A bezárás elkerülése érdekében a györkönyi benzinkút arra kéri vásárlóit, hogy az üzemanyagár-stop fennmaradásáig lehetőleg ne nála tankoljanak.

Árstop: egy benzinkút könyörög az autósoknak, hogy ne nála tankoljanak

A Facebook-oldalukra feltöltött tájékoztatás szerint a benzinen jelenleg literenként 2 forintot, míg a gázolajon 12 forintot buknak, mert előbbi esetében a beszerzési ár már 482 forint/liter, míg utóbbi esetében 492 forint/liter, miközben a hatósági árat 480 forintban rögzítette a kormány és legutóbb meghosszabbította az intézkedés hatályát 3 hónappal – írja a portfolio.hu

Ennek fényében nem meglepő a Tolna megyei benzinkút-üzemeltető stratégiája, amikor nem ő dönt a kínálat korlátozásáról, hanem arra ösztönzi vásárlóit, hogy ne jöjjenek hozzá, ezzel tompítva a veszteségét.

Forrás: portfolio.hu

Címlapkép: Facebook

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ez drámai!
Ekkora baromságot csak olyan valaki találhat ki, akinek fogalma sincs a valós életről, hiszen életében öt perc hasznos munkát sem végzett...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Ez drámai!
Ekkora baromságot csak olyan valaki találhat ki, akinek fogalma sincs a valós életről, hiszen életében öt perc hasznos munkát sem végzett...
gabó11
Éveken keresztül úgy rakosgatták rá maguknak az árrést, ahogy és amennyit akartak.Most meg rögtön tönkre akarnak menni. Dögöljenek éhen és el lehet menni műszakolni is, ha nem tetszik!
Macskaszem
@Béla333: Mért nem sztrájkolnak? Napokon belül megállna az élet, fidiótákat felkoncolnák a feldühödött emberek.
kereső
@gabó11: Ezt olvasd el azután, gondold át az irásodaat. A 4-5%-os árrés mire is elég??
www.portfolio.hu/gazdasag/20211111/meddig-eri-meg-egy-benzinkutnak-a-480-forintos-arsapka-mellett-nyitva-tartani-510306

Arról nem is beszélve, hogy a nagy kutak , amelyek jellemzően városokban-városok közvetlen környékén, vagy autópálya mellett működnek, azok egyéb szolgáltatásaikból a veszteségeik egy részét pótolni tudják. Na de benzinkút nem csak ott üzemel, hanem vidéken is. Egy-eyg kút 3-6 községet is ellát/ott/ eddig, most viszont ha tönkre megy , akkor ezek a települések ellátatlanul maradnak. Ha korlátozzák a vásárlás mennyiségét-csökkenti a veszteséget- akkor egy Rába Steiger hová jut el 5/10 liter üzemanyaggal? Meg tudod válaszolni ezeket a kérdéseket.? Mert ezek a mai valós problémák, amelyeket a kormány átgondolatlan terve /rendelete gerjesztett. Valószinűleg nem készült hatástanulmány, hogy milyen következményei lesznek ennek az emberek életére.
kereső
@gabó11: Vagy szerinted az megoldást fog hozni, ha ezeket a kutakat a mol felvásárolja? Be fogja zárni, mert ezek éppencsak biztositják az üzemeltető megélhetését, tehát a molnak nem fogja megérni fenntartani.
Sámannus
Kezdem megérteni mit akar elérni ezzel a maffia. Ezekután én megmondom a kutasnak, hogy nem kérem az árbefagyasztást.
Tudom hogy magam alatt vágom a fát de így legalább nem kurvulok el.
ómió
Mert, ugye, a nulla forgalom, az ott már maga a "megélhetés"?
Aki Én
@gabó11: Felháborító, hogy haszonért dolgoztak.

@ómió: Nem nagyon érted, hogy a nulla forgalom, meg a befizetés között mi a különbség, ugye?

