A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) felháborítónak tartja és mélységesen elítéli az anyaországi ellenzéki pártoknak az ukrajnai háború kapcsán folytatott kampányát, melynek kereszttüzébe a kárpátaljai magyarok kerültek – fogalmaz kedden közzétett nyilatkozatában a szövetség elnöksége.

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség szerint felháborító a magyar ellenzék tevékenysége
A háború miatt Ukrajnából menekülő emberek a záhonyi vasútállomáson 2022. március 1-jén. MTI/Balázs Attila

"Sajnálatosnak tartjuk, hogy egyes ellenzéki pártok, kérésünk ellenére, kampánytémaként használják az amúgy is nehéz helyzetben lévő kárpátaljai magyarságot, s az anyaországi és a határon túli magyarok közötti ellentétek szításával kívánnak szavazatokat gyűjteni a közelgő parlamenti választásokon"

- olvasható a KMKSZ nyilatkozatában.

A szervezet elnöksége rámutat, hogy a kárpátaljai magyarság a sok évtizedes elszakítottsága ellenére mindig is a magyar nemzet része, "s örömmel fogadtuk a magyar kormány nemzetegyesítési programját". A KMKSZ úgy véli, hogy "a jelenlegi helyzetben a legbölcsebb dolog, ha a határon túli magyar szervezetek és politikusok minősítgetése helyett a magyarországi közszereplők a segítségnyújtásra koncentrálnak".

A KMKSZ ismételten arra kéri a magyarországi pártokat, illetve politikai szereplőket, hogy "a kárpátaljai magyarságot ne kezeljék kampánytémaként, s megnyilvánulásaikban legyenek tekintettel az itt élők nehéz helyzetére" – zárul az elnökség nyilatkozata.

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Még mennyi pénz kellene? Vagy csak az a baj, hogy most nem lehet lenyúlni, mert legalább a látszat miatt, de a nagyját mégiscsak szét kell osztani? Maradjatok itt márciusig és akkor, a segítségetekkel megnyert voksolás után, megint lesz ""KMKSt-támogatás""---a vezetőknek.
Nessy
A kormánymédia híveinek véleménye, Putyin melletti kiállása nem zavarja a KMKSZ mimóza lelkét? Ők nem az "ellenzék"!
Lendkerék
Micsoda irgalmatlan csicska az ilyen? Milyen ellenzék? Hát nem látja ez a szervezet, hogy a saját magyarországi gazdái és pénzelői akadályozzák Ukrajna EU-s és NATO-s megsegítését azzal, hogy nem engednek át az országunkon fegyverszállítmányokat Ukrajna felé? Hogy a világ szinte összes országa küldi a technikai és pénzbeli segítséget, ez a kétszínű fidesz-banda meg itthon minden csövön nyomja a gátlástalan orosz propagandát? Tényleg azt gondoljátok, hogy most bejelentett döntés, hogy Magyarország támogatja Ukrajna EU-s tagságát, valami őszinte gesztus? Amikor éveken keresztül mindent megtett Orbán azért, hogy gátolja Ukrajna közeledését a Nyugathoz? Ezzel csak azokat a kritikákat akarja enyhíteni, amelyek végleg Európa (és most már a világ) páriáivá tennék Magyarországot a jelenlegi vezető eszement döntései miatt. Ti, ott a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetségben kinek drukkoltok? A saját országotoknak, vagy egy Putyin-mentalitású Putyin-pincsinek, akiben számotokra egyetlen jó van, hogy dönti rátok a pénzt, és az MKKSZ összes jelenlegi vezetője feltehetően jól fizetett, békés, nyugodt öregkorra számíthat majd a következő Orbán-kormányok alatt, mint a hozzánk menekült/menekített korrupt gazdasági és politikai maffiózók, akiket vagy a saját népük űz el, vagy a börtön elől menekülnek? Nem szégyellitek magatokat?
Nessy
@Lendkerék: Jó lenne, ha tudnák ezek a most az ellenzéket szapuló megélhetési politikusok, hogy Orbán, és a kormány közpénzből támogatja őket, a költségvetés terhére, máshonnan elvonva azt az összeget!
vacsi
@Lendkerék: Már megbocsáss, de a fegyverszállítmányok átengedése, a magyar katonák bevetése - meg az ellenzéki banda többi ötletének megvalósítása - nagy valószínűséggel Magyarország belépését is jelentené a háborúba - amire azt gondolom, senki magyar nem vágyik! Az más kérdés, hogy a menekülőket segíteni kell, ehhez pénz kell, még, ha közpénz is. És itt valóban menekülőkről van szó: asszonyok, gyerekekkel, 1-2 öreg, nem úgy, mint az eddigi migránsoknál, ahol jószerével csak fiatal férfiak tódultak - röhögve! Itt senkit nem látsz nevetgélni, mind a végsőkig el van keseredve, hisz a legtöbbük férje, apja, testvére otthon maradt!
Egyébként a média napok óta azon derül, hogy Varga Juditék befogadtak egy kétgyermekes ukrán családot. Nem restellik magukat?!
Dr. Proktor
@vacsi: Ukrajna sem vágyott háborúra aztán csak megkapta...
CsipkeRózsa
Talán ők inkább foglalkozzanak az ottaniak helyzetével és segítésével, ne a magyarországi ellenzék mondatait kritizálják, ráadásul nem jó irányba célozva. Elemezzék inkább Orbán és tsai viselkedéseit.

