Németh Balázs, a magyar közmédia vezető arca Facebookon tette közzé gondolatait Ukrajna orosz inváziójáról, amit „teljes mértékben” elítél.

Az M1 vezető arca elszántan tolni kezdte a putyini propagandát – miután elítélte az ukrajnai agressziót

Fotó: MTI/Cseke Csilla

Azonban következő mondatát már azzal folytatta:„DE”, és feltett egy rakás, kérdésnek álcázott, orosz propagandának beillő gondolatot, amelyek szerint nem Vlagyimir Putyin orosz elnök, hanem Volodimir Zelenszkij, ukrán elnök tehet arról, hogy civilek élete forog kockán Ukrajnában – írja a 444.hu.

Németh Balázs posztjában megkérdőjelezi, hogy jó döntés volt-e „felvenni a harcot, civileket felfegyverezni és Molotov-koktél gyártására biztatni, twitter-videókkal lelkesíteni és utcára küldeni”, illetve hogy „érdemes”-e „ukránok tíz- és százezreinek az életét kockáztatni”, hogy aztán feltegye a kérdést: „2022-ben biztosan szükség van hősi halottakra?”

A kérdéseknek álcázott gondolatait aztán azzal folytatta: „És mi történne, ha lemondana Zelenszkij? Nem lenne okosabb döntés?”

Forrás: 444.hu

Címlapkép: MTI/Cseke Csilla

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Ez a Németh az M1 egyik legundorítóbb, legvisszataszítóbb, beszédhibás, öntelt patkánya. Egyszer már megbaszták, mert a saját véleményét terjeszti a köznek hazudott propaganda-médiában. Okádék egy buta segg.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
Az M1, a TV2, mikor sötétül el? És ezek az "elemzők", mikor lesznek leállitva?
Aki Én
Ez a Németh az M1 egyik legundorítóbb, legvisszataszítóbb, beszédhibás, öntelt patkánya. Egyszer már megbaszták, mert a saját véleményét terjeszti a köznek hazudott propaganda-médiában. Okádék egy buta segg.
izéke
@kereső: ha"véletlenül" arra téved egy kóbor rakéte :D
Feró25
2022 szükség van hősi halottakra?magyarországon választás lesz azért aggódik, hogy a szavazóik meghalnak
Feró25
2022 szükség van hősi halottakra?magyarországon választás lesz azért aggódik, hogy a szavazóik meghalnak
Aki Én
,,Putyin a nemzetközi közösség felé a luhanszkiak, donyeckiek támogatását jelölte meg fegyveres tevékenységének céljaként. Ő rendes ember, csak segíti a függetlenségüket. De akkor mi a jó francot keresnek az orosz katonák Kijevben, Harkovban?! Egyik sem mondható tipikus donyecki területnek, sőt sok száz kilóméterre van attól.

Ez lesz az a pont, ami miatt utóbb Putyin háborús bűnösként felelősségre lesz vonható jogilag.
Piszkos játék ez. Putyin egy abnormális pszichopata. Ilyen van nekünk is, csak kisebb terepasztal jutott neki. De persze azért egymásra találtak. Orbánt soha nem múló felelősség terheli Ukrajna megtámadásáért. Jól gondoljátok meg, kire szavaztok április 3-án. Ha Orbán kivezet bennünket a NATO-ból és az Unióból, mi is Ukrajna sorsára juthatunk!!!"

varosikurir.hu/a-donyecki-koztarsasag-kikialtasa-a-gonosz-ukranok/
Csizmás Kond
Az egész ukrán církusznak ámerika a kezdeményezője, és amit nem holmi propagandamese hanem egy amerikai nagyfasz személyes nyilatkozata...csak a sok balfaszt eteik a maszlaggal.
propeller.hu/itthon/3780010-george-friedman-megdobbento-nyilatkozata-usa-valodi-geopolitikai-strategiajarol
Sámannus
Hé búzavirág! Nálunk háború sem volt mégis a legtöbb halott volt a háború óta. Szerinted ki a jó retkes piszkosodnak kellene lemondania, te gecis képű szarházi.
Macskaszem
@Csizmás Kond: A Putyin, meg Orbán féle elmebeteg állatok állandóan másra fogják minden mocskukat. Ezt csinálod te is te orbán seggéből kilógó szardarab.
Emmersson71
Az ilyen gyáva, beszari NER csicskák azonnal feltennék a kezüket és "megadnák magukat egy CNN stábnak"* is :P

