A minimálnyugdíj legkisebb összegét pedig 75 ezer forintnál húznák meg.

Sajtótájékoztatót tartott az ellenzéki összefogás több politikusa még hétfőn, amelyen több más ügy mellett érintették a nyugdíjak kérdését is.

Egy gondoskodó, összetartó és szolidáris ország felépítését, valamint nyugdíj- és béremelést ígérnek az ellenzéki pártok – olvasható az MTI hírében.

200 ezerig emelné az átlagnyugdíjat az ellenzék

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A Párbeszéd, a DK, az MSZP, az LMP és a Jobbik politikusainak hétfői, online sajtótájékoztatóján Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője azt mondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és kormánya az országot "gyakorlatilag egy bankautomataként használta", folyamatosan csak vették ki a pénzt és "rakták el maguknak". A döntéshozók elvették a pénzt a közalkalmazottaktól, az ápolóktól, a pedagógusoktól és azoktól a nyugdíjasoktól, akiknek még a "csirkefarhát is álom" – tette hozzá.

A Párbeszéd társelnöke azt ígérte, hogy ha a jelenleg ellenzékben lévő pártok kerülnek kormányra, akkor Márki-Zay Péter vezetésével egy jóléti országot teremtenek. Az átlagnyugdíjat kétszázezer forintig, a minimálnyugdíjat pedig két és félszeresére emelik, növelik a pedagógusok, a tűzoltók, a rendőrök, a közalkalmazottak és az otthonápolók bérét – sorolta, hozzáfűzve: segítenek mindenkinek, aki elveszítette a munkáját, segítenek a kilakoltatottaknak és a devizahiteleseknek.

Április 3-án a szavazók arról döntenek, Magyarország továbbra is az EU második legkorruptabb országa maradjon

A DK-s Vadai Ágnes azt mondta, lassan három hónapja derült ki a Völner-ügy, "az elmúlt évtized, ha nem az elmúlt harminc év legnagyobb korrupciós botránya". A frakcióvezető-helyettes hozzátette, szintén az igazságügyi tárcát érinti a Pegazus-ügy, és mindkét esetben közös, hogy a kormányzat menekül a kérdések elől.

A képviselő úgy fogalmazott: ez a rendszer egyértelműen a korrupció rendszere, ezért a szavazók április 3-án arról is döntenek, akarják-e, hogy Magyarország továbbra is az EU második legkorruptabb országa maradjon.

Lukács László, a Jobbik képviselője arról beszélt, a miniszterelnök elhiteti magáról, hogy egy "nincstelen polgár", eközben világosan látszik, hogy az édesapja óriási birtokot épít, a lánya a "saját lábán áll, milliárdos a vejével együtt", és a legjobb barátja keresi a legtöbb pénzt Magyarországon.

A koronavírus-járvány okozta válság alatt a kormány nem gondolkozott azon, hogy emelni kellene az álláskeresési járadék összegét és folyósításának idejét, ahogy azon sem, hogy érdemben megsegítse a bajba jutott vállalkozásokat – rótta fel a politikus.

Romokban a környezetvédelem, válságban az oktatás

Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője leszögezte, hogy a környezetvédelem intézményrendszere gyakorlatilag romokban hever, a Fidesz pedig nem hajlandó fellépni a közelgő klímakatasztrófa hatásai ellen. Azt is kijelentette, hogy a kormány a Paks II. projekt során sem a magyar emberek érdekeit képviseli.

Az oktatás és a felsőoktatás is válságban van, a kabinet semmibe veszik a pedagógusokat, a teljes hazai felsőoktatást pedig kiszervezte és politikai irányítás alá helyezte – mondta.

Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese úgy fogalmazott, hogy az uniós pénzeket Magyarországon "gyakorlatilag elcsalják, ellopják".

Az EU megelégelte, hogy az adófizetők pénzét "korrupt rendszerek és korrupt politikusok hazalopják" – folytatta, jelezve, mintegy 15 ezer milliárd forintról van szó, és ha az Orbán-kormány marad, akkor ezen a területen nem lesz változás.

Harangozó Tamás azt ígérte, hogy ha kormányra kerülnek, Magyarország csatlakozik az Európai Ügyészséghez és felállítanak egy korrupcióellenes hivatalt.

Forrás: mti.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyurka80
@simmering73: Aki azt a képet osztja, hogy 2002-től volt 13. havi nyugdíj az hülye, mert évente 1 hét volt, 4 év múlva lett 1 havi!
Gyurka80
@Aki Én: Te vagy ökör, mert közben volt 8 év elqrtuk, így csak 2010-től lehet számolni idióta.
Aki Én
@Gyurka80: ... a lényeget továbbra sem érted, idióta?
Ezért vagy fideszes. Szomorú, de nekik már csak ilyenek jutnak...
simmering73
@Gyurka80: Továbbra is egy szellemileg alultáplált gyépés vagy. Eddig is tudtuk. Ja és 2017-ben 4190 ft is volt a palackos gáz, ma 5180 ft.
Gyurka80
@simmering73: A nyugdíjjal hülyeséget írtál arra reagálj.Palackos gázt nem tudom (nem sokan használják), mert nekem vezetékes van.
Gyurka80
@Aki Én: Mert te aztán marhára érted azért vagy degenerált koalíciós.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.