A valutát is elkezdték felvásárolni az emberek. 

A napi.hu egyik olvasója arról számolt be, hogy az egyébként kis forgalmú törökbálinti egységben hétfőn hosszasan kellett várakozni, ugyanis megnőtt az útlevelet igénylők száma.

A háború hatása: mindenki érvényes útlevelet akar csináltatni Magyarországon

Fotó: MTI/Balázs Attila

Kedden reggel a 8 órás nyitás előtt Budapesten is sorban álltak az emberek az okmányirodáknál. A Visegrádi utcai Központi Okmányiroda előtt körülbelül 40 ember várakozott, többen gyerekekkel. Egy-két ember a lejárt okmányait szerette volna meghosszabbíttatni, erre június 30-ig van még idejük, és olyan is volt, akinek elvesztek az iratai, azokat szerette volna pótolni, de a döntő többség útlevelet csináltatni ment.

Az útlevél öt évre 7500, tíz évre 14 ezer forintba kerül, de ha valaki sürgősséggel akarja elkészíttetni, annak felára van. Az okmány általában 8 napon belül készül el, aki 5 napon belül szeretné, annak 19 ezer, aki három napon belül kéri, annak 29 ezer, aki 24 órán belül hozzá akar jutni, annak 39 ezer forint pótdíjat kell fizetnie. Volt olyan, aki gondolkozás nélkül kijelentette, hogy a 24 órán belül elkészülő változatot kéri. A sorszámot osztó ügyintéző már a nyitásra érkezőket azzal fogadta, hogy legalább 3-4 órás várakozásra számítsanak, ha útlevelet szeretnének kérni.

A XII. kerületi kormányablaknál is többen álltak sorba, mintegy 14-15 ember. Közülük nagyjából 9-10 ember várt útlevélcserére. Egyikük a Napi.hu-nak azt mondta, hogy bár nem fél attól, hogy Magyarországon is háború lenne, de "jól jöhet még az útlevél".

Forrás: napi.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Hogy bíznak benned az emberek, Orbán! Látod, már csináltatják az útleveleiket!
kereső
Sokan tudják már,. mit jelent orbán szájából a "védeni, megvédeni".
justhpeter
Szomszéd országban háborút, tolvajok által vezetett országot és megbízhatatlan gazdaságot lát a nép, nem csoda ha elindul a pánik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.