Az állam élni fog azzal a jogával, hogy maga jelölje ki a benzinkút működtetőjét azokon a helyeken, ahol bezárás miatt nem lehetne 5 kilométeren belül üzemanyagot venni – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Budapesten, a Kormányinfón.

A kormány egy kanyit sem ad az árstop miatt kilátástalan helyzetbe került kutaknak

Fotó: MTI/Kovács Attila

Hozzátette: ahol szükséges, a Mol átvállalja a szolgáltatást.

A tárcavezető azokra a hírekre reagált, amelyek szerint a benzinárstop miatt egyes üzemeltetők a benzinkútbezárást fontolgatják – írja a Magyar Hang.

Gulyás Gergely kérdésre válaszolva azt is mondta, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felkérte a Molt, hogy vegye át annak a három kútnak az üzemeltetését, amely eddig bezárt.

A benzinkutak kompenzációja nem merült fel? Az Index kérdésére Gulyás egyértelmű választ adott: nem. Úgy gondolják, hogy a magyar adófizetők pénzéből nem akarják kifizetni a benzinkutakat. Mi a kormány véleménye arról, hogy a kiskereskedelmi árrést kellene fixálni? Gulyás szerint minden olyan döntés, ami üzemanyagár-emelkedéshez vezethet, rossz döntés, márpedig ez szerinte ahhoz vezethetne.

Forrás: hang.hu

Címlapkép: MTI/Kovács Attila 

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Havanagi
Mégis miért adna a kutaknak támogatást?Nemár!! Az csak Lőrincnek járt,ha jól emlékszem 800 milliárd Ft ,mégis elbocsátotta az alkalmazottak nagy részét.És még ezek ugatnak ,hogy az Unió üldözi Magyarországot, pedig messze a legnagyobb jogállam,stb.Egyszer betelik a pohár köcsögök,egyszer benyújtják a cehhet és fizetni kell.
ómió
Tudjuk! Efftársilag - ahogy Maki efftárs tervezi - inkább a népet zsebelnék!
Macskaszem
Majd a MOL kap pár milliárdot, hogy fel tudja vásárolni a tönkrement kutakat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.