Ahogy arról már mi is beszémoltunk mégsem indul el Budapestre idén az a lengyel különvonat, amivel a március 15-i Békemenetre utaztak volna lengyel résztvevők.

Levélben "könyörögnek" a fideszes szervezők a lengyeleknek: jöjjenek a Békemenetre, busszal vagy autóval
Kép: YouTube

A lengyelek a közleményben nem írnak arról, hogy a döntésnek köze lenne az Orbán-kormány Putyinhoz fűződő viszonyához, ám

 a magyar kormány támogatására való utalás sincs benne, ami korábban elengedhetetlen udvariassági gesztusnak tűnt.

Amagyar szervezők szerint az Ukrajna elleni orosz támadás a szörnyű 20. századi két világháború kezdetét idézi fel. Ártatlan emberek millióinak halálát, családok széthullását, a náci és bolsevik birodalmi törekvések gonosz pusztítását.

Amikor 2011-ben a Gazeta Polska klubjai és a CÖF-CÖKA-CET stratégiai szerződésben rögzítette, hogy együtt munkálkodunk keresztény nemzeteink konzervatív értékeinek megőrzése, polgáraink szabadságának biztosítása érdekében, elszántak voltunk. Most is azok maradtunk. Minden birodalmi törekvést visszautasítottunk, hűen őriztük, őrizzük szuverenitásunkat, valljuk, hogy Európa népei nemzeti identitásuk szerint dönthetnek sorsukról.

- jelentették ki, és hozzátették, hogy idén is közösen készültek az 1848-as magyar forradalom nemzeti ünnepére, ahol együtt szoktak emlékezni Bem József és Jozef Wysocki magyarokért harcoló hőseire.

Magyarország Békemenetre készül, ide vártuk, várjuk a hagyományosan mindig pontosan érkező lengyel testvéreinket is. Jönnek, és félmilliós békét kiáltó menetünkhöz csatlakoznak az Európai uniós Civil Együttműködési Tanácsban velünk együtt küzdő UGL olasz és SOLIDARIDAD spanyol keresztény-nemzeti-konzervatív szakszervezetek népes küldöttségei, akik közös kezdeményezésünk társaivá váltak.

- üzenték.

A nyakunkba akasztott háborút szerintük azonnal be kell fejezni! A béke minden előtt! A lengyel és magyar polgárok, szellemi honvédők szívük és lehetőségeik szerint tekintsék mindent megelőző feladatuknak a szolidaritást és a béke melletti kiállást.

Közös hagyományainkhoz hűen, lehetőségeik figyelembevételével Békemenetünkre várjuk lengyel testvéreinket. Jöjjetek busszal, gépkocsival, tárt karokkal várunk benneteket. Mutassuk meg együtt, hogy Európa civil polgárai függetlenségüket és a békét soha nem adják fel. Az agressziónak nincs helye a normalitás mezején!

