Hétfő hajnalban bekövetkezett az, amitől a világ már hetek óta tart. 

Súlyos mínuszban állnak a részvények a nyitás után, miután orosz csapatok vonultak be Kelet-Ukrajnába – írja a Napi.hu. Az OTP mellett más magyar papírok is zuhannak, de a Raiffeisen részvénye is összeomlott Bécsben.

Sötét jövő vár Magyarországra: omlanak a részvénypiacok, zuhannak a magyar papírok az orosz-ukrán válság hatására

Forrás: 123RF.com

Nyitás után 14360 forintig esett az OTP részvények árfolyama a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), ami azt jelenti, hogy 9,5 százalékos mínuszban állt a bankpapír. Az esés azóta valamelyest mérséklődött, de az OTP részvénye még mindig súlyos mínuszban áll, 15 ezer forint körül, holott az orosz-ukrán konfliktus elfajulása előtt még 18-19 ezer forint között volt az árfolyam.

Más részvények is zuhannak, egyebek mellett a Mol, a Richter, a 4iG és az Opus is több százaléknyi mínuszban áll, a BÉT-en csak két kispapír árfolyama emelkedett, a DMKer részvényei minimális forgalom (49,2 ezer forint) mellett kis mértékben, és valamivel nagyobb forgalom mellett 5,52 százalékot drágult az OXO Technologies.

Az OTP-nek orosz és ukrán leánycégei is vannak, emiatt különösen érintett lehet a konfliktusban, a hitelintézet azonban egyelőre nem tett közzé hivatalos tájékoztatást erről.

A nyugati országok vezetői elítélték Vlagyimir Putyin lépését, Joe Biden, amerikai elnök pedig aláírta az első szankciós rendeletet is a térséggel kapcsolatban. Az OTP a Napi.hu-nak telefonon annyit mondott, hogy megvárják, mit tartalmaznak a szankciók, ezután tudnak nyilatkozni arról, mennyire érintettek a konfliktusban.

A többi hitelintézet, amelynek a szóban forgó országokban érdekeltségei vannak, is esik a tőzsdén. Az OTP-hez hasonlóan mindkét országban jelentős kitettséggel rendelkező Raiffeisen Bank International több mint 12 százalékos mínuszban nyitott a Bécsi Tőzsdén, de esik az UniCredit, a KBC, és az Erste is.

Forrás: Napi.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

r2d2
Jajjjjjjjjjjjjjjjjj! Orosz papírok, ukrán papírok, lengyel papírok, amerikai papírok, BUX index, stb. Minden esik... Ez volt a cél, ugye CIA?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro
Emmá nem igaz! A Nemzethy HUN papírja gránitszilárdak mint az ereszhuszárjuk alkotta a-Laposa csutilandnak.
Meg egyébként is majd Fitymák kijelölik ki fizesse a számlájukat éppen oszt' jónapot és lehet örülni minden elektronyos rokkantankos verekedő Fityma nénikének élete párjával a Savazó Bácsikával együtt.
Na ugye.
r2d2
Jajjjjjjjjjjjjjjjjj! Orosz papírok, ukrán papírok, lengyel papírok, amerikai papírok, BUX index, stb. Minden esik... Ez volt a cél, ugye CIA?
kulabombaafityiszre
@r2d2: ma, 11:36
Nem is tudtam,hogy putyin a cia egyik vezetöje.
Néro
@kulabombaafityiszre: Most már tudod. :)
simmering73
@r2d2: Csavaros egy észjárásod van. Ilyenkor nem fáj a fejed?
ómió
Az orosz-ukrán válság hatására? Na, de, efftársak! Nem kellene ezt is a "Zorbánra" hazudni?
Nessy
@simmering73: Meghibásodott a számítógép a fejében! Talán az újraindítás segít!
Pipás
@KisTehen: JA, mint a benzin meg a csirkefarhát. :DD Neked nincs valódi értéked. Egy hitvány senkiházi vagy, magyarok ellensége.
Namely
@KisTehen: abban igazad van, hogy a cseppfolyós gáz helyét keresik Európában (plusz amerikai fegyverrel szerelték fel az ukránokat, amelyek persze selejtezés előtt álltak már :D), viszont valóban a piacra kellene bízni legnagyobb részét, az elég jól működött, amíg bele nem nyúltak komolyan a magukat liberálisnak hazudó újkomcsik: pont a librók a piac legnagyobb ellenségei.
A piacot természetesen szabályozni kell, de nem szabad a lényeges folyamatokba beleavatkozni és főként: a politikának meg kellene akadályoznia, hogy Európával kénye-kedve szerint játsszon a jenki kormány.
Sajnos ez EU tele van a lefizetett embereikkel, akiket kilóra megvett a lobbi, plusz már a jenki kormányt is a lobbik mozgatják, nem úgy, mint kb 1995 előtt.
r2d2
@simmering73: Miért ? A tiédet sikerült megfájdítanom?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.