Az árstopos termékeknél hatalmas forgalomnövekedés tapasztalható – értesült a Portfolio a kiskereskedelemre rálátó forrásoktól.

Dübörög az árstop: de nem a lakosság vásárol, akár nyolcvan százalékkal is megugorhatott az árstopos termékek forgalma

Fotó: pixabay.com

Eddig 60-80%-os bővülésről hallott a portfolio.hu, de a forgalomnövekedés egy része könnyen lehet, hogy nem a háztartások vásárlási kedvével magyarázható.

Még a mennyiségi korlátozás mellett is vannak olyan kisboltok, akiknek megéri betérni a nagy láncokba, hogy az ottani (a tavaly októberivel megegyező) áron tudjanak vásárolni, hiszen a beszállítók már ennél is magasabb átadási áron kínálják nekik a portékát, akik ráadásul újabb áremelést terveznek.

A Penny esetében átlagosan 60 százalék körül növekedett az árstop által érintett termékek forgalma az előző év ugyanezen időszakához képest

– osztotta meg a Portfolio-val a Penny az első két hét tapasztalatait. A Tesco azt látja, hogy „a hatósági áras termékek keresettsége növekedett február elseje óta, különösen a hónap első hetében”. Hozzátették, hogy a keresletet ugyanakkor befolyásolják a párhuzamosan futó promóciók is.

„Jelentős különbségek jellemzik az egyes CBA üzleteket. A nagyobb boltoknál jelentős a forgalom növekedése az árstopos termékek körében, míg a kisebb boltokról ez nem mondható el”

– mondta a Portfolio-nak Fodor Attila, a CBA igazgatója. Az árstop első másfél hetében átlagosan 20-30%-os növekedés jellemezte az árstopos termékek forgalmát, az elmúlt napokban 10-15% volt jellemző a stop előtti időszakhoz képest. Hangsúlyozta: ellátási hiány, termékhiány nem volt az időszakban.

Forrás: portfolio.hu

Címlapkép: pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
A "boltcsődök" meg még mindig "szünetelnek"?
simmering73
Én még sehol sem láttam örjöngő vásárlókat ezen termékekkel. Pedig rendszeresen járom az Auchant, Pennyt, Cba-t. Ez egy demagóg kormánypropaganda. Mióta ez a szédületes jóléti akció van, tegnap vettem először anyámnak 1kg lisztet, 1 db olajat (ennyit kért) én meg szégyenszemre most először vettem magunknak 4db csirkefarhátat, mert a cba hentesnél szép sárga tanyasi volt és a nyaka is rajta volt. Pompás leves van belőle. Lisztet, cukrot nem vettem magunknak, nem is tudom kell e venni addig, amíg ez a nagy fene kegy lejár. Csirkecombot vettem akcióba, igaz a duplájába került mint az árstop előtt volt, sertés combbal pedig nem élünk, mert a nem akciós lapockát és tarját használjuk.Na így dübörgünk mi az üzletekben.
Emmersson71
Így megy ez...egyszer WC papír láz van, másszor liszt, cukor és farhát :)
Az emberek megveszik, ami olcsóbb? Milyen meglepő!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.