Kivételesen gyorsan, alig fél óra alatt elfogadták az uniós állam- és kormányfők a közös álláspontjukat az ukrán invázióval kapcsolatban – írja a hvg.hu.

Orbán Viktor is megszavazta Brüsszelben az újabb szankciókat Oroszország ellen

A szankciók következő csomagjával kapcsolatban tehát van már politikai döntés, sőt, arra is felszólították az Európai Bizottságot, hogy készítsen elő további büntetőintézkedésekre vonatkozó javaslatot, amelyek már az inváziót tevőlegesen támogató Fehéroroszországot is érintik.

A második szankciós csomag elemei a következő területeket érintik:

pénzügyi szektor,

energia- és a közlekedési ágazat,

kettős felhasználású áruk,

exportellenőrzés és az exportfinanszírozás,

vízumpolitika,

az orosz magánszemélyek további jegyzékbe vétele és az új listázási kritériumok.

Arról egyelőre nem született döntés, hogy Oroszországot kizárják-e a nemzetközi banki átutalási rendszerből.

Forrás: hvg.hu

Fotó: MTI/ET

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Megszavazta, de 2 perc múlva már hívta a főnökét és elnézést kért ezért, meg részletesen beszámolt, hogy mi történt.
Ez egy besúgó spion!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
@Mirabilis: Szerintem putyin arra használta Orbánt, hogy dezinformálja a közvéleményt. Talán Orbán tényleg elhitte, hogy Putyin nem akar támadni, csak erőt fitogtat. Ezért jött haza Orbán azzal az üzenettel, hogy sikeres volt a békemissziója.
Rockxy
na, mi van?
kiszorult a k0vid tizenöt a média legkisebb szegletébűl is?
kell a hely a háborús fenyegetettségnek?
megmondja neked a mindenható média, hogy most mitől kell félni?
mindig kell egy ördög - Zalatnay után szabadon.
má megse kottyan a pozitiv pécéár teszt, mert sokkal inkább érzed a hátadban a puttyin repeszbombáját, mint a kis picike virrust az orrodban.
New Dawn
@human: Valahogy így, de ezt hiába magyarázod el Mirabilisnek, ő mindenhol csak Orbánt látja, ahogy még nagyon sokan. Ahhoz nem kell oroszbarátnak vagy Fidesz hívőnek lenni, hogy belássuk, Ukrajna a 2014-es puccs óta eszköz Amerika kezében. Putyin pedig 8 év után, ami alatt sorozatosan úgy kezelték, hogy nekik itt nem lehetnek jogos érdekeik, nem lehetnek általuk megfogalmazott biztonsági igényeik, ennek megfelelően lépett. Az, hogy mi itthon békét akarunk, nem nyilvánulhat meg abban, hogy pusztán egyik oldaláról nézzük a kérdést. A NATO nem tenné jól, ha beavatkozna katonailag, mert akkor kirobbanna a III. világháború, és ezt ők is tudják. Vége lesz ennek rövid időn belül magától.
New Dawn
@Rockxy: Úgy látom, szerinted minden csak félelemkeltés, ezek szerint a vírus is, meg most a háborús helyzet is. Menj Kijevbe akkor, hogy megnézd, csak ijesztgetés e ez az egész.
Béla333
Megszavazta, de 2 perc múlva már hívta a főnökét és elnézést kért ezért, meg részletesen beszámolt, hogy mi történt.
Ez egy besúgó spion!
justhpeter
O1G megszavazta ahogy szokta mert máshogy nem mert volna hazajönni.
Borsodi
Köpönyegforgató harcos ,most melyik énje szavazott?
szép új világ
Putyin pár hete még azt hangoztatta, hogy nem támad Ukrajnára, minden támadásról szóló hírt hisztériakeltésnek nevezett.Most meg békefenntartó rakétákkal lövi és békefenntartó repülőkkel bombázza a békétlenkedőket.
Szavahihetősége annyi mint Orbáné.
kereső
@New Dawn: Ezt már hallottuk. Blitzkrieg, mára már vége is-és kivonulnak. Ehhez képest bombázzák Kijevet- lakóházakat gyújtanak fel, ez is bizonyára azért van, mert az orosz hadügy kijelentette, hogy a "civil lakosságnak nem kell félnie". Most meg azt hanmgoztatják, hogy igy védik meg Oroszországot!Ukrajnától- mert megtámadták volna putyint? Komolyan mondom megáll az eszem. Jöttök-és minden erővel véditek, és magyarázzátok egy hazug diktátor agresszióját, miközben emberek- gyermekek tömegei kényszerülnek elhagyni otthonukat, és rettegnek az életükért. Mégis milyen emberek vagytok ti? Vagy ezért fizetnek is Nektek? "PRAY FOR UKRAINE!!! NO WAR!!!"
ómió
Viszont, csak olyan mértékig, hogy az "ne rúgjon vissza" ránk!
Clavigo
@ómió: Ne fossál... " Győri Gábor " megvéd téged...
Giovanni Alba
@TASzSz: ma, 06:47
"Márki-Zay a héten arról beszélt, hogy ha NATO úgy döntene, akkor Magyarországnak a szövetség tagjaként akár katonai segítséget is kellene nyújtania Ukrajnának. Ezt a kormánymédia úgy tálalta, mintha Márki-Zay azonnal magyar katonákat akarna küldeni Ukrajnába."
kereső
Donald Tusk: Magyar kormány, szégyelld magad!
Donald Tusk, az Európai Tanács volt elnöke, és az Európai Néppárt elnöke, a legnagyobb lengyel ellenzéki párt vezetője, a következő szöveget adta közre:

