Ha a miniszterelnök elfogadná Márki-Zay kihívását.

A Fidesz-szavazók fele is megnézné Orbán és Márki-Zay vitájátFotó: Facebook

A Publicus és a Népszava legújabb, országos és reprezentatív közvélemény-kutatása arra volt kíváncsi, hogy a választók megnéznének-e – még az április 3-i választások előtt – egy Orbán-Márki-Zay-vitát. 

A felmérésből kiderült, hogy a választók 71%-át érdekelné egy vita Orbán Viktor miniszterelnök és kihívója, az ellenzék jelöltje, Márki-Zay Péter között. 

Az ellenzéki szavazók 93 százaléka óhajtana egy ilyen vitát, a kormánypárt szavazói közül 51 százalék is szívesen megnézné, ha lenne ilyen – részletezi a telex.hu az eredményeket.

Szinte az összes ellenzéki szavazó – 94% – gondolja úgy, hogy az nem lehet érv a vita elmaradására, hogy Orbán eleget vitatkozik a parlamentben az ellenzéki pártokkal. Hasonló az arány az ellenzéki szavazók közt arra nézve, hogy azért nincs szükség vitára, mert a kormány tudja, mit és miért csinál. Fidesz-szavazók 18 százaléka sem ért egyet az említett álláspontokkal.

Fontos megállapításnak számít a felmérésből, hogy a megkérdezettek harmada szerint Orbán Viktor azért nem akar nyílt vitát, mert fél, hogy a vita során kellemetlen témák kerülhetnek szóba.

19% mondta azt, hogy a miniszterelnök azért nem akar nyílt vitát, mert nem akar egyenrangú félként mutatkozni Márki-Zay Péterrel.

29% szerint Orbán azért nem akar vitázni, mert fél, hogy alulmarad.

Forrás: telex.hu
Fotó: Facebook

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ezek nem is igazmagyarok! Képesek lennének ISMÉT lehúzatni a Vezért a Wc-n? Egyszer már sz@rba harapott és most ismét felkínálnák neki a vereséget?
Kizárni---mindet, egytől-egyig.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rizikó
Mi a fenének beszélgetne Orbán Márkival? Hogy fő műsoridőben előadja a propagandáját? Orbán ettől okosabb, gyerekek!
kissé felnőttem
@Rizikó: annyival okosabb hogy titeket még tud hülyiteni meg is érdemlitek
csak úgy....
@Rizikó: orbán egy beszari,buta alak akire "látatlanban" csak a gyagyások szavazgatnak! még a szöszke trampli is ki mert állni szemtöl szembe az ellenfeleivel,-csak a viktor fosik a vitáktól,nyíltságtól,kritikától,valóságtól!
Béla333
Beszari Viktor csak mikrofonállványok előtt nagyfiú! Ha a véleményét nem olvashatja fel egy papírból, rögtön összezavarodik...
telegdilaci
@namihami:Szerintem nagyon megérdemelné hogy még egyszer felmossák vele a padlót,azzal háritják a talnyalói hogy beosztottal,nem vitázik,azért nem áll ki vitára mert egy aljas Gyáva X@R!! neki meg Putyin a Főnöke aki füttyent egyet és fut hozzá mint a pincsi kutya!
ómió
A hazudozóverseny műfaját köztük is ennyien kedvelik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.