Az Unhack Democracy bárki számára online oktatási anyaggal segítené, hogy minél többen menjenek szavazatot számolni, és így megtisztítsák a választásokat. Számolj a demokráciáért! címmel tartott sajtótájékoztatót az Unhack Democracy szervezet, amely a választási csalások elkerülése érdekében hívja szavazatszámlálónak az állampolgárokat. Az eseményen a szervezet társalapítói elmondták, a 2018-as választások hatására kezdtek kutatómunkába a választási csalásokat illetően, amikor is 100 ezer ember vonult utcára, a szavazatok újra számlálását követelve. Banuta Zsófia szerint az ezer delegált tapasztalatai alapján készült kutatás rámutatott, hogy a 2018-as az „elmúlt 30 év legmocskosabb választása volt.” Két Kúria döntés is született arról, hogy szervezett választási csalás történt: az egyik az ukrán határnál, a másik Pécsett – azonban egyiknek sem lett következménye. Barlai Melani szerint gyakoriak voltak az adminisztrációs hibák is – melynek kapcsán megjegyezte, ez a legjobban működő...

Forrás: 168.hu
Feltöltő: Emmersson71
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Számomra az nem tiszta, mint nem párttagokat küldi a pártjuk számolgatni?! Én azt mondom, az a párt ne is indulhasson szavazáson, amely nem tud kiállítani tagságához arányosan szavazatszámlálókat!
Nessy
A mostani várhatóan még "mocskosabb lesz"! Már a kampányuk is azt vetíti előre! A "kék cédulás" szavazás ehhez képest tisztességes volt.
telegdilaci
A 2022-es még gyalázatosabb lesz a Fidesz mindent elkövet,hogy elcsalja a választást,nekik áll az érdekükben hogy csaljanak!
Emmersson71
@KisTehen: Igen, volt is eredmény.

"...a 2018-as az „elmúlt 30 év legmocskosabb választása volt.” Két Kúria döntés is született arról, hogy szervezett választási csalás történt: az egyik az ukrán határnál, a másik Pécsett – azonban egyiknek sem lett következménye."
Aki Én
@KisTehen: ,,Az EBESZ legfontosabb megállapításai
Teljesen átfedték egymást a kormány és a kormánypártok erőforrásai, a kormány túlzó kampányköltései, hirdetései összefolytak a kormánypártokéval, ami aláásta a versengő pártok esélyegyenlőségét;
a megfélemlítő és idegengyűlölő szólamok, a média elfogultsága és a homályos kampányfinanszírozás korlátozta a valódi politikai vita terét, és akadályozták a választókat, hogy az összes információ birtokában szavazhassanak;
a választás technikai lebonyolítása professzionális és átlátható volt;
az alapvető jogokat végső soron nem sérültek, de azokat egy ellenséges környezetben lehetett csak gyakorolni;
a közmédia a szerkesztett műsoraiban a kormányprtoknak kedveztek;
a nők továbbra is alulreprezentáltak a politikában;
a jogszabályok mellett a kormány megfélemlítő retorikája is akadályozta, hogy a civil társadalom nyomonkövesse a választás menetét."

A külhoniak szavazati jogáról meg a maga a fidesz mondta, hogy ellenőrizhetetlen a szavazás tisztasága.
A többórás leállás sem a tisztaságot igazolta.
Mindegy, neked úgy is hiába mondjuk, ismerjük a képességeidet és ostoba hitedet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.