Még egy picit megvillantja magát a tél, mielőtt átadja a helyét a hidegen induló tavasznak, hétfő éjjel akár -8 fok is lehet egyes területeken.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn a közepesen vagy erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk.

Kis havazással búcsúzik a február

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A reggeli és délelőtti órákban az Észak-Alföldön, Észak-Magyarországon és a Dunántúl keleti felén kisebb havazás, hózáporok mentén lepel- 2-3 cm, lokálisan akár ezt meghaladó hó hullhat. A lehullott hó jellemzően olvadni fog. A nap második felében már csak kisebb területre korlátozódhat a hó formájú csapadék a Dunántúlon és érdemi mennyiségű megmaradó hó már nem várható. A késő délutáni, esti óráktól északkelet felől fokozatosan csökken a csapadékhajlam. Az északi, északkeleti szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 8 fok között várható, de a hosszabb ideig felhős, csapadékos délnyugati tájakon alacsonyabb értéket is mérhetnek. Késő este -3 és +3 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hétfő éjjel fokozatosan csökken a felhőzet, nagy területen kiderül az ég, ez alól azonban a déli megyék kivételt képeznek, ugyanis ott felhősebb marad az ég. A Nyugat-Dunántúlon is egyre kevesebb helyen várható havazás, hózápor, az éjszaka második felére mindenütt megszűnik a csapadék. Az északi északkeleti szél helyenként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -8 fok között valószínű, a szélcsendes, derült fagyzugokban több fokkal hidegebb is lehet.

Az ország nagyobb részén kedden alapvetően derült vagy gyengén felhős idő várható sok napsütéssel. A délelőtti órákig a déli országrészt elhagyja, keleten ugyanakkor megnövekszik a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északkeleti országrészben időnként megerősödhet az északi, északkeleti szél. A hőmérséklet csúcsértéke 4 és 9 fok között alakul.

Forrás: mti.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.