Jelentősen emelkedett a gáz ára a holland gáztőzsdén szerdán délelőtt; a TTF legközelebbi, áprilisi határidős jegyzésében 11.45 órakor 157,3 eurón jegyeztek 1 megawattórát.

Rövid idő alatt hatalmasat emelkedett a gáz ára

Fotó: pixabay.com

De nem sokkal korábban, 10 óra körül történelmi csúcsra is emelkedett, 193,95 euróra, majd onnan jelentősen korrigálva jött le 160 euró alá.

Mindenesetre reggel még 130 euró körül járt az ár, a pár óra alatt végbement bő 60 eurós növekedés bő 45 százalékot emelkedésnek felel meg.

Kedden amúgy 30 százalékkal nőtt a gáz világpiaci ára, derül ki a Portfolio.hu cikkéből, ezt fejeli meg a mai emelkedés.

Azt követően ugrott meg a gáz ára délelőtt, hogy az Interfax hírügynökség azt írta, az orosz energetikai óriáscég, a Gazprom szerdára a Jamal-Európa vezetéken elérhető tranzitkapacitásnak csak 20 százalékát kötötte le, írja az MTI.

Forrás: 24.hu/portfolio.hu

Címlapkép: pixabay.com

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Az ugye tudott dolog hogy az ámerikai elnök fia a kisbidon karöltve a vén szarossal, nagyonsok köolajipari és bányaipari területet felvásárolt az ukrán részen. Az is biztos hogy előbb utóbb vége lesz a háborúnak és ukrajna megszabadul az orosztól de kíváncsi leszek, hogy majd a nyugati barátok mennyivel lesznek bővebb kezűek az altalajkincsek kiaknázása révén.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyar1
Oroszország visszanyeri a háború költségeit a gázzal, de az emberéleteket nem tudja visszaadni senki.
ómió
Pedig az efftársak "vért izzadva küzdenek", hogy a gáz ára nálunk is legalább háromszor ennyi legyen!
Toller Béla
Nem kell több gáz, pár évig kibírjuk megint fával, szénnel, nagykabáttal, akármivel. El kell mennünk az áram felé, széllel, nappal, geotermikusan, akárhogyan. Addig mindennek az árát tízzel kellene beszorozni, ami a mai OPEC államokba menne eladásra, vagy éppen az oroszoknak ! Valahogyan meg kell vívni ezt a háborút, senki sem vetheti alá a szabad világot ! Az emberi faj életképes !
Rizikó
Aki nagykabáttal akarja kibírni, az már indulhat is az elvtársaihoz Németisztánba. Ott már fagyoskodnak!
csak úgy....
@Rizikó: ezt honnan szeded te idióta,hogy mi itt németországban fagyoskodunk?
shiki,te egy buta álhírtrjesztö! legalább valami hihetöt hazuduzz,ha már nem bírod ki hazúgságok nélkül!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.