Az orosz-ukrán háborúnak csak vesztesei lesznek – mondta Kövér László házelnök az Észak-Magyarország című lap csütörtöki számában megjelent interjújában, amelyben arról is beszélt, hogy Márki-Zay Péter "Gyurcsány trójai falova" és kormányváltás esetén visszatérne az "erőszakos és megszorító gyurcsányi politika".

Kövér László az ukrán helyzetről: ennek a háborúnak csak vesztesei lesznek

Fotó: MTI/Soós Lajos

A házelnök az ukrajnai háborús helyzetet úgy értékelte: amellett, hogy – mint a háborúkban általában – ártatlan emberek élete veszik el vagy megy tönkre, azért is tragikus ez a konfliktus, mert "két testvérnép csap össze", és azért is, mert ennek a háborúnak csak vesztesei lesznek.

Szerinte a legtöbbet az ukránok veszítenek, de arra is felhívta a figyelmet, hogy Kárpátalján több mint 150 ezer magyar él. Hozzátette: veszít Oroszország is, hiszen olyan szankciókkal szembesül, amelyek biztosan nem válnak az orosz gazdaság és az orosz emberek életszínvonalának a javára. Vesztese a krízisnek Európa, főleg Közép-Európa – tette hozzá a házelnök, aki úgy látja, hogy a szomszédban zajló konfliktus – ha a háború esetleg véget is ér – nem fog megszűnni belátható időn belül.

Forrás: MTI 

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
150 ezer magyar, Kárpát-alján. Ukrajna lakóinak száma 44,8 millió. 17%-a orosz(7 millió). Miről sóhajtozol kövér elvtárs?

Éppen e miatt a maroknyi magyar miatt kellett volna jó kapcsolatokat kiépiteni és tartani az ukrán adminisztrációval, hogy az a 150 ezer -most világosan ki is mondják,hogy nem igy van- hazájának érezze Ukrajnát- mert az a szülőföldje, és ott van az otthona.102 év telt el trianon óta emberek! Tovább kéne már lépni- ez az állandó múlton való kesergés, csak megnyomoritja a lelkeket itt is és ott is.
Arról nem is szólva, hogy orbánék egy olyan agresszorral kötöttek szövetséget, hogy most a 150 ezret is magsemmisités fenyegeti. Mert, ha győz putyin- akkor azért( erőszakos oroszositás), ha nem győz akkor meg azért orbán politikája miatt.
Elszabtátok kövér elvtárs.
kereső
Ti lettetek putyin trójai falovai az unióban az elmúlt 12 évben. Mindent megtettek azért, hogy destabilizáljátok a 70+ éve fenn álló békét Európában- és mindezt a hatalomért. Orbán hatalmáért, mert azért a hatalomért semmi sem drága- emberek ezreinek élete sem.
Yeromos
Kövér elvárs most itt az alkalom bizonyíthatja a komcsikhoz való hűségét, beléphetne a vöröshadseregbe.
anyuci
Minden háborúnak csak vesztesei vannak !
ómió
Oroszország, viszont, elkerüli, hogy a NATO bekerítse!
kissé felnőttem
igen, és remélem te is köztük leszel hamarosan kiderül ám

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.