A jegyzőkönyv alapján is szórakoztató vita zajlott a szekszárdi választási bizottság vasárnapi ülésén. Ekkor tárgyalták az ellenzéki jelölt, Harangozó Tamás beadványát, aki azért panaszolta be fideszes vetélytársát, mert február 15-én laptopokat osztott a gyerekeknek egy helyi gimnáziumban.

Választási bizottság: még nem volt jelölt jellege a laptoposztáskor a fideszes politikusnak

Fotó: Facebook

Harangozó szerint Horváth István, aki jelenleg is országgyűlési képviselő, két ponton sértette meg a törvényt:

egyrészt nem szabad az iskolákban politikai tevékenységet folytatni, amíg gyerekek is ott vannak,

másrészt korábban a Kúria és az Alkotmánybíróság is problémásnak találta, ha egy állami hivatal vezetője egy párt jelöltje mellett tűnt fel a kampányban. Márpedig a laptoposztáson ott volt Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ igazgatója is

- írja a 444.hu.

Egyértelműnek látszott a helyzet, de az ülést vezető Fekete Tamás, a helyi választási bizottság (OEVB) elnökhelyettese váratlan érvvel állt elő.

Azt mondta, mivel Horváthot csak a laptoposztás másnapján, február 16-án nyilvánították hivatalosan jelöltté, az iskolai eseményen még nem számított jelöltnek. Ebből levonta a következtetést, hogy a bizottságnak nem is kell vizsgálnia, mit csinált Horváth azon a napon.„De abban egyetérthetünk, hogy azért az vicc lenne, ha nem kampánynak gondolnánk azt, ami történt” – válaszolta Kurtyán Ferenc MSZP-s delegált. Pesthy Endre is csatlakozott hozzá, idézve a választási eljárásról szóló törvényt, ami már akkor is jelöltnek nevezi a jelöltet, amikor még nem vették nyilvántartásba.

Forrás: 444.hu

Címlapkép: Facebook

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
Ha a föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk emberéről van szó, akkor Itt bármiről legyen szó, az bizony elveszti köz... jellegét.
Jozefina
Alpári duma!!! Már a csalással is csalnak??!!!
kissé felnőttem
ja hogy jelleme nem volt ? ezen senki nem lepődött meg. etika mint olyan létezik nálatok? ja hogy mi az hát ja akkor semmi hangosan irtam ide
CsipkeRózsa
A Választási Bizottság nagyon leleményes, amikor fideszes törvénytelenséget kell elfogadottá minősítenie.
kereső
"jelölt jellege"- mit találtok még ki, hogy hülyének nézve érezzük magunkat?Választási bizottság- orbán scheggéből kilógva.Nem pártatlannak kéne lenniük? Hiszen ez egy nagyszerű demokrácia, és főleg jogállam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.