Azt értem, hogy támogatni akarjuk a magyar embereket. Azt nem, hogy ezt miért a kutasokkal végeztetik el, miért nem az állam segít.
kereső
@Aki Én: Mert ez a kormány ott segit, ahol tud- más kezével szedni(azaz más f@xával verni) a csalánt. Mert a csok, meg a a babáváró hitel, meg a kamatbefagyasztás--- az mind, mind az adófizetők + sara, a befizetett adókon felül. A kormány ezekből mit is áll közvetlenül, a már befizetett adókból? Hm...

Most olvastam, hogy még a devizahitelesek "megsegitéséből" keletkezett mnb-s árfolyamnyereségből létrehozott magánalapitvány megvásátolt egy 1,2 milliárdot érő villát- "kutatóhelynek"/labornak. Mint kiderül mára, ezen villában matolcsy szerelmetes kisfia és családja lakik, élvezi az édes életet. Ja, és időközben eladták a villát, egy közeli barát vette meg- de továbbra is az ifjú lakja.
És akkor itt vannak ezek a gerinctelen , ugyanolyan hazug tolvajok mint a fideSS=orbán&Co- akik osszák itt a propagandát.
Emmersson71
@KisTehen: A kormány nem segít a hatósági árstoppal! Vagyis egyáltalán nem veszi ki a részét a segítségből. Most épp a benzinkutasok fizetik.
Aki Én
@kereső: Nem véletlen, hogy a fidesznek csak szellemi totálkáros, aljas, buta hívei vannak. Csak azok nem értik mi folyik itt.
Béla333
Aki azt gondolja, hogy elég annyi, hogy a benzinkút által az eladáshoz képest 2 Ft-tal drágábban megvett benzin tankolásánál egy benzinkút fenntartásához elég, ha a literenkénti 2 Forintot odanyomja készpénzben a benzinkutasnak, annak ugyanúgy fogalma nincs egy vállalkozás költségeiről vagy éppen a működéséről.
Ez csak amolyan maffiózós hablaty...
gabó11
@kereső: Nem gondolok át semmit, mert nem a közúton kellene először is szédelegniük a példádnál maradva a rábával 20- as tempóban, kivilágítatlanul, mert a dőlőutakat mind beszántották, mivel kiennék a saját sz...is.maguk alól(biztos nem egységesen). Ki ne találd már, hogy traktorral járnak általában a megőgazdászok a kis retek kutakra drágábban tankolni a földekről szántás közben! Visznek nekik x ezer litert rendelésre ilyen olyan kedvezményekkel, mivel nem a közúton használja.Egyébként meg soha nem tankolok semmit a "kis" kutakont mert túl sok az "okosság" a Te és az én károdra, káromra is, amit elfelejtenek reklámozni idestova 30 éve. Mit gondolsz, miből nőttek ki a földből, mint a gomba, ha nincs benne nyereség? Egyébként meg van 98 és 100 oktánszámú benzin is, nem csak az etalonos szarok. Én sem sírok, hogy az 50-60 Ft- l drágább, tehát pont nem érdekel, hogy mit nyavalyognak. Ja majd el felejtettem: nem városban lakom, sőt a falu mindkét végén van egy- egy kis retek kút..
gabó11
@kereső: Igazad van, nem. De nem is érdekel.
gabó11
@Aki Én: Engem nem az háborít fel, hanem az ilyen rinyálás, mert rögtön a társadalomtól várják el a szolidaritást. Ugyattól a társadalamtól, akit eddig naponta , tankolásonként szemrebbenés nélkül átvernek "okosban" és röhögnek a hátad mögött, ha becsukódik mögötted az ajtó és mondjuk -20 fokban 10km- en belül leálsz az úton, mert befagy a benzincsöved. Na nekem ezért van bajom többek között a kis retkekkel de tudnék mondani matrica sztorit/kat is..
Aki Én
@gabó11: ,,Éveken keresztül úgy rakosgatták rá maguknak az árrést, ahogy és amennyit akartak.Most meg rögtön tönkre akarnak menni. Dögöljenek éhen és el lehet menni műszakolni is, ha nem tetszik!"

