok, aki vagyok - ismered Isten nevének jelentését?
1700 éve jársz templomba, és még mindig nem ismered?
elmúlt karácsonyok szelleme
@kereső: Erre gondoltam én is, Kicsit túlbonyolítottad, de értem a szándékot.
Emmersson71
@verőce21: Meséld már el, mi a helyzet akkor, ha egy 30 szülőből 6 úgy dönt, az ő gyermekét igenis világosítsa fel szakember az iskolában? Ha ez a szakember éppen meleg, transznemű vagy átoperált, attól még szakember!
Ez a szülő döntése, amibe senki sem pofázhat bele..ha jól értem.

Mindamellett, hogy senki sem akar gyermekeknek pl nemváltásról beszélni..ez az idióta gondolat csak Kaleta párttársainak fejében leledzik!

A törvény pedig nem a gyerekeket védi, hanem homofób. EZ a gond vele!
Aki Én
@verőce21: Figyelj már surmó! Ez a törvény sehol nem volt, mikor a jogállam és demokrácia leépítése miatt indítottak eljárást. Ennyire ne legyetek segghülyék.
elmúlt karácsonyok szelleme
Állítólag "buzi zsidóként" szeretnék reflektálni erre: Igen, vagy nem (attól függően, honnan közelíted meg a problémát - a probléma adott, de a megközelítés... )
Emmersson71
@elmúlt karácsonyok szelleme: Sok mindent megbocsátok, de a fos zenéket nem tolerálom! :P
elmúlt karácsonyok szelleme
@Emmersson71: Pedig a "zenéimnél" jobbat nem kapsz tőlem így karácsony után, húsvét előtt.
Így jártál, tesa!
elmúlt karácsonyok szelleme
Szeressük a világvégét - így karácsony után, húsvét előtt.
Emmersson71
@elmúlt karácsonyok szelleme: Na, ez a "tesa" meg "báttya" az még, amitől hányok :P
lusta
@sgl: Hogyan, hogyan, Mint a vízfolyás. Az egybites 300 forintos budiforradalmárok mindent elhisznek, az első sorban csápolnak és egymást lökdösve csókolnak kezet.
teuton
Luvnya! Lotton nyerted a jogi diplomat? Miota lehet egy birosagi döntest lezsirozott nepszavazassal felülirni???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.