A Dél-Dunántúlon és Bács-Kiskunban erős széllökések is lehetnek hétfőn.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn borult lesz az ég, és napközben az átvonuló hidegfronthoz kapcsolódóan többfelé várható eső, zápor, egy-egy zivatar sem kizárt. A legtöbb csapadék a Dél-Dunántúlon lesz. 

Esővel és széllökésekkel indul a hét, hidegfront hoz lehűlést

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az előrejelzés szerint a főként a Dunántúl déli részén helyenként képződött sűrű köd a reggeli/délelőtti órákban mindenütt feloszlik. A ma átvonuló hidegfront mentén a délutáni órákban főként a Dunántúl déli megyéiben, esetleg a Duna-Tisza köze déli részén alakulhatnak ki átmenetileg 70 km/h körüli, vagy azt némileg meghaladó, északnyugati irányú lökések, emiatt a meteorológiai szolgálat Baranyára, Somogyra, Tolnára és Bács-Kiskun megyékre elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki. Szintén a hidegfront mentén megjelenő záporokban néhol akár az ég is megdörrenhet (erre nagyobb esély a Dunántúl déli felében van).

Csak estétől kezd el felszakadozni a felhőtakaró. A nyugatias szél több helyen lesz erős, de a front mentén előfordulhatnak viharos széllökések is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 14 fok között valószínű, a déli határ mentén lesz a legmelegebb. Késő estére 1 és 6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hétfő éjjel északnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, lassanként délen és keleten is mindenütt megszűnik a csapadék, de hajnalban az északnyugati megyékben zápor előfordulhat. Hajnaltól a Dunántúl északi felén megerősödik az északnyugatira forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően -2 és +4 fok között alakul.

Kedden napos időre van kilátás több-kevesebb gomolyfelhővel. Néhol zápor, a hegyekben hózápor előfordulhat. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, sőt az Észak-Dunántúlon viharos, emiatt Győr-Moson-Sopron megyére elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat. A hőmérséklet csúcsértéke 7 és 12 fok között alakul.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.