Egyre több helyen szerveződik az országba folyamatosan érkező ukrán menekültek számára.

A Migration Aid felhívásában a határon megjelent taxis hiénákra figyelmezteti ezért önkéntes sofőröket toboroznak.

Kiemelik, mivel a magyar menekültügyi rendszer kapacitásait az elmúlt években politikai megfontolásból szinte teljesen leépítették, nincs elég befogadó állomás, így jobb híján civilektől kérnek segítséget: aki fel tud ajánlani szállás lehetőséget, kérik, jelezze feléjük.

 

Emellett soha nem látott civil szerveződések is akadnak szép számmal. Egyelőre a példátlan mennyiségű felajánlás is nagy feladatot jelent, ezért a logisztikai ügyek megszervezése jelenti most az első számú segítséget.

Azt mindenhol kiemelik, hogy ruhát, plüsst, játékot NE küldjenek a felajánlók, mert nem tudják hová tenni. Amire azonban szükség van: élelmiszer, tisztasági-, és tisztítószerek, női higiéniai eszközök, pelenka, bébiétel, takaró. 

A Facebookon a Segítségnyújtás (Ukrajna) csoportban külön táblázatban tudnak jelentkezni segíteni.

Tolmács, az ukrán nyelvet írásban is magabiztosan használni tudó humánerőforrás is nagy segítség lehet most. 

Az adománygyűjtésünk alatt bejövő felajánlásokat az ukrajnai helyzet kapcsán felmerült humanitárius tevékenységekre fordítjuk. Az alábbi számlán lehet támogatni a bajbajutottakat, illetve a 1359-es adományvonalunk hívásával: Belföldi átutalás esetén: Bankszámlaszám: 10405004-00026548-00000009 Közlemény: humanitárius válság Külföldről történő átutalásnál: IBAN szám: HU32 1040 5004 0002 6548 0000 0009 Swift kód: OKHBHUHB Bank neve: K&H Bank Zrt. Bank címe: 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. Közlemény: humanitárius válság

Anyagi segítségnyújtás a Vörös Kereszten keresztül lehetséges. Amint írják: 

Az adománygyűjtésünk alatt bejövő felajánlásokat az ukrajnai helyzet kapcsán felmerült humanitárius tevékenységekre fordítjuk. Az alábbi számlán lehet támogatni a bajbajutottakat, illetve a 1359-es adományvonalunk hívásával:

Belföldi átutalás esetén:

Bankszámlaszám: 10405004-00026548-00000009

Közlemény: humanitárius válság

Külföldről történő átutalásnál:

IBAN szám: HU32 1040 5004 0002 6548 0000 0009

Swift kód: OKHBHUHB

Bank neve: K&H Bank Zrt.

Bank címe: 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.

Közlemény: humanitárius válság

Szintén segítségnyújtást szervez az UNICEF, akik többek között egészségügyi csapatokat mozgósítanak a helyszínen. Nekik többek között orvosi eszközökkel, gyógyszerekkel, kötszerekkel tudnak segíteni.

Adományokat gyűjt a Magyar Ökomenikus szervezet is. 

Forrás: Propeller.hu/Facebook

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rizikó
Ez állami feladat, de meg is fogják oldani!
Néro
Pénzt ne küldjetek az ellopják a Fitymák.
Nessy
Megint a civilek segítenek legelőbb, aztán majd lesz megint Soros bérenc megbélyegzés.
drrotf
Ezt is lehetne a segítség egyik módjának tekinteni, ha Ukrajna ezt kérte volna Magyarországtól, de nem ezt kérte, és ezért én Tusk lengyel politikussal értek egyet aki azt mondta,hogy Magyarország szégyellje magát a németekkel és oroszokkal együtt, akik egy keményebb EU-s szankció alkalmazását vétózták meg!Hol vagyunk már attól amikor a magyar főurak és nemesek ,akiknek haderőt kellett kiállítani, egységesen álltak ki Napóleon ellen és azt kiáltották hogy"életünket és vérünket!"Ma egyiket sem adnánk, ez szóba sem jöhet, mert még a gázunkat sem adjuk, amit azoktól az agresszoroktól veszünk, és nem mástól, akik ellen harcolnunk kellene, legalább úgy,hogy fegyvereket adunk a azoknak akik az országun szuverenításáért és sérthetetlenségéért küzdenek!Ilyenkor egy szabadságszerető nép legalább a gázát, illetve ennek olcsóbb árát nem félti!
Toller Béla
Gyerekek ! A K & H bankon keresztül, valamint a Grániton, Budapest Bankon, Eximbankon, Takarékbankon keresztül nem utalok, ti se tegyétek. Jelöljenek kik egy a magyar oligarchiától érintetlen bankot ! Mibe kerül ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.