"Ebben a háborúban minden valóságos: Putyin őrülete és brutalitása, az ukrán áldozatok, a Kijevre hulló bombák. Csak a szankcióink nem igaziak. Szégyelljék magukat azok az EU-s kormányok, amelyek megvétózták a határozott döntéseket (Németország, Magyarország, Olaszország)."

Tusk arra utal, hogy a péntekre virradó éjjelen az Európai Tanácsban nem sikerült igazán kemény szankciókról dönteni, mert több tagállam vezetője óvatosságra intette a közösséget, saját gazdasági érdekeit féltve. A kiszivárgó hírek szerint a német kancellár, illetve a magyar és az olasz miniszterelnök képviselték a puha oldalt. Tusk nem említi, de egyes források szerint az osztrák és a ciprusi vezetők is ezt a tábort erősítették.
Nessy
Félő, ha ez a háború eszkalálódik, Orbánnak is színt kell vallania.
ómió
@Clavigo: Téged meg majd Böszme efftársadék "védenek meg" az ő népzsebijükkel!
New Dawn
@kereső: Nem tehetek róla, ha nem tudod értelmezni az első kommentemet. Nem a Fideszhez kapcsolódik abszolút, hanem a tényekhez.
kereső
@New Dawn: De. Nagyon is jól tudom értelmezni, mert ez a mai "első" kommented, már nem ugyanaz, mint a tegnapi első/második/harmadik... volt.
És még mindig az agresszort véded, ezt a "putyin féle békefenntartást".
human
@New Dawn: De valami felett elsiklasz. Egy fontos kérdést nemtesztek fel.
Mit akarnak az Ukránok?
Azzal foglalkoztok mit akar Putyin, mit akar az USA. Én meg azt látom, hogy van egy ország ami örült, hogy végre megszabadult Putyin bábjától és nyithat nyugat felé és az EU része lehet. Miért ne lenne joga egy országnak egy szövetséghez csatlakoznia, hogy megvédje vérrel kiharcolt függetlenségét? Miért nem dönthet a sorsáról?
TASzSz
@Giovanni Alba: Ő ne döntsön sehogy! Ne is gondolkozzon! A megírt beszédeit olvassa fel hiba nélkül... aztán tőlem nagydoktorit is csinálhat az akadémián!
Giovanni Alba
@TASzSz: ma, 07:45
Te el is olvasod amit leírsz? Egy kormányfő-aspiráns ne nyilatkozzon aktuálpolitikai eseménnyel kapcsolatban csak azért, mert ez neked nem tetszik?
Itt a lényeg, kiemelve: "Márki-Zay a héten arról beszélt, hogy ha NATO úgy döntene, akkor Magyarországnak a szövetség tagjaként akár katonai segítséget is kellene nyújtania Ukrajnának."
Ha úgy fogalmazott volna, hogy a NATO-val közösen védjük keleti határainkat, akkor azzal egyetértenél?
Jelenleg egy NATO-tag (gyengébbek kedvéért: Magyarország) keleti szomszédjánál (ugyancsak gyengébbek kedvéért: Ukrajna) háborús cselekmények zajlanak.
TASzSz
@Giovanni Alba: Rosszul olvassa fel! Az aspiráns!
Borsodi
@Béla333: Valószínű nem béketárgyalás miatt ment Putyinhoz,inkább azért,hogy segítséget kérjen a választáskor,egy kis hiber támadás jól jönne,Ukránoknál se volt gond.
koszpeko
Hangsúlyozom, semmilyen háborúval nem értek egyet.Ez csak az én véleményem.
Szerintem az oroszok ott megàllnak, hogy egy oroszbaràt kormànyt felàllítanak Kijevben.
Mint ahogy tették ezt az amerikaiak a közelkeleten és Afganisztànban.
Ők sem akarnak III. Vh-t.
De azt sem, hogy a nyugatról NATO orszàggal legyenek hatàrosak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.