Összefogást indít a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a háború elől menekülök megsegítésére, a BKIK a szakma és az érdekképviseletek bevonásával méri fel a szabad szállás kapacitásokat.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) is lépéseket tesz az Ukrajnában dúló háború elől menekülők megsegítésére. Önkéntes tagjai, a regisztrált fővárosi, szálláskiadással foglalkozó vállalkozások, valamint a szállásadással foglalkozó cégeket tömörítő szakmai szervezetek megkeresésével felméri és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak továbbítja a budapesti és a főváros közelében elérhető szabad szállodai- és magánszállás kapacitásokat. A kamara önkéntes tagságába tartozó két budapesti szállodában már tartózkodnak kárpátaljai magyarok.

Az ukrán menekülteket segíti a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara is

Az orosz-ukrán háború elől Ukrajnából menekülők a Lónyai Menyhért Általános Iskola és Óvoda tornaterméből kialakított szálláshelyen Lónyán 2022. március 2-án. Fotó: MTI/Balázs Attila

„A BKIK-nál szeretnénk mi is kifejezni szolidaritásunkat az ukrán emberekkel, ráadásul mindezt gyakorlati segítségnyújtással, összefogással szeretnénk megtenni. Ezért kampányt indítottunk azon vállalkozások megkeresésére, melyek szabad szálláskapacitással, vagy arra is felhasználható iroda-, illetve üzlethelyiséggel rendelkezhetnek, hogy lehetőségeikhez mérten hatékonyan támogathassák az Ukrajnából Magyarországra menekülőket, köztük magyar testvéreinket is. Morális kötelességünknek tartjuk, hogy a saját eszközeinkkel mi is segítsünk a bajbajutottakon”

– mondta el Nagy Elek a Budapesti Kereskedelmi és

Iparkamara elnöke.

A BKIK önkéntes tagságába tartozó két budapesti szállodában egyébként már tartózkodnak kárpátaljai fiatalok. Ez adta az ötletet a kezdeményezéshez, melynek keretében a BKIK először önkéntes tagjait és 150 ezer regisztrált budapesti vállalkozást keres meg, valamint felveszi a kapcsolatot a szállásadással foglalkozó cégeket összefogó szakmai szervezetekkel. A kamara emellett várja a tovább, segíteni képes, szabad szálláskapacitással rendelkező budapesti cégek jelentkezését is a [email protected] email címen kontaktszemély, cégnév, a szállás helyszíne és a kapacitás megjelölésével.

A BKIK az általa felmért szabad szálláshely kapacitást továbbítja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósághoz, ahol már tart a rendelkezésre álló szálláshelyek központosított szervezése.

Forrás: BKIK

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Hogy ez a sok tetű álszent , hogy nyüzsög most mindenfele Vétó Viktorral az élen. Eddig meg csak azon ügyködtek , hogy mulassák el a kötelező tagdíjat. Várom már mikor kerül elő a Vejkó mint új Bankosa a Kamarának. Menjetek a faxba.
ómió
Pedig az efftársak a migráncsokat értik "menekültnek"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.