Bár az egyik cél az volt, hogy Orbán Viktor személyesen számoljon be a bizottság előtt arról, mi hangzott el legutóbb Moszkvában, amikor Vlagyimir Putyinnal tárgyalt hosszasan, a fideszes képviselők elutasították a kezdeményezést, mondván, a miniszterelnök nem szokott bizottsági ülésre járni – közölte Mesterházy Attila, az MSZP országgyűlési képviselője az Országgyűlés külügyi bizottságának ülése után.

Ötven évre titkosították a honvédség tájékoztatóját az ukrajnai helyzetről

Fotó: pixabay.com

A Telex szerint hozzátette, hogy a képviselők az ülésen korrekt tájékoztatást kaptak a katonai vezetéstől az ukrajnai helyzetről, de az elhangzottakat 50 évre titkosították, ezért arról nem beszélhet.

A portál munkatársának Kérdésére általánosságban elmondta, hogy százezres nagyságrendben érkeztek menekültek eddig Magyarországra, többségükben ukrán ajkúak, kisebb részt magyar ajkúak, és legkisebb arányban harmadik oszághoz tartozók, és várható még a számuk növekedése.

Elmondta azt is, hogy szerinte nem várható a harcok kiterjedése kárpátaljai területekre, tapasztalatai szerint nyugalom van a térségben.

Brenner Koloman, az Országgyűlés jobbikos alelnöke arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy levélben fordult Stummer Jánoshoz, a Parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnökéhez, hogy hívja össze a testületet, mert a közmédia a tudósításaiban véleménye szerint vét a pártatlan tájékoztatás elve ellen. Mint mondta, a közmédia sokszor egyoldalú orosz álláspontot közvetít a műsoraiban, és pedig nemzetbiztonsági kockázatokat vet fel.

Forrás: telex.hu

Címlapkép: pixabay.com

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"a miniszterelnök nem szokott bizottsági ülésre járni"

Csak disznóölésre. Az az ő szintje...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
"a miniszterelnök nem szokott bizottsági ülésre járni"

Csak disznóölésre. Az az ő szintje...
Sámannus
Aki piros pöttyel a seggén jön az országba az kap akinek nincs az nem. Aki kétszázas csoportban jön annak egy helyre szól a lakcím kártyája..
Sámannus
Jól van elég ha Kósa Laji tudja Vele már csak barkochbázni kell két kereszt kérdés és mint a gép kidobja a választ.
leszholnapis
@Sámannus: ..és ugy köp mint a tüdöbeteg...
jesz
ötven évre titkosították...a napok eseményeit, és az ebből leszűrt várható hatást.

Nos ezt titkosítás nélkül is sejtik a hírfogyasztók...hogy jó vége nem lesz, az biztos.
Béla333
Undorító szokás, hogy a mi pénzünkön eltartott képviselőink előlünk titkolnak el minden bennünket érintő adatot, tényt!
kereső
Mert pont a lakosságra nem tartozik ám, hogy csomagoljon-e,vagy készülhet nyugodtan a választásokra. Ez a titkositás idegesitőbb, és nyugtalanitóbb, mint amit elhallgatnak.
Nessy
@kereső: Elvégre ez a háború a szomszédunkban most zajlik, mi a csudának tudjunk róla bármit is! Majd észrevesszük, ha ránk szakad a mennyezet! Ez tényleg már a hatalmi téboly!
orsos vendel
Uj kormany, uj törvenyek !!! Apr. 04 ! Kibontjuk es megnezzuk !!!
kereső
@Nessy: Tudod, lexarom én már mesterházyt is, meg mindet. Nem számitunk, ugyanúgy mint az elmult két évben a pandémia idején.Most is bizonyára "nemzetbiztonsági érdek" van, amihez a legfőképpen érintett lakosságnak semmi köze.
Orbán meg? Megcsúfolják a "minister" szór. Prime minister? Az, hogy szakadna meg.
kereső
@Nessy: Felrakták a honvédség felhivását: senki ne "tudósitson" a hadsereg mozgásáról. A mai napig látható közüsségi oldalon lázár jános tudósitása a témában.
Nessy
@kereső: Még a tényközléshez is gyávák!
Sámannus
Ne bojszi má he a zelelenzék mitakar az is ötvenéves titok? Azt is megtarthatnátok magatoknak szarosok.
simmering73
Nyugatról biztos információt fogunk kapni. Ezt a titkos dokumentumot meg dugjátok fel 50 évre magatoknak.
drrotf
Hát nem röhej ez az egész tájékoztatás?Azt írják hogy tájékoztató és közben meg titkosítják amit közölni akartak!Az ilyen jellegű dolgok inkább beszámolók, jelentések ami csak a meghívottaknak szól, de semmiképpen nem lehet az ilyen titokzatos adatokat ,közléseket tájékoztatónak nevezni!
kereső
@KisTehen: Helyes. Április 4.-én meg a Hősök terén felállitott tribünről együtt köszönti orbán és putyin a dicsőséges orosz hadserget.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.