Sikeres kötvénykibocsátást hajtott végre Magyarország: 575 millió eurónyi kedvező kamatozású kötvényt bocsátott ki a magyar állam 3, 5, 7 és 10 éves futamidővel a japán piacon – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter pénteken a Facebook-oldalán.

Varga Mihályék bevetették a csodafegyvert:  575 millió eurónyi kötvényt bocsátottak ki a japán piacon
Kép: Pixabay

A kötvények legnagyobb része zöld kötvény, vagyis forrásait igazoltan környezetvédelmi, klímavédelmi fenntarthatósági célokra fordítjuk

- tette hozzá.

Megjegyezte azt is, nem volt ez mindig így. 2008-ban a baloldali kormány nem tudta fizetni a lejáró adósságokat, a piac nem volt hajlandó finanszírozni Magyarországot, végül az IMF-hez kellett fordulni

- írta.

Kijelentette:

Ma a válság ellenére is képesek vagyunk hosszú távra piaci forrást bevonni, köszönhetően az elmúlt évek következetes, hiteles gazdaságpolitikájának

- jelentette ki.

Azt írta, a bizalom visszanyerését segítette az eredményes adósság-kezelés: 4-ről 6 évre javult az adósság átlagos futamideje, kedvezőbbé vált a szerkezete, és biztonságosabb a finanszírozása is. Míg 2010-ben az adósság több mint fele külföldi devizában volt, addig mára ez az arány 25 százalék alá javult, a külföldiek aránya pedig az államadósság finanszírozásban 65 százalékról 30 százalékra csökkent.

Forrás: MTI
Címlapkép: Pixabay

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
Miért lett vajon a fideszka kommunikációjában az IMF valami ördögi lény, mely az ártatlanok vérére szomjazik?
Én eddig úgy tudtam, hogy: "A Nemzetközi Valutaalap (angolul International Monetary Fund, IMF) 1945-ben létrehozott washingtoni székhelyű szervezet, amely 2020-ban 190 tagországot számlál.[1] A nemzetközi monetáris rendszer központi intézményét a nemzetközi pénzügyi együttműködés és az árfolyamstabilitás elősegítése, a gazdasági növekedés fokozása és a magas szintű foglalkoztatás megteremtése céljából alapították, illetve nem kis részben azért, hogy átmeneti pénzügyi segítséget nyújtson fizetési mérleggel kapcsolatos problémákkal küzdő tagországainak. A tagok meghatározott kvóta (gazdasági súlyuk) szerint járulnak hozzá az alaphoz, és a szervezettől kölcsönöket vehetnek fel adósságaik törlesztéséhez."
Talán csak nem az a baj vele, hogy a különösen kedvező kamatozású kölcsönöket szigorú szabályozás szerint lehet felhasználni? És horribile dictu, ezt még ellenőrzik is! Hát miféle dolog ez? Az energiagazdálkodás korszerűsítésére kapott pénzből ne lehessen szotyolagyárat fejleszteni? Micsoda dolog már?
"A kötvények legnagyobb része zöld kötvény, vagyis forrásait igazoltan környezetvédelmi, klímavédelmi fenntarthatósági célokra fordítjuk" -- Ez az, amire különösen kíváncsi vagyok, mármint a háborgásra az első számonkérések idején.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Úgy emléxem amikor az átkosban az volt az aduász, hogy azért kapunk hitelt mert mi kurva jó adósok vagyunk. Akkor sem az ilyen okosok törlesztettek. Azt hiszem lesz pár körözés ellenetek kiadva már akár néhány nap múlva is
durbincs
@csak úgy.: És ez Bányás Talpfa-Tapló ? Márki-Zay Péter szerint Michael Jackson gazdag fehér nő volt ?@simmering73: ?+eb ? @Giovanni Alba: + csak 1 pondró ?
justhpeter
@durbincs: Kíváncsi vagyok, a bukásig mennyi hitelt vesznek még fel ? Azt már meg sem kérdem mire költik, mert ha csak a fosásuk miatt budipapírt vesznek az is minimum 30 évre titkosítva lesz
durbincs
@justhpeter: jó hogy maguk hülyék ivarosan lassan szaporodnak ? nade agyilag ?
Giovanni Alba
@durbincs: Hé, surströmming, mondd, hogyan tudod elviselni saját magadat? Gondolom a szagod már ikrakorod óta veled van, de nem is olvasod amit a neved alatt ideraknak?
Mucsi után szabadon: azért jó, hogy ilyen büdös vagy, mert így a vakok is le tudnak köpni.
Várom minden vak felháborodott levelét, aki megsértődött, amikor ezt olvasta.
durbincs
@csak úgy.: És ez Bányás Talpfa-Tapló ? Márki-Zay Péter szerint Michael Jackson gazdag fehér nő volt ?@simmering73: ?+eb ? @Giovanni Alba: + csak 1 pondró-csonti ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.