Magyarország szerepet vállal az Ukrajnában kialakult humanitárius katasztrófa enyhítésében – mondta a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap, a záhonyi magyar-ukrán határátkelőhelyen, Viktor Mikitával, Kárpátalja kormányzójával közösen tartott sajtótájékoztatón.

Szijjártó: Magyarország szerepet vállal a humanitárius katasztrófa enyhítésében

Fotó: Facebook

Szijjártó Péter hangsúlyozta, Magyarország befogadja a bajba jutottakat és Kárpátaljára is küld segítséget – írja az MTI.

A tárcavezető kiemelte, Kárpátalja kormányzójának kérésére vasárnap 100 ezer liter üzemanyagot hoztak a térség üzemanyag-ellátási krízisének enyhítésére.

A magyar kormány emellett az Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködve élelmiszert, higiéniai és gyermekápolási termékeket juttat a bajba jutottaknak, az első szállítmány 28 tonna élelmiszerrel már meg is érkezett – közölte Szijjártó Péter, hozzátéve: minisztériuma hétfőn reggel újabb 1 millió eurót bocsát a segélyszervezet rendelkezésére a következő segélyszállítmány összeállításához.

Forrás: MTI

Címlapkép: Facebook

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ezen is gennyesre keresitek magatokat? =/))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ezen is gennyesre keresitek magatokat? =/))
kereső
A hvg irta a reggeli órákban, hogy az Ökonomikus segélyszervezet az adományokból 28 tonna segélyt inditott Kárpát-aljára. Adományozók a magyar állampolgárok- druzsba peti meg "tündököl". Igy kell ezt, ismét más kezével szedni a csalánt, és bezsebelni a dicsőséget. De, hogy a civilek nélkül káosz lenne a magyar-ukrán határon, az nem hir. Mert a kormányzati segitség nincs- csak civil, meg némely egyházi. A debreceni "morzsások" főzik a meleg ételt, magányszemélyek gyújtik és viszik az adományokat a menekülteknek.
Mert tanulva a vörösiszap gyüjtésből, csak a leghivőbbek biznak a kormányzati adományvonalban, és bankszámlában.
Clavigo
@KisTehen: Akkor csak csörögjél ,,Bimbó... Apropo,,a kolontáriak megkapták az iszapömlés után azt ,,amit összedobtunk nekik ? ??? + Soros 1 millája,,dollárban..???
kereső
@KisTehen: Nem volt ott semmiféle "civil" szzervezet, hanem a kormány- akii menet közben módositott az adományra vonatkozó kormányrendeleten- és elrendelte az adományok "közösségi" célokra történő felhasználását. A kormány diszponált az adományok fölött, holott az eredeti cél szerint az emberek az embereknek adományoztak-még soros György is az 1 millió dollárral. Ezzel együtt 2,1 milliárd forint ment el "közösségi" célokra. Marha.
Nyírfa
Miután személyes szereped van a háború kirobbanásában, most jótékonykodsz, te gané? A kitüntetést mikor adod vissza Lavrovnak? Soha? Gondoltam.
Clavigo
@KisTehen: Ezért vagy te kretén,,vazzze...Azt sem tudod,,mi zajlik körülötted,,anyád majma.,,de a pofád folyamatosan jár..( vagy csak a gyomrodat szellőzteted,,gyagyás ?)..Te tényleg egy barom vagy.
cikicakk55
Ugyan már Kakadú! Te magad a saját pénzedből hány kiló cukrot, lisztet, stb küldtél? Te a saját házadba hány menekültet fogadsz be? A közelükben nem mérték menni. Majd a földbe taposott, általatok adócsalónak kikiálltott Iványi Gábor és csapata segít rajtuk. Még Te villogsz mint a Magyar jótékonyság egyik vezére, addig a civilek és sok önkéntes a saját pénzükből vesznek ételt és egyéb segítséget. Nagyon sajnálom az Ukrán embereket, de Ők mennyivel jobb emberek, mint az a sok ezer szintén háború elől menekülő ember akiket 2015 - ben nem, hogy nem segítettétek Őket, de direkt kínoztátok is. Nem az Ukránokon való segítséggel van bajom, csak nem értem mi a különbség a menekült és a menekült közt?
Béla333
@Horizont: 15.16
Még 2010 előtt lehetett látni, hogy olyan szerelmesen nézett a gazdájára, ahogy csak a stüszi vadász tud nézni Orbán parlamenti felszólalásai alatt.
human
Szóval ez már humanitárius katasztrófa. A 2015-ös menekültválság még támadásként van kommunikálva.
Nyírfa
@cikicakk55: 14.54

Te nem tudtad, hogy azok az emberek iszlamista vadak voltak?
Azért arra most kíváncsi lennék, hány KGB-s ügynök esik át a határon.
Clavigo
@Horizont: Dzsuva Balu meg sertepertél " anyácska " körül..( is ?)...míg a Pötyi repked...Hogy leszoktak a közös szelfizgetésről...Balu + Pötyi...:):):):)
Clavigo
@Horizont: DDDXXDDDXXX...:):):):):)')...hát nem...:):):):)
no more
Szijjártó, rosszul áll rajtad minden, mert aránytalan vagy.
Rosszul áll neked a fejed, a tested, a tested a fejedhez viszonyítva. És minden mindenhez viszonyítva rajtad. A hajaddal nem tud mit kezdeni a legprofibb mesterfodrász sem...
Az addidas cipő és az ad vissza pufidzseki is... Meg minden úgy általában.
Azóta áll rosszul minden rajtad, mióta kiderült, hogy mész a börtönbe lopásért - halálkufár!
Eddig te vagy a legszarabb külügyminiszter a magyar történelemben - ezért kapsz egy hangszórót ajándékba. (nem egy párt, csak egy darab videotont az 1980-as évekből)
TASzSz
@KisTehen: ma 13:33 Na, ez egy kritikusnak sem jutott volna eszébe!
Béla333
Ne feledjük! Amihez a maffia hozzányúl, onnan a közpénz nyomtalanul tűni el!
Az egész életük csak a lopásról szól!
Humanitárius katasztrófa..??
A vörösiszap károsultaknak az állampolgárok által összeadott segélyét is ellopták!
Toller Béla
Gerinctelen csúszómászó, barátsággal kitüntetve...túnjön el, amyg jól van. És hagyja azt a repcsit, nekünk drága ! Repüljön gyalog, dobjátok ki, angyalok !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.