- üzente Csizmadia László közleményükben arra utalva, hogy a lengyel szervezők inkább az ukrán menekülteknek ajánlják fel a bérelt vonatot, és otthon tartottak Békemenetet: Ukrajna megtámadása ellen tiltakozva.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Azt olvastam,hogy eszük ágában sincs jönni,.Na Kolostormalac,befürdesz. Nem kell a néptől ellopott pénzed már a lengyeleknek sem. Nem sokan lesztek hi-hi-hihi
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Sz.pjátok le a lengyel buzi elvtársakat !!!
cikicakk55
Azt olvastam,hogy eszük ágában sincs jönni,.Na Kolostormalac,befürdesz. Nem kell a néptől ellopott pénzed már a lengyeleknek sem. Nem sokan lesztek hi-hi-hihi
Dr. Proktor
@Horizont: Van elég ostoba aki ráhajt a megüresedett helyekre, csak hogy a királyi tévében mutogathassa magát!
Remélem itteni csicskáik is mennek, hogy napvilágra kerüljenek és ha nem is beazonosíthatóan, de lássuk ostoba képüket!
nezelodo
"együtt munkálkodunk keresztény nemzeteink konzervatív értékeinek megőrzése, polgáraink szabadságának biztosítása érdekében"
Elég lassan esett le a lengyel tesóknak, hogy ezt az együtt munkálkodást Orbán a ti ősi ellenségeitekkel az oroszokkal, és személy szerint Putyinnal kívánja megvalósítani, ti csak biodiszletnek kellettetek.
Kapanyél
Majd viszik a közmunka program résztvevőit a falvakból és olyan helyekről, ahol ezzel még lehet zsarolni a rászorulókat.
Rizikó
Melyik hülye nem tud magyarul? Jöjjenek, nem jőjenek! Idegen makik írogatnak cikkeket!
Rizikó
@Giovanni Alba: Ha annyira jó, akkor miért is javították màr a címben?
Giovanni Alba
@Rizikó: ma, 14:18
Inkább örülj, nem vagy egyedül műveletlen, tudatlan.
Béla333
Gyertek lengyelek a halálos ellenségetek - Putyin - haverját - Orbánt - ünnepelni!
Giovanni Alba
@Rizikó: ma,14:22
Ökör vagy ostoba? Legyél ökör te ostoba.
Néro
@Giovanni Alba: Hagyjad , csak bayerzsótfikául ért.
Toller Béla
Hülyék ! Jönnének a lengyelek, csak ti rossz irányba hívjátok őket !
justhpeter
A kleptokrata-nemzeti-keresztény csürhe támogatói, a cöffögők olyan kevesen lesznek, hogy érdemes lenne végigkergetni őket Pesten.
Medvepapa
@Rizikó: Te sem álltál kétszer sorba amikor az észt osztottak.
Medvepapa
Utcai harcos ! Most akkor mi lesz? Nem lesznek Bér tapsolok, nem lesz tömegrendezvény? Elég lenne már a Klauzál-tér is? Vagy még utoljára azért megmutatod fogad fehérjét? Aztán a kolostor kulcsot leteszed és eltűnsz örökre és nagyon
de nagyon messzire.
Rizikó
@Medvepapa: Szóltam én hozzád? Bántottalak egy szóval is?
Málna
@Horizont: Miért játszod az eszed? Tudjuk, hogy nem röhögsz.
Rizikó
@Giovanni Alba: Rendben. Ha azt gondolod, hogy ökör vagyok akkor nem kell velem beszélgetned!
csak úgy....
@Rizikó: shikim,sokaknak már a te iszonyatos butaságod is bántó!
te annyira hüle vagy tibim,hogy elöled még a csajok is menekülnek.. :)
csak úgy....
@Málna: ma nem sok vendéged lehetett...,max. 1-2 sos re.
Málna
@csak úgy...: Szerintem meg ne találgass. Hülye vagy még ehhez is...
Medvepapa
@Rizikó: Nem ! De ennyi butaság meg nemértés, hogy szorult beléd?
drrotf
Az aki a rezsicsökkentést előbbre valónak tekinti az emberek életénél, és aki nem áll ki egy ország szuverenitásának megvédése érdekében nyíltan, az ne kérjen március 15.-én szolidárist a lengyel néptől!Úgy látszik, hogy a lengyelek nem szívlelik azt aki csak színleli a szabadságszeretet, aki csak ámítja a tömegeket a szabadság szeretetével, de cselekedni nem mer vagy nem akar, mert félti az üzletét. Kalmár vérűnek tekintik azt az embert aki lehet hogy nem 30 ezüstért hanem sokkal többért más nemzet , ország állampolgárainak életét feláldozza!
Rizikó
@Medvepapa: Írni tanulj először. Majd aztán kritizálhatsz! Nem vitatkozom egy, a dolgokat felfogni sem képes alakkal.
ómió
Ősi oroszgyűlöletük, bizony, most komoly akadály!
namihami
@Medvepapa: 21.51: A vicces az, hogy amit leírtál annak (nyelvtanilag) így, ebben a formában is megvan az értelme.
Mert a megnemértés és a ...meg nemértés...---hát az bizony nem ugyanaz!
namihami
@ómió: 10.55: Igen. Az ősi oroszgyűlölet---az valóban komoly tényező. Ott, náluk, nekik is.
Ahogy, persze, nálunk se szerettették meg magukat túlzottan. Volt egy párt, amelyiknek a vezetője akkor (AKKOR), amikor az érdeké még (MÉG) úgy diktálta, egymaga (EGYMAGA) ki is üldözte őket. Hogy ez mára hogy alakult?!?! Pusztán anyagi kérdés...
ómió
