Hétfőre is hasonlót jósol a meteorológiai szolgálat, a nyugati és északi hegycsúcsok körzetében havas eső és hózápor is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap észak felől vastagabb felhőzet érkezik, amely délután szakadozni, csökkenni kezd. Általában több órára kisüt a nap, majd estefelé nyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet. Az északi megyékben napközben néhol kialakulhat kisebb eső.

Felhős, északon szeles és csapadékos idővel zárul a hét

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A délnyugati szél sokfelé lesz élénk, amelyet északon, északkeleten erős, a hegyeken viharos széllökések kísérnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 9 és 13 fok között várható, de néhol északkeleten 7, 8 fok is lehet. Késő este 0, +7 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap éjszaka a meteorológiai szolgálat előrejelzése alapján tovább növekszik, vastagszik a felhőzet. Az éjszaka első felében a Tiszántúlon és a déli megyékben még lehetnek kevésbé felhős körzetek, majd ezeken a tájakon is megnövekszik a felhőzet.

Hétfő reggelre az ország nagy részén már erősen felhős vagy borult lesz az ég. Számottevő csapadék nem várható, reggel, délelőtt kezdhet el szemerkélni az északi, északnyugati tájakon az eső. A délnyugati szél átmenetileg mérséklődik, de hajnalban sokfelé megélénkül, északkeleten néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 7 fok között alakul, de a kevésbé felhős tájakon gyenge fagy is lehet.

Hétfőn nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak átmeneti szakadozások lehetnek, ugyanakkor a déli megyékben eleinte hosszabb szűrt napsütés is várható. Többfelé eshet az eső, zápor, egy-egy zivatar sem kizárt. A csapadékzóna északnyugatról délkelet felé vonul. A nyugati és északi hegycsúcsokon havas eső, hózápor sem kizárt. A déli, délnyugati, majd nyugati, északnyugati szelet sok helyütt erős lökések kísérik. A maximum hőmérséklet 6 és 13 fok között várható, a délnyugati országrészben lesz a melegebb idő.

A meteorológiai szolgálat hétfőre elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki Baranyára a várható zivatarok, Győr-Moson-Sopron megyére a széllökések veszélye miatt (a legerősebb széllökés meghaladhatja a 70 km/h-t is).

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.