* www.youtube.com/watch?v=g0UT-d6UgNE
tomsawyer - régről
Ez nem orosz propaganda. Ez egy felvetés, semmivel se rosszabb vagy jobb, mint a többi.
Az viszont teljesen jó, hogy kiderült, ha bárki, bármilyen elemzést ír vagy mond, ami nem felel meg a narratívának, az "orosz propaganda".
Nekem pl. ebből elegen van.
Ez így nem liberalizmus. Nem véleménynyilvánítási szabadság.
Nem lesz attól kormánypárti valaki, hogy felveti, mit hibázott a másik oldal és megoldási javaslatokat mond vagy elemezi azt, hogy mit-miért csinál Putyin és nem azt a bullshitet tolja, hogy egész Európát el akarja foglalni.
Liberális vagyok, mióta az eszemet tudom. Sose hajlottam se balra, se jobbra.
Szomorú, hogy jelenleg a liberalizmus alatt mit értenek, szomorú, amilyen irányba a média megy, szomorú a szekértáborok merev szembenállása és szomorú, hogy azt a hibát követik el a magukat liberálisnak gondoló emberek, amivel vádolják a másik oldalt. Hadd mondja el, hogy ő másképpen látja.
A véleménypluralizmus alapja, hogy rohadt sokféle, sokszínű vélemény van a piacon és rábízzuk a nézőkre-hallgatókra-olvasókra, hogy válasszon.
tomsawyer - régről
Pontosabban: *válasszanak.
A ragozás így pontos.
Hadd válasszanak az olvasók. Elmondja mindenki, hogy mit gondol, és hagyjuk, hogy döntsenek, mérlegeljenek.
Ha csak egyféle vagy egyhez közeli vélemény van jelen, és kis amplitúdón mozognak a vélemények, akkor nincs valódi véleménynyilvánítási szabadság. Csak a látszana van. És az a nagyon szomorú, hogy miattunk nincs.
tomsawyer - régről
*látszata
Na, mindegy.
Most én is elmondtam, mit gondolok.
Ne rakjuk dobozokba, skatulyákba az embereket.
Engem semmiképpen sem (ha kérhetem), mert egyetlen doboz sem fog rám illeni.
Mindből kilóg vagy a kezem vagy pedig a lábam.
További jó véleményszűkítést, és letorkolást kívánok, most más dolgom van.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: @Csizmás Kond: Miért nem kutakodsz, nézel utána mi a valóság? Jellemző, alsó szinten azonnal meg kell nevezni egy bűnöst! Eltiporni! Tiporni, ölni, pusztítani!
A poltikus odadobja az embert, hogy elérjen valami ideológiai, stratégiai célt, növelje a hatalmát, vagy a vagyonát, de te? Meg a többi, aki félti saját magát, és nem meri kimondani a főkegyetlen nevét se,mert összexarná már attól magát?
Hát lehet is! Ártatlan emberek, átlag dolgozó polgárok és gyerekek, semmiről sem tehető állatok halnak meg! Világok dőlnek össze és nyomorba, valakik hatalmi vágyai miatt!
És semmi indok nincs rá! Nyilván aki támad, az fél a legjobban. De sok-sok történés és sok félelem és agresszor hozta létre ezt a szörnyűséget.
Nem egy letűnő vénember.
Csizmás Kond
@Macskaszem: ...előre még úgy gondoltam, hogy te csak fekete macska lehetsz...tudod az a sötét fajta de rájöttem hogy nem, te csak az árnyéka vagy a szarának.
Az az akárki aki egy eszme miatt, amihez tulajdonképpen semmi köze csak neki az fekszik, másokat el kezd nevezgetni az egy nagyonbalfasz, fatökű, süket, bunkó. ...és ha az hát az de még azzal is növeli a saját mélységét hogy azt sem érti ugazán amit vall...na húz a picsába kiscsipás.
Macskaszem
@Csizmás Kond: Te saját magadról írsz gyökér. Tisztán rádismerek belőle.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Nem igazán értem miért ez a kioktatás viszont téged felvilágosítalak, hogy nem vagyok sem háború párti sem putyin párti sem ukrajnapárti. A lényeg amiket elmagyarázok csupán az, hogy kik lehetnek a felelősek mindezekért a szenvedésekért...és bár sokatoknak nem tetszik de amerika a legnagyobb szarkavaró az egészben és már akkor kitervelte ezt a cirkuszt amikor még egyáltalán nem volt semmiféle megmozdulás sem ukrajnában sem az oroszoknál...nézd és hallgasd végig a videót amit ide fent betettem, amerikai faszi magyaráz nem propagandista.
simmering73
Kormányváltás után ezt a szarkupacot örökre el kell tiltani a média közeléből.
kereső
@tomsawyer - régről: Bocsi, de nagyon nehéz a választás, mert az m1-en mintha összebeszéltek volna az elemzők, véleményt mondók. Gyakorlatilag ugyanazt mondják, csak más szórenddel. Igy aztán miből is válasszon a kedves tv.néző?
Néro
