A Portfólió.hu szúrta ki, a gárdonyi polgármester Facebook posztját, amelyben részletes területi adatokat ismertetett az szja-visszatérítésről. Emellett egy-egy városi és járási adatot is megismerhettünk.

A polgármester három táblázatot osztott meg, melyek közül az egyik – bár ez a táblázat címéből és a szövegből nem derül ki pontosan, de az összegekből ítélve erre következtethetünk – a négy legtöbb szja-visszatérítést (családi adóvisszatérítést) fogadó megyét és Budapestet listázza.

Durva egyenlőtlenség az SZJA visszatérítésnél: mindössze öt megye kapta a teljes visszaosztott összeg több mint a felét

Fotó: 123RF.com

Budapesten ez alapján több mint 222 ezer fő összesen 113,5 milliárd forintnyi, Pest megyében 223 334 fő 105,4 milliárd forintnyi szja-visszatérítést utalt ki az állam, a harmadik legtöbbet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahol már „csak” 32,6 milliárdra rúgott az összeg – derül ki Tóth István gárdonyi polgármester megosztott Facebook-posztjából.

Az adatok alapján ez azt jelenti, hogy az egy főre jutó szja-visszatérítés összege a legmagasabb Budapesten volt, ahol egy főnek 512 ezer forintot utaltak vissza, míg a legalacsonyabb a fővárosból és a négy megyéből Borsod-Abaúj-Zemplén megyében volt, ahol ez csak 418 ezer forint volt.

Országosan összesen 610 milliárd forintnyi szja-t utaltak vissza a napokban a jogosultaknak, a top 5 megyében (Budapestet is ide értve) a teljes összeg több mint felét, több mint 313 milliárd forintot utaltak ki. Ebben a négy megyében és Budapesten mintegy 4,56 millió fő él, azaz Magyarország lakosságának durván 46,5%-a, tehát a magyar lakosság 54,5%-a kapta meg a 610 milliárdból fennmaradó további 297 milliárd szja-visszatérítési forintot.

A szóban forgó táblázatot és további részleteket a Portfólió.hu oldalán olvashatják. 

Forrás: Portfólió.hu

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@KisTehen: @Málna: @Rizikó: @verőce21: Nagyon széthúztok. Beszéljetek össze.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@szegfue: Az a baj, hogy mikor rávilágítanak, hogy butaságot mond, belemegy egy véget nem érő magyarázkodásba, amiben azt akarja bebizonyítani, hogy nem ő, hanem mindenki más megy szembe.
Itt ez a mai jó példának.
Olyan is volt, hogy kijavított egy vélt helyesírási hibát, de amikor figyelmeztettem, hogy ő tudja rosszul, azzal jött, hogy csak kíváncsi volt, figyelek-e. Ez mennyire szánalmas.
Humora meg sosem volt.
Aki Én
@szegfue: 13:22 Na, erről beszélek...
ómió
Nafene! A fiatal dolgozók területi megoszlása ilyen aránytalan?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.