A Médiatanácshoz és a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordul az ellenzéki politikai támadások miatt a közmédia.

MTVA: a "független magyar közmédiát" támadja a baloldal

Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, a Közmédia Választási Iroda elnöke és Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója hétfőn az MTI-hez eljuttatott közös közleményében azt írta:

"újból a független magyar közmédiát támadja a baloldal, most az orosz-ukrán konfliktus kapcsán akarják előírni, hogy mi kerüljön a híradásokba".

A magyar baloldal – emelték ki – "nem először ront rá a magyar közmédiára": egyszer fizikai erőszakkal, máskor a társutas média segítségével, de van, hogy politikai nyomásgyakorlással kívánnak beavatkozni a szerkesztői munkába, teljes mértékben figyelmen kívül hagyva az amúgy rájuk is vonatkozó törvényi előírásokat.

"Az, hogy a magyar politikai baloldal ebben a feszült helyzetben ismételten a független média intézményrendszerét támadja, teljes mértékben elfogadhatatlan"

- jelentették, ki, felidézve: 2018 decemberében például erőszakkal hatoltak be az MTVA székházába, hogy jogellenesen olvassák be a követeléseiket az élő közszolgálati adásban, valamint verbálisan és fizikailag fenyegessék munkatársainkat, illetve a személyiségi jogaikat semmibe véve megfélemlítsék őket.

"Az agresszióért azóta sem tanúsított megbánást vagy kért bocsánatot kollégáinktól egyik ellenzéki képviselő sem" – hívták fel a figyelmet.

Dobos Menyhért és Papp Dániel közös közleménye szerint az elmúlt 24 órában már a harmadik ilyen befolyásolási kísérlet történt. Előbb Ungár Péter (LMP-s képviselő) – aki korábban maga is ott volt a közmédia székházába jogellenesen behatolók között – próbált fenyegetőleg fellépni, később Polyák Gábor követelte az MTVA vezetőjének menesztését, most pedig a baloldal miniszterelnök-jelöltje fordul a külföld felé, a tőle megszokott vehemenciával állítva valótlanságokat a közmédiáról – írták.

"A választás közeledtével ugyan érthető, de elfogadhatatlan és felháborító, hogy a baloldali ellenzék ismét politikai nyomást akar gyakorolni a magyar közmédiára"

- szögezték le, hozzátéve: "a mi szerepünk azonban egyértelmű és világos: pártoktól függetlenül hiteles tájékoztatást kell adnunk hazánk és a világ legfontosabb eseményeiről minden magyarnak".

Rögzítették továbbá: "a magyar közmédiában egyedül a szerkesztői szabadság határozza meg, hogy mi és hogyan kerüljön a híradásokba".

"A közmédia rendszere ellen irányuló sorozatos nyomásgyakorlási, beavatkozási kísérletet határozottan visszautasítjuk, egyben annak tényéről tájékoztatjuk a Médiatanácsot, valamint a Nemzeti Választási Bizottságot" – fogalmazott közös közleményében a két vezérigazgató.