Ezeknél otthon elromlott a budi , hogy a tévé képernyőt szarják össze ?
tomsawyer - régről
@kereső: A véleménypluralizmus, a vélemények piaca és sokszínűsége azt feltételezi, hogy egyetlen platformon is többféle vélemény jelenik meg.
Ennek - evidencia - az M1 régóta nem felel meg, így egyébként (véleményem szerint) meglehetősen régóta jogsértő a működése, nem felel meg a hazai sajtójognak, médiajognak.
A véleménynyilvánítás szabadsága - ha valóban létezik - több irányban és rétegben érvényesül.
Kis és nagy platformokon is többféle vélemény van, és emellett többféle, kifejezetten sok platform van, ahol eltérő vélemények vannak. Azaz számszerűen több, a többön belül pedig több és eltérőbb.
Ha pedig közszolgálati a platform, akkor ez fokozottan érvényesül.
Egy magánblog esetében - főleg ha kis blog - a saját véleményét írja a szerző. Az többnyire egyetlen vélemény. Egy nyíltan párt által fenntartott újságban szintén elég egymás közeli vélemények uralkodnak. Ez eddig nem probléma, de akkor ezt - a tulajdonosi kört - jelezni kell az olvasóknak.
Egy olyan portálon, amely alapvetően függetlenségre igyekszik törekedni (már amennyire ez lehetséges), a fenntartói kör ellenére a sokszínűség a cél és elvárható, ezt biztosítani szükséges. Egy közszolgálati platformon pedig, amelynek a teljes népesség a fenntartója ez kötelező elvárás.
Nagyjából így épül fel rétegeiben a véleménynyilvánítás szabadsága akkor, ha az valóban működik egy országban, nem pedig a látszata, a dagerotíp-lenyomata van csak jelen.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Nem kioktatásnak szántam, de tényleg olvass utána... nagyon régóta vannak "megmozdulások" Ukrajna és Oroszo. között, a határos két megyében, ahol persze zömében már oroszpártiak laknak - egyszerűen elzavarták a többit -, Donyeck és Luhanszk ... 2014-ben Putin már hadgyakorlatozott a határon, majd megszállta a Krim félszigetet és annektálta..
többezer halálo áldozaz, fél-egymillió menekült... Ja, az akkori ukránelnök elált az uniós tárgyalásoktól, Putyin jobb ajánlata miatt stb. A mostani háború folytatás... béke lenne, ha Ukrajna elveszítné önállóságát? Vagy jönne a többi volt tagállam? Nem tudom... De, hogy a világ többi nagyhatalma beleszól? Hát, persze! Ez evidens. És nagyon éles a helyzet.
És a nép? az kit érdekel?
kereső
@tomsawyer - régről: Nincs vita köztünk ebben a kérdésben.
kereső
@JAJMÁR: Kihagytad a Majdan-t. Tüske putyin körme alatt, amikor a hozzá teljességgel lojális parazitát elzavarták az ukránok., és a két "népköztársaság" csak egy jó ürügy volt. Mert a több száz kilométerre lévő Kijev igazán nem tartozik a donyecki és a luhanszki területhez sem.
ómió
Pedig ez a Balázs igazán tudhatná, hogy agresszorkodni efftársilag csak nemlétező vegyifegyverek miatt "píszí", miközben e téren a biztonsági fenyegetettség már "pfuj-pfuj"!
tomsawyer - régről
A fentiek alapján tehát az valóban probléma, hogy csak az úriember mondhatta el a véleményét, illetve a többi vélemény szintén az úriember véleményének egy vetülete, visszhangja. Az viszont nem probléma, hogy ő elmondta a véleményét. Az lett volna az ideális, ha mellette elmondja még legalább 3 ember és mindhárom más-más szemszöget mutat meg.
Alap kiindulópont egy ilyen helyzetben az, hogy elítéli mindenki a katonai beavatkozást, a háborút és a békét tartja elérendő célnak. Nem azért, mert nem lehetne olyan vélemény, amely szerint a háború jó (mert a nagyon tágan vett szólásszabadságba beleférne), hanem azért, mert senki se annyira debil és hülye, és annyira antihumánus és lelketlen gazember, hogy ezt kimondja, még ha ezt gondolja is. (Arról lehet szavazni, hogy aki ezt gondolja, nem szorul-e segítségre pszichésen, de az emberek többsége nem fogja ezt véleményben kifejezni, főleg nem a sajtóban, egyszerűen azért, mert ellentmond mindennek, ami az erkölcs, a humánum alapja, és a jóérzés és emberség azért talán nem veszett ki a többségből, bár vannak kétségeim és van alapja a kétségeimnek. Emellett ha ki is veszett, az önös érdek, az biztos, hogy nem veszett ki. És az az érdeke, hogy ne nézzék hülyének és embertelennek.)
