Többmilliós összegről beszélünk.

Gond nélkül megkaphatja dupla végkielégítését Völner PálFotó: MTI/Krizsán Csaba

Mint ismert, Völner Pál december elején lemondott igazságügyi államtitkári posztjáról a vele kapcsolatban felmerült visszaélési és – 80 milliós – vesztegetési botrány miatt. Ennek ellenére Magyar György ügyvéd a hirklikk.hu-nak elmondta: amennyiben az áprilisi választás után nem folytatja képviselői munkáját, Völner megkaphatja a dupla végkielégítését. Ennek pedig semmi akadálya, hiszen a politikus decemberben lemondott államtitkári posztjáról.

Az államtitkári pozíciójáról lemondva, három hónapnyi búcsúpénzre jogosult, ami 3,9 millió forint, valamint újabb három havi képviselői tiszteletdíjának megfelelő összeg is jár, ami a ciklus végén búcsúzó minden képviselőt megillet.

Még azokat is, akiket börtönbüntetés fenyeget.

A lap ennek kapcsán kérdezte az ügyvédet: jár-e a vesztegetéssel gyanúsított képviselőnek még több milliós „lelépési díj”? Mire a válasz egyértelmű igen volt. 

„Ez bizony minden parlamenti képviselőnek jár, ő pedig a parlamenti képviselőségről nem mondott le, az megszűnik, ha s amikor megszűnik. Ezt követően, a jogszabály helyes értelmezése folytán a volt képviselőnek jár a végkielégítés” – mondta Magyar. Hozzátette: a járandóság jogossága megkérdőjelezhetetlen és semmi köze a büntetőeljáráshoz.

Mégpedig azért nincs köze, mert Völner Pál a tevékenységét nem parlamenti képviselőként végezte és az eljárás, ami ellene folyik, az sem parlamenti képviselőként, hanem államtitkárként fogja meg.

Forrás: hirklikk.hu
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Az ilyenektől nem elvenni szoktak???
Mit üzen a fidesz?
Légy korrupt hazaáruló, mi megjutalmazunk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
Ez a völner hűségesen szolgálta a gazdit, és most sem énekel...tehát:

-...akkor felveszem a pénzt, mert az utolsó lehelletemig a fideszre szavazok...mindenki szopjon le...értve vagyok?
Dr. Proktor
@jesz: Remélem a leszopatás csak a kétharmadukra vonatkozik...
kissé felnőttem
ez a közpénzek szórása felsőfokon, érdekessége a pedagógusokkal ápolónőkkel nem alkalmazzák vajon miért ja a halálozási statisztika nem indok erre napi 100 felett sem alatta meg? ugyan miért ?lenne ?
kissé felnőttem
@vacsi: hát igen rosszul egy kissé mert Vallisz motornál volt vezér ide opel meg citroén cégecskék tartoztak na meg a Győri Graboplaszt Kecskemét Kesztölcí Tapéta is kissé. igy volt mit egyen . Csak ö a nyugattal is elfogadtatta magát itt meg orbán hisztizik de " halk koppanás elnémul a nóta, darabokra tört a hegedű ő azóta a világot járja,, kezében a törött hegedű.
Lepényleső
...érdemei elismerése mellett,- ahogy a kommunistának mondott korszakban illett?
( Aki bezzeg tyúklopásra vetemedik,- számíthat akár életfogytig?)
ómió
@Aki Én: Már megint elért téged a tetves bolsiságod másrahazudásának egy rohama, bolsiék fajkreténje!? "Bogyód" még mindig nincs ellene? Az "túl magas" efftársiasságod számára, hogy akárhányszázezer oldal nyomozati anyag létezhet anélkül is, hogy "csupán" a vádat nem bizonyítja? Akkor szólj, ha majd lesz agydonorod!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.