Forrás: MTI

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
Független?!?!?! Nem pont ez a szó jutott eszembe róla!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gauntlet
Független?!?!?! Nem pont ez a szó jutott eszembe róla!
134.bátor
Egyet lehet már csak tenni. Április 3- án eltakarîtani örökre ezt a fideszes bagázst!! Amîg ezek ülnek a nyakunkon,addig itt nem lesz bèke,nem lesz jólèt,nem lesz szeretet,megbecsülès!!
Havanagi
Ha így néznék ki,nem állnék kamera elé.
justhpeter
Most értesülök róla, hogy Magyarországon van független média ? Mert én nem tudok ilyenről. Mitől független ez az általam nem ismert magyr média ?
Nessy
"Független" a tényektől,az igazságtól, a tisztességes és pártatlan hírektől! Hány ellenzéki szólalhatott meg a fenemód független "közmédiában" az elmúlt időszakban?
Nyírfa
Most tört ki rajtam a röhögés!
Ki ez a disznófejű? A fidesznek nincsenek legalább kinézetre embernek látszó figurái?
Az orbáni Magyarország egy prominens képviselőjét láthatják, kedves európai feleink!
orsos vendel
Ki ez a szerencsetlen ??? Csak nem bolgar szili rokana ??? Meg jo , hogy szelesvasznu, kulönben nem fer ra a kepre !!! Mondott valamit ?? Vagy csak be volt rugva, mint majdnem minden fideSS-es
nezelodo
Valóban független a magyar "közmédia", a valóságtól bizonyára nem érzékel semmit, de a közmédia jelző is gúnynévnek hat, látva hallgatva ezt a hazudozó gépezetet.
Eladott Ország
Nézzél már tükörbe, és köpd pofán magad, te elmebeteg, dagadt, barom!
RonaGyuri
itt aztán tényleg igaz, hogy egy kép mennyivel többet ér ezer szónál is! =))
Klubtag
Se nem független, se nem köz - csak egy igen sokba kerülő Orbán-szócső, amit a ME kénye-kedve szerint, nem pedig a valós tájékoztatás igényével működtetnek.
Emmersson71
"A Fővárosi Törvényszék döntése értelmében Papp Dániel, az MTVA tartalomigazgatója nevezhető hírhamisítónak. Mert az. Mert amit csinált, eltorzítja a valóságot.

A bírósági döntéssel az Index nyert pert első fokon a köztévés hírhamisító ellen. Papp Dániel azért perelte be a lapot, mert egy cikkben azt írták, hírhamisítóra bízzák az egész közszolgálati hírosztályt.

“A most hozott ítélet szóbeli indoklásában a bíró rámutatott, hogy az összevágott híradófelvétel annyira eltorzítja a valóságot, hogy egyáltalán nem túlzó az az újságírói értékítélet, hogy ez hírhamisítás. Ráadásul a felperesnek, mint közszereplőnek tűrnie kell az ilyen véleményt” – írja az Index. Ennyi."

24.hu/belfold/2014/11/27/le-lehet-irni-papp-daniel-hirhamisito/
Nyírfa
@orsos vendel: 19.17

Szélesvásznú...:)))
RonaGyuri
@Dr. Proktor: sőt az elképesztő arrogancia! =))
Klubtag
@orsos vendel: ...nagyon elnéző vagy, nem kell az alkoholra fogni, eredendően, illetve a napiparancs szerint bocsátanak útjára hol hazug, hol értelmetlen, hol meg nevetséges replikákat...
kulabombaafityiszre
Ez a képen lévő akármi,jól meghízott orbán szarától.
human
@Nyírfa: Nem is annyira nevetséges, mert ez a fószer főszerkesztő volt a köztévén és ő volt az aki közölte a dolgozókkal, hogy akinek nem tetszik, hogy a kormány szekerét kell tolni és az ellenzéket mellőzni az most álljon fel és távozzon. Erről van egy hangfelvétel.
Eladott Orszáq
Nézzél már tükörbe, és köpd pofán magad, te elmebeteg, dagadt, barom!
Nyírfa
@human: Ezt nem lehet vigyorgás nélkül nézni, én nem tudom. Meg olvasni sem. Olyan abszurd, szürreális helyzet, ember, amit, akit elfogadni csak humoros megközelítéssel lehet. A kipenderítése legyen az új kormány dolga.
Nyírfa
@Eladott Ország: Kipécézték a neved, lehet valamit tenni?
Aki Én
De ha független meg köz is, akkor miért nincs köze hozzá az ellenzéknek?
20018 erőszak, 2006 tv székház kifosztása hazafiság?
Ez túl van minden eddigi hazugságon.
ómió
Hát, az efftársaknak, bizony, csak a "független Napkelte" volt az akceptálható!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.