Összeszámolta a Gazdaságkutató Intézet (GKI), hogy alakultak a hazai tőkejövedelmek 2020-ban, és meglepő módon egy 164 fős somogyi falu, Somogycsicsó ugrott az élre a települések között az országban. A statisztikák szerint hétmillió forint esik egy csicsói lakosra, de a település polgármestere szerint a titok egyszerű. Nincs ebben semmi különös, mert a faluban van egy cég, amelynek egymilliárd forint az évi haszna, és ha ez eloszlik a község 150 lakosa között, akkor kijön az egy főre eső 7 millió – magyarázta Faggyas József. A cikk szerint a Claessens Group Kft. hosszú évek óta mezőgazdasággal és állattenyésztéssel foglalkozik a környéken. Az állattartó telep Somogycsicsó külterületén helyezkedik el, és 35 ezer sertést nevelnek. Az egyik legnagyobb hazai agrár nagyvállalkozásnak jó a kapcsolata a helyiekkel és az önkormányzattal. A segítőkészségüket többször megtapasztalták már az elmúlt években.

Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kedvelem a NERtelenséget
"Az egyik legnagyobb hazai agrár nagyvállalkozásnak"
Lófaszt mama!
Igaz, hogy Magyarországi, de NEM HAZAI !
Horizont
Mindig nagyítóval keresem a pozitív híreket és nagyon örülök ha nagy ritkán rátalálok egyre.
Mondjuk meglepődtem azon, hogy 35 ezer sertést tartanak. Holland-magyar cég.
Itt mellettünk Gyöngyöshalász is úgy megindult a fejlődés útján mert itt van nekik az Apolló Tyres gumigyár. 7 éve költöztünk el onnan akkor egy csóró kis falu volt. Két gyerekemék is ott vettek házat és hihetetlen milyen jó kis falu lett. A városból annyian költöznek oda ma már. Ha pénz van és jó a polgi aki nem lop és a lakosságra is fordít akkor szuper.
Na mindegy jó volt olvasni, hogy máshol is működik jól:)
Horizont
@kedvelem a NERtelenséget: igen ott van a cikkben holland-magyar. És???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.