Lehet, hogy Orbán kérte fel őket az Orbán melletti kampányra, volt idejük, a gondok mellett, még ezt is megtenni?

Már ők is előírják nekünk, mit szabad és mit ne tegyünk?!
koszpeko
Lehet, hogy én maradtam le valamiről?
Valaki tudna egy linket, hogy miről beszél?
no more
Nyílt levélben fordult a kárpátajai magyarokhoz az ismert ukrán költő, hogy lobbizzanak az Orbán-kormánynál a fegyverszállítások ügyében

„Magyarország betiltotta a halált okozó fegyverek átszállítását Ukrajna részére saját területen keresztül. Szerintem ez nem csupán csak egy barátságtalan gesztus, hanem egy aljas, gyáva és egyben szégyenletes tett miközben az egész világ segítséget nyújt számunkra. Főleg attól a néptől melynek fővárosát 1956-ban orosz tankok rombolták”

444.hu/2022/03/01/nyilt-levelben-fordult-a-karpatajai-magyarokhoz-az-ismert-ukran-kolto-hogy-lobbizzanak-az-orban-kormanynal-a-fegyverszallitasok-ugyeben?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=nyilt-levelben-fordult-a-karpatajai-magyarokhoz-az-ismert-ukran-kolto-hogy-lobbizzanak-az-orban-kormanynal-a-fegyverszallitasok-ugyeben
RonaGyuri
ócska pribékek a honfitársaitokkal foglalkozzatok be Orbán seggével! =))
vacsi
@no more: "aljas, gyáva és egyben szégyenletes tett miközben az egész világ segítséget nyújt számunkra"
Akkor elégedjenek meg ennyivel!
Lendkerék
@vacsi: azért, barátom, mert nagyon átlátszó vagy, vagy nem gondolkodsz. Az ellenzék semmi olyat nem mondott. Azt mondta, hogy azt kell tenni, amit az EU és a NATO. Márpedig az ezekbe tartozó szövetségesek (az Ukrajnával határosak is) átengedik területükön a szállítmányokat, és nem küldenek katonákat. A ti fejeteket az idióta fidesz-propagandisták táplálják a szánalmas kitalálmányaikkal. És addig sem jutok el a gondolkodással, hogy ez az intézkedés pont az ellenkezője annak, amit ezek a farizeusok évekkel korábban hasonló helyzetben megtették (fegyverek átengedese az ország területén). Még azt simán benyaljátok, amikor naponta változtatják a választóiknak szóló üzeneteiket Ukrajna és "Brüsszel" témában. Megszavazzák (utólag, miután a többi szövetséges ország már megtette) a szankciókat, de másnap (ma) már Szijjártó ordibálja, hogy a Sberbank "a brüsszeli szankciós politika első áldozata", milyen kár érte. Olyan szánalmas, ugyanakkor felháborító, és a szövetségeseink számára is visszataszító ez a kiszámíthatatlan magatartás, hogy nincs rá szó. Ti meg, mint az újszülött kismacska, vakon vártok a következő szopatásra.
ómió
Kedves kárpátaljai magyarok! Próbáljátok magatokat migráncsnak álcázni! "Befutók" lehettek "efftársi körökben"!
vacsi
Azt írod: " A ti fejeteket az idióta fidesz-propagandisták táplálják a szánalmas kitalálmányaikkal"
Akkor tájékoztatlak, hogy az én fejemet gyerekkoromban a nagyszüleim táplálták, akik 2 világháború tapasztalatával a hátuk mögött jóval többet tudtak, mint Te!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.