Ennek semmi köze ahhoz, amit írtál.
kereső
@gabó11: Tudod most majd nem viszi házhoz, ilyen-olyan kedvezményekkel. Mert arra már végképp nem fussa, hogy a 3000 literes kis "tankerjét" megtöltse és elfurikázzon vele 25-50 km-t. Mert hát Istenem, neki is csak élni kellene, meg a családjának is, legalább úgy, hogy az árstoppos csirke-szárnyvéget meg tudják benni ünnepnapon. Bocsánatot kérek Tőled, a nevükben, hogy ők is megpróbálnak a viz felett maradni. Sajnálatos, hogy nagyon nem vagytok tisztában azzal mit is jelent vállalkozni, mert azért ezek a kicsikék csak élni akarnak, nem lopni csalni. És különös, hogy Te fel sem fogod, hogy pártod és kormányod egy másik ember kárára tesz veled jót.
rokker33
Érdekes mikor alacsony volt a kőolaj világpiaci ára és mégis 530 ért adták az üzemanyagot ,akkor nem könyörögtek,hogy ne vegyenek mert drága! Most meg sír mindegyik ,hogy nincs hasznuk hát a bőr húljön rájuk szobahőmérsékletre mocskos senkiháziak! Aki nem bírja az zárjon be!!
gabó11
@kereső: Te milyen pártodról vagy kormányodról duruzsolsz itt nekem? Nekem egyik sincs.és nem is lesz. Be vagy már teljesen csavarodva? Mint mondtam én 98 és 100- s bezint használok, többek között azért is, hogy nekem ne tegyenek a Te szavaiddal élve JÓT.Nekem ne mosdasd őket, mert soha nem lesz empátiám feléjük, ha beledöglesz sem. Engedd már meg nekem légyszíves, hogy leszarjam azt akit akarok! és fejezd be az oktatást, mert nem áll jól neked!
kereső
@gabó11: Ok.Befejeztem- , bár ez nem oktatás volt, csak vélemény. Beledögleni meg még a kedvedért sem akarok.
Aki Én
@rokker33: Ennek mi köze a hasznukhoz? Az befolyásolja a világpiaci árat?
Vagy ha az magas, akkor ok, hogy haszonért dolgoznak, ha alacsonyabb, akkor fizessenek rá?
Te mit szólnál, ha 300 forintos párizsit 280 forintért kellene árulnod az étteremben?
Nem kedvelem a kutasokat, nincs hozzájuk fűződő érdekem, de ekkora baromságot hogy lehet leírni?
Miért nem az állam segíti a magyar embereket? Miért a kutasnak kell?
Te eteted ráfizetéssel a magyar emberek? Meg a szlovákokat?
Gondolkozz már!!!
namihami
@KisTehen: 08.13: És a 80 forinttal még éppen annál a pénznél van, amit az eladandó üzemanyagért a szállítónak kell fizetnie. A kutak és környékének (villany, takarítás, saját és esetleges alkalmazott) fizetése és megélhetése még a Holdban.
gabó11
@Aki Én: Nem tudok, mert én nem vagyok olyan okos.Én csak egy sima, mezei barom vagyok.
Aki Én
@gabó11: ...mit nem tudsz?
A többit értem.
Aki Én
@gabó11: ...hacsak nem te vagy Rokker33, és véletlenül helyette válaszoltál.
Neki mondtam, hogy gondolkozzon.
Bukta???
csak úgy....
nagy buli lesz,mikor áprilisban gyözött a fidesz és 4 éven keresztül sza..ik nektek árstoppolni! :) a következö 4 fideszes évre,még a gatyátok is rámegy..
gabó11
@Aki Én: Nem Ságvári vagyok, csak egy hülye viszont bízok benne, hogy így már lassan megnyugszol!
Németh István
A hazudozás nagyon aljas dolog! A beszerzési ár eleve nem lehet magasabb az árstop szerinti árnál! Minima 15%os un haszon van a termékeken! Miért kell hülyének nézni az autósokat és miért kell aljas módon uszítani!? Az a kutas aki nem képes lemondani a harácsról az egész nyugodtan szíveskedjen megdögleni!
Aki Én
@Németh István: Te nem akarsz megdögleni, nyomorult buta korcs?
Németh István
@Aki Én: Az olyan hülyéken és setét egyedeken kell segítenem mint te is vagy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.