Felszólítás és értesítés nélkül terhelte meg egy ismert pénzügyi érdekvédő feleségének számláját az önálló bírósági végrehajtó. M. Eszter volt az a végrehajtó, aki kilakoltatta Bíró Icát.

Völner-ügy: felszólítás vagy előzetes értesítés nélkül inkasszózott egyik letartóztatott végrehajtó

Fotó: MTI Fotó: Beliczay László

Újabb visszás végrehajtói történet dokumentációja került a 24.hu birtokába.

Ebből az derült ki, hogy se szó, se beszéd emelt le az adós számlájáról egy vitatott tartozást M. Eszter önálló bírósági végrehajtó, akit pótmagánvádas eljárásban egy budai villa elárverezése miatt hivatali visszaéléssel is vádoltak, de első fokon felmentettek.

Igaz, a nő csak a Gyorskocsi utcai fogda egyik meghallgatási helyiségéből követhette a tárgyalást, mivel jelenleg is letartóztatásban van a végrehajtói kart megrázó korrupciós botrány miatt.

Az újabb ügynek eredője is egy parkolási bírság, kárvallottja pedig a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetségének elnöke, Dióslaki Gábor.

„Tudomásom szerint nem volt senkivel szemben bíróság által jogerősen megítélt lejárt, illetve ki nem fizetett tartozásom, így eljárásának okai ismeretlenek számomra. Ugyanakkor e pénzleemelés kérelmezőjéről, jogalapjáról és költségösszetételéről szóló utólagos elszámolási iratot sem kaptam meg öntől a mai napig postai levélben”

– írta akkor M. Eszternek.

M. Eszter erre kioktatta Dióslakiékat, hogy ne emailen, hanem postai úton vagy e-papíron küldjenek neki üzenetet, mert csak azt tudják „joghatályosan elfogadni”.

A végrehajtási jegyzőkönyvet és ügyiratokat másfél hónappal az inkasszó után küldte csak el, pedig azt legkésőbb a behajtással egy időben kellett volna a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar ajánlása szerint. Ez azért is fontos, mert enélkül lehetetlen fellebbezéssel vagy kifogással élni a vitatott eljárás miatt.

A papírból kiderült, hogy egy 14 ezer forintos parkolási pótdíj és járulékai miatt terhelte meg M. Eszter Dióslakiék számláját.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar vezetése novemberben bukott le, akkor tartóztatták le Schadl György elnököt és több más végrehajtót, köztük M. Esztert is. Az ügyészek szerint ő fizette a legtöbb kenőpénzt, 254,8 millió forintot Schadlnak.

M. Eszter pár éve azzal került be a hírekbe, hogy ő lakoltatta ki budai lakásából tiltakozások közepette Bíró Ica énekesnőt, arról pedig a 24.hu számolt be, hogy 28 millió forintos tartozás miatt egy kissvábhegyi villát árvereztetett el 163 millió forintért, noha az adósnak az ügyvédje szerint lettek volna más vagyontárgyai, amelyekből ki lehetett volna elégíteni a tartozást.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: MTI Fotó: Beliczay László

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Azért egy pillanatra képzeljük el a fidesz kommunikációt, ha ez az ügy egy ellenzékivel történik...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@Sámannus: Nem úgy van! Rosszemlékű K. Júlia lemondása volt nagy nyereség az ellenzéki összefogás számára!
Az összes volt CHF hitelest elfordította tőlük...!
Málna
@Horizont: Úgy látom, te szorulsz segítségre - már megint. Azért hívom analfabétának, mert ez a szó a rögeszméje, folyton ezt ismételgeti.
Szívesen.:-)
Sámannus
@verőce21: Én úgy tudom Járai volt a kezdeményező eredetileg. A fideszes tótum- faktumok szerint is joga van hülyének lenni mindenkinek.
Málna
@Horizont: Nem szorult tőlem segítségre? Gyorsan felejtesz...:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.