@namihami: Oroszviszonyunkat ma a megharmadolt országunk érdekei alakítják.
namihami
@ómió: Az ""oroszviszonyunk a ""Hitler utolsó csatlósa"" helyzetnek és a 3 nagyhatalom jaltai konferenciájának "" köszönhető"". Nem kellett volna egy degenerált és főleg deklasszált úriosztálynak, ""Édeserdélyünk"" visszaszerzése okán, a nácik feltétlen kiszolgálójává zülleni. Ahogy a II., úgy az I.Vh-ban is sikerült megtalálni (ugyanannak a hülye rétegnek) a rossz oldalt.
A ""feldarabolás"" nem franciák, aztán szovjetek egyhangú döntése volt, hanem egy háborúban a vesztesek oldalán harcoló nép megbüntetése.
Egyszer, éppen ezen az oldalon, már céloztam rá
az akkori vitapartneremnek, hogy mit kellett volna vajon a Vörös Hadseregnek csinálni, amikor érték a szovjet határt? Netán elköszönni a náciktól és megfordulni, majd hazamenni!?!?!
A lerombolt ország újjáépítésének költségei pedig logikusan az azt lerohanó (német, magyar, román, stb) hadak országait kellett, hogy terhelje. Ahogy most az oroszok, úgy akkor mi is az agresszorok voltunk.
Lepényleső
Békemenetre azokhoz akik Brüsszellel háborúznak már több mint tíz éve,- miközben a pénzüket simán vágják zsebre?
Ráadásnak kebelbarátjához annak aki fegyveres háborút robbantott ki az áldozatokat lenácizva? Békemenet...hova?
ómió
@namihami: A trianoni rablást követően itthon, jobboldal-baloldal (kivéve a vérkomcsi tetübandát - ők még Baranyát "bónuszként" próbálták Szerbiának átjátszani!) egyöntetűen skandálta a nem, nem , soha(!) meggyőződését és az elrabolt területeink visszaszerzését, amihez - legalább részben - csak Hitler mutatott hajlandóságot támogatást adni! Feltéve, ha mi is támogatjuk őt! Azidőtájt - szemben a ma "haladó fajtájával" - a haza fogalma még szinte mindent jelentett! Na, így kerültünk bele a II. v.háborúba! A feldarabolásunk, viszont még az I. v.h. után történt - hiába púderoznád, elsősorban francia vezérlettel, mint veszteseket! Csakhogy! Volt ott számos más vesztes is, de mondd csak: még melyikeknek rabolták el a területeik 2/3-át!? Csak mi voltunk a "vesztesek oldalán harcoló nép"? Így lenne ezt ma "píszí" hazudni, vagy van rá "más fogás" is? Ami meg az "agresszorságunkat" illeti, 1849-ben talán mi hívtuk ide az oroszokat, hogy ültessenek a nyakunkba egy Habsburg szatírt, aki majd a bolsevik tetübandával koprodukcióban 70 évvel később sikeresen megharmadoltatja a hazánkat, vagy netán akkor ők is agresszorként jöttek? Ha meg igen, akkor annak "költségeit" mikor is térítették meg és ki is!? Ennyit az "agresszorokra vonatkozó racionális okfejtésedről"!
telegdilaci
@cikicakk55:Semmi keresnivalójuk nincs itt a mocskos CÖF-CÖFOKA is a nagy kereszténységről békéről hadovál közben meg szítja a gyűlöletet,Saját honfitársai iránt,ez nem Béke menet hanem egy kiállás egy hazug-korrupt kormány mellett,akit a Magyarok többsége elutasít,kizárólag azok éltetik akiknek, anyagi haszna van ebből a kormányt támogató csürhének,nyilván azért Ragaszkodnak Orbánhoz hogy egy kormány váltás után vége a kiváltságuknak,a jólétüknek,mehetnek dolgozni Az Orbán papa bányájába,vagy kapálni valamelyik NER-közeli földesúrhoz!
namihami
@ómió: 08.56: Na, akkor, bár zanzásítva, de mégegyszer:
A trianoni döntéseket (ami, csak úgy mellékesen, de nem is a Trianon palotában volt) kizárólag annak a szerepünknek ""köszönhetjük"", ami egy vesztes (VESZTES), de általunk is indított világégésnek betudható. Tehát, felégettük és részvételünk mellett leromboltuk fél Európát. És a végén, a ""béketárgyalások"" során a magyar főúri küldöttség olyan viselkedést és igényeket próbált kiharcolni, mintha legalábbis a győztes hatalmak egyike lett volna. Csoda, hogy csak ennyire szabdalták szét azt az országot, ami már addig is a környező nemzetek tagjainak sokaságából és erőszakkal volt összetákolva. Azok is csupán a saját önállóságukért harcoltak és kapták meg, amiért évtizedek óta már folyt a küzdelmük.
Nem szétdarabolták az egységes Magyarországot, hanem szétszedték a nemzetiségekből erőszakkal egybetartott ""franciasalátát"". Ha hajlandó lennél utánanézni, akkor kiderülne, hogy az ún. elcsatolt területeken sehol nem volt a magyar, mint őslakos, többségben. És ez BIZONY tény!
ómió
@kissé felnőttem: A baj nem azzal van, hanem hogyha az ember attól mást már meglátni se képes...!
Béla333
Nyilván özönleni fognak, hiszen a jelek szerint felébredtek a lengyelek is!:

