Pártállástól függetlenül sorozatosan törvénytelenül tettek zsebre tiszteletdíjat a polgármesterek különböző cégtisztségeik után, mert a tilalmat fű alatt, egy salátatörvénybe rejtve fogadta el a parlament. A településvezetők meg is bukhatnak emiatt, muníciót adva ellenfeleiknek a választások előtt.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Megint egy árulkodó „gondolat”-menet

magára a mókára igazából egy másik sumákolás kapcsán derült fény, pontosabban vetődött rá

Akár ez is lehetne az egyik közös pont a mókákban! =))

A hvg360 „Polgármesterek bukhatnak bele, mert nem vették észre, hogy változott a róluk szóló törvény” című cikke egy érdekes jelenségre hívta fel a figyelmet, ami arra példa, hogy nem árt nagyon figyelni. A mókát „egy salátatörvényben rejtették el, abban, ami elsősorban a felsőoktatási törvényt módosította az egyetemi vagyonkezelő alapítványok miatt”.
Ez kimondja, hogy „a 3000 lakosúnál nagyobb települések főállású vezetői csak úgy viselhetnek személyes közreműködést nem igénylő céges tisztséget, hogy nem fogadnak el érte díjazást.”.
Azonban az igazi móka, hogy mindeközben „az egyetemi vagyonkezelő alapítványok esetében - ahol a polgármesterek is viselhetnek kuratóriumi vagy felügyelőbizottsági tisztséget - pénzt is kaphatnak érte. Nem is keveset – többet, mint a főállásukért”! =))
KisTehen
@RonaGyuri: sajnáljuk együtt a polgármestereket =))
KisTehen
"a 3000 lakosúnál nagyobb települések főállású vezetői csak úgy viselhetnek SZEMÉLYES KÖZREMŰKÖDÉST NEM IGÉNYLŐ céges tisztséget – vagyis lehetnek felügyelőbizottsági tagok –, hogy nem fogadnak el érte díjazást."

jó ezek a kitalált állások
Rizikó
Azért van a jogszabályok közzététele, hogy mindenki megtudhassa, ami rá vonatkozik. A felelőtlen, nemtörődöm polgikról nem a Parlament tehet.
RonaGyuri
@KisTehen: @Rizikó: fogadjunk, hogy sem a cikket, sem az általam írtakat nem olvastátok!! =))
durbincs
@RonaGyuri: : @Qqberci: csak mert maguk 50IQ-val ennek a @csak húgy...: nevű vizeletét isszák ?+ezek is@Jozefina: @Peller Anikó: @Eladott Ország: @balos: @Pálinkás Pál: @Havanagi: @Nessy: @tudode: @Béla333: @Emmersson71: @CsipkeRózsa:@Ludmilla:@fideszes gyökér: @namihami:@amortizáltok:@Clavigo:@grincss: @lusta: ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.