Ez a kiindulópont jelen esetben. És innen térhetnek el a vélemények, egyik elemezve azt, mi vezetett idáig, másik elemezve azt, mi következhet, harmadik arra kitérve, miért teszi egyik fél azt amit, és miért/mit reagál a másik és végül mindhárom elmondva azt, hogy szerinte mi lehetne a megoldás, illetve a szerinte mi várható, mi következik, milyen irányba mennek a dolgok.
Ez az ideális és ehhez képest ha mindhárom nagyjából egy véleményen van, egyetlen szemszöget mutat meg, az amellett, hogy dögunalom, sérti a véleménynyilvánítás szabadságának egyik tartóoszlopát: a sokszínűség elvét.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Képzeld végigolvastam minden róluk szóló cikket amelyeket elértem, azokat is ahol az ukránok élve égették el a beszorított oroszokat nemcsak donyecben hanem a krimben meg szevasztopolban stb...és nem orosz forrásból hanem nyugatiakból.
...és mégegyszer nem az oroszt pártolom hanem ezt a mocskod amerikai cionista politikát utálom akiknek semmi sem számít csak a pénz. Ez a mostani háború csak befejező része egyik gazdasági spekulációjuknak.
...és ukrán vezetés...szerinted hogy került ukrajna éllére amerikapárti kormány , hány külföldi tagja van az ukrán vezetésnek, és miért fontos nekik olyan amerikapárti társadalomban élni ahol majd mindenért fizetni kell amikor az orosztól a gázat ingyen kapta a vezeték áthaladásának bérében az áramot ingyen kapta, a gabonáját számolatlanul vette, cserében kőolajat kapott stb...gondolod hogy az amerikabarátvilágban ezt mind meg fogja kapni ?
JAJMÁR
@kereső: Igen, tudom, de gondoltam tényleg utánanéz... nem akartam annyit írni. Én is úgy gondolom, hogy az ukránokra hatással van az Eu és Amerika is, hiszen ez az egyetlen kiugrási útvonaluk. Annyira leszegényedett a nép, a szovjet hatalom alatt, nyilván előre menekülne. Az is biztos, hogy mindkét fél követett el szörnyű tetteket. De látni kellene, hogy nem egy-két nyilatkozat és nem a Biden miatt van a háború!
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Miért, oroszpárti kormány jobb lenne? A Janukovics eladta a népet! P. többet ígért. Szerencsétlen nép. Mindig a nép szívja meg, pl. mi! Ugye nem gonolod, hogy Mo. nem függ tőle?
tomsawyer - régről
Nem a szovjet hatalom miatt szegény az ukrán nép, hanem az ukrán vezetés (évekre és adminisztrációkra visszamenően) alkalmatlansága miatt. A többi szovjet utódállam egy része jelenleg már EU-tag vagy elvan és előrébb tart mint ők. Sőt, az oroszok is messze megelőzték gazdaságilag az ukránokat. Nem véletlenül nem akarnak Ukrajna részei lenni a szakadárok, azon túl, hogy rosszul bánnak velük az államon belül, egyszerűen jobb az életszínvonal Oroszországban, de még önállóan (ha sehová se csatlakoznak) is több kilátásuk van, mint Ukrajnában. A folyamatos fegyverkezés mellett a korrupció virágzik, a drog- és cigicsempészés az egyetlen kiugrási lehetőség.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: ...szerintem nem egyik vagy másik párti kéne hanem olyan aki az emberek jólétét nézi nem az más pártok vagy oldalak, országok érdekeit.
...az is kérdés, hogy miért akart ukrajna a nato tagja lenni...mi késztette arra a mostani elnöküket, hogy a harcokat bevigye az országba ?...mert nem fenyegette őt soha senki, sőt amíg jól egyeztek az orosszal nem is merték volna...de most mégis kellett...neki is mert ő csak egy korcs ukrán és azoknak is akikkel ő szót ért.
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: aha...szóval szerinted ez az öreg magyar zsidó köpi a tutit?..
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: Én azt egy szóval sem állítottam... de abban igazat adok bárkinek hogy az egyoldalú tájékoztatás egyoldalú felfogást eredményez, tehát az hogy el kell zárni az orosz hírszolgáltatót hogy csak a nyugat baloldali tudósításai érvényesüljenek az azt bizonyítja hogy hazudnak és félrevezetnek mert nincs hasonlítási alap.
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: van net...mindkét oldalt tudod nézni--..
csagyi
@Csizmás Kond: Aludjad ki magad aztán nézd meg mit írtál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.