"„Rozsdás késsel szúrja hátba Lengyelországot” Orbán egy lengyel lap szerint"
24.hu/kulfold/2022/03/06/orosz-ukran-haboru-orban-rzeczpospolita-rozsdas-kes/
ómió
@namihami:Tévedés! A "magyar főúri küldöttség" csupán a többi vesztes féllel azonos elbánást próbált részünkre is kiharcolni ,már, amig egyáltalán fogadták, mert a 19-es bolsi patkánykormány képviselőit oda se endedték a rablótárgyalásokra! Így aztán az a "csoda", hogy a maradék 1/3-ot egyáltalán meghagyták az "egyenlő elbánás elve" alapján! Ami meg a háború indítását illeti, az kizárólag a Habsburg szatír akarata volt, mert speciel éppen az akkori magyar miniszterelnök volt az, aki a háború indítását leginkább ellenezte, csakhogy a "hadügy" Bécs kezében volt, arra nem vonatkozhatott magyar döntés! Meg még "összetákoltak" is voltunk? Szóval, akkor, nem az történt, hogy évszázadokon át védtük magunkat tatárral, törökkel, Habsburggal szemben, miközben az így megritkult magyar helyére mindenféle más náció áramlott be és foglalta el a helyét, hanem "összetákoltak" lettünk? Vagy a múltnak ezt az apró momentumát már "végképp eltöröltétek"? Aztán az egyébként Trianon idején is még színmagyar területeket (Csallóköz, Bácska) - ahhoz képest, hogy a magyar "sehol nem volt többségben" - milyen "nemes eszményeket" követve rabolták el az "erőszakkal egybetartott franciasalátából"? Ezt is elárulnád, te "magyar hazafi"!?
namihami
@ómió: Akkor ideje lenne végre nem csupán Takaró-féle ""történelemtudományokat"" is olvasni!
ómió
@namihami: Neked nem kellett volna a "múltat végképp eltörölni" típusú, azt helyettesíteni igyekvő bolsevik hazugságeleggyel "fertőződnöd"!
Toller Béla
Hülye ez a fidesz? Ide hívja a lengyeleket, hogy tüntessenek az oroszok mellett ? Noooormális ?
Qqberci
@Béla333: Minden lengyel hozzon magával még egy kést!...
lemon tree
Ezek tényleg nem érzik, hogy mennyire ciki ebben az időszakban "békemenetet" tartani Orbánért?
Döbbenten fogja nézni Európa és a világ, hogy mi folyik itt.
Az egész világ előtt most húzzák le magukat a vécén!
Giovanni Alba
@Toller Béla: ma, 14:52
Igen, igen és nem.
Kádár János
Élvtársák! Á különvonát csák áz ényém!
BabyShark
A lengyelek inkább a románokkal vannak, nem a fidesszel!
Kádár János
@bakcsubakka: Az attól függ, hogy most ki fizeti a ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.