A Groupama Arénát is üzemeltető Sportfive működteti ezentúl az új, MVM Dome-ra keresztelt, 20 ezres kézicsarnokot.

Nem volt kérdéses, ki nyeri el a ferencvárosi kézicsarnok üzemeltetési jogát

Fotó: MTI/Kovács Tamás

„Az MVM Dome üzemeltetését mostantól a közbeszerzési eljáráson győztes Sportfive Hungary Kft. végzi”

– közölte kommünikéjében a Ferencváros. Az Európában is egyedülálló multifunkcionális csarnok kulturális, szórakoztató, üzleti és sporteseményeknek fog otthont adni, a rendezvények szervezése és az értékesítés nagy erőkkel kezdődik – olvasható az FTC szerdai közleményében, amelyet a Népszava idéz.

Ahhoz képest ez valóban meglepetés, hogy a Népszava kérdésére napra pontosan egy hónappal ezelőtt a most győztes üzemeltető szó szerint ezt válaszolta:

„Az új csarnok üzemeltetése nem tartozik a Sportfive Hungary Kft-hez.”

Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerbe a törvényi előírás folytán kötelezően feltöltött dokumentumot, miszerint a Ferencvárosi Torna Club írt ki közbeszerzési eljárást az aréna üzemeltetésére. A nyílt koncessziós eljárásban érvényes ajánlatot mindössze az FTC stadionját, a Groupama Arénát is üzemeltető Sportfive Hungary Kft. adott be, s mint kiderült, az eljárás nyertese is ez a cég lett, amely a koncessziós szerződés értelmében 10 éven át üzemelteti az MVM Dome-ot.

A pályázat egyesélyes volt, tekintve, hogy olyan feltételek szerepeltek benne, amelyeknek szinte kizárólag a Sportfive tudott megfelelni Magyarországon.

Ami a nyilvános cégadatokból kiderül: 2020-ban 4 milliárdos nettó árbevétel mellett 402 milliós adózott eredményt ért el a Sportfive Hungary Kft.

Ha a felek jól sáfárkodnak az MVM Dome 50 ezer négyzetmétere nyújtotta lehetőségekkel, rengeteg tartalommal, s nem csupán sport-, hanem kulturális eseményekkel töltik azt meg, akkor abból szép haszon realizálható – szögezte le a Népszava forrása, aki egyúttal rámutatott, a titkolózás nem véletlen.

Amíg Nyugat-Európában minden részlete nyilvános egy-egy mezszponzori szerződésnek, vagy egy stadionnévadási megállapodásnak, addig nálunk mindezekből szinte semmi nem publikus. Jelen esetben sem tudni, hány évre, mennyi pénzt fizet az MVM, és hogy ez az összeg teljes egészében a klubot illeti-e? A különbségre nyilván az a magyarázat, hogy odakint piaci alapú a sportfinanszírozás, mifelénk azonban az állami, egyesületi és magánszektor totális összefonódása jellemző, ami, belátható, korántsem az átlátható viszonyokat segíti.

Forrás: nepszava.hu

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Németh István: ...itt ábra is van, ami elég egyértelmű:

g7.hu/kozelet/20210326/a-negyedosztalyu-bicskei-kezilabdacsapatnak-ketszer-annyiert-epitenek-csarnokot-mint-a-varos-eves-budzseje/

...vagy:

,,Százmilliós tétel lesz a nagykanizsai aréna működtetése.
Kihasználatlan lesz a 15 milliárdba kerülő nagykanizsai aréna a helyi ellenzék szerint, a puszta fenntartása is sokba kerül majd. A fideszes polgármester szerint segít felvirágoztatni a város keleti részét."

atlatszo.hu/kozpenz/2022/01/13/128-milliardot-koltott-a-kormany-stadionokra-a-kezilabda-eb-miatt-harmat-epitettek-egyet-felujitottak/

rakosmente.ezalenyeg.hu/helyi-problemak/uj-sportcsarnok-egy-kornyezetszennyezo-penznyelot-kap-a-fidesztol-rakosmente-17729

hvg.hu/gazdasag/20210504_sport_tamogatas_stadionok_sportcsarnok_koltsegvetes

...
Aki Én
...Az elmúlt szezonban a 2021-22-es idény eddig lejátszott 101 mérkőzését összesen 251.490 néző tekintette meg. Az átlagos nézőszám meccsenként 2490 volt.

Micsoda bevétel!!!
Németh István
@Aki Én: @elmúlt karácsonyok szelleme: Kedves kommunista-fasiszták! A lényeg az üzemelteti aki ért hozzá! Különben hajrá Bicske, meg a többi is! Látjátok minősítés nélkül is lehet "tudományos alapú" okosságokat írni!!!
lusta
Micsoda véletlenek vannak!
˝A pályázat egyesélyes volt, tekintve, hogy olyan feltételek szerepeltek benne, amelyeknek szinte kizárólag a Sportfive tudott megfelelni Magyarországon.˝
Aki Én
@Németh István: ,, Kedves kommunista-fasiszták! A lényeg az üzemelteti aki ért hozzá! "
,,Van fogalmatok hogy, csak az adóbevétel micsoda összeg ? Fingotok nincs hány tényezőből áll össze az adóbevétel!"

Szóval milyen adóbevételek, amiből kijön az üzemeltetés??? Mert a lényeg megint elmaradt.
Ebből a szempontból nem a ,,ki üzemelteti" a lényeg, hanem az, hogy ugyan nem úgy értetted, de valóban az adóbevételek tartják el. A magyar emberek adói.
,,Látjátok minősítés nélkül is lehet ..."
Neked mégsem sikerül soha.
Már unom elmondani, meg felesleges is, hogy totál elmebeteg vagy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.