Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalát az utóbbi időben ellepték a "stratégiai nyugalomra van szükség" mondatok, ami több bejegyzésében is felbukkant hol a kép fölé írva, hol pedig a képen megjelenítve.

A rezsicsökkentések fontosabb az emberi életnél? – kínzó kérdést tett fel Orbánéknak Ukrajna budapesti nagykövete
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Most Ukrajna budapesti nagykövete egy péntek délutáni konferencián sírva üzent Magyarországnak

Stratégiai nyugalmatok csak a sírban lesz

A rezsicsökkentések fontosabb az emberi életnél? – tette fel a kérdést.

A stratégiai nyugalom kifejezést Orbán Viktor kezdte el használni az ukrajnai háborúval kapcsolatban.

Stratégiai nyugalomra van szükség

- olvasható a videó fölött és a nyitóképen.

Most nyugodtnak és higgadtnak kell maradni. Stratégiai nyugalomra van szükség.

Háborús helyzetben nyugalomra van szükség

- olvasható a fotó fölött.

Háborús helyzetben nyugalomra van szükség

- olvasható a videó fölött és a nyitóképen.

„Tehát egy ilyen zaklatott helyzetben könnyű hibázni. Ezért mondom azt, hogy nyugalom, stratégiai nyugalom” – mondta Magyarország miniszterelnöke. „Tehát nem szabad semmilyen elkapkodott, gyors, megfontolás, kellő megfontolás nélküli döntést meghozni, mert abból baj lesz. (...) Katonát küldeni azt jelenti, hogy részesei leszünk egy háborúnak.

Miután vasárnap az Európai Unió elhatározta, hogy fegyvereket küld Ukrajnába, Szijjártó Péter hétfőn Pristinában arról beszélt,

nem engedünk át az ukránoknak szánt fegyvereket az országon.

A magyar külügyminiszter elmondta, hogy bár Magyarország hozzájárult, hogy az Európai Unió fegyvereket szállíthasson Ukrajnába, de a kormány ebben kétoldalú alapon nem vesz részt, és nem engedélyezi halált okozó fegyverek átszállítását Magyarország területén.

Fegyvert küldeni azt jelenti, hogy akinek szállítunk, az lehet, hogy majd örülni fog, de akivel szemben azt a fegyvert használják, annak mi ellenségei leszünk, a Jóisten tudja pontosan, milyen hosszú évekig. Átszállítani fegyvert Magyarországon, mondjuk, be, Kárpátaljára és katonai célponttá alakítani Kárpátalján az éppen haladó konvojt egy olyan helyen, ahol még nincs is háború, azt jelenti, hogy mi vittük oda, mi provokáltuk oda a háborút. Észnél kell lenni, nem lehet összevissza beszélni, nem lehet összevissza javaslatokat tenni, és nem lehet a nyugati barátainknak szívességet tenni egy-egy nyilatkozattal

- mondta Orbán.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón úgy fogalmazott: „Katonákat vagy fegyvereket küldeni csak olaj a tűzre”.

Forrás: 444.hu
Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@Gazella: Ezt a Propi a 444-ről vette. Ot szó serint ez van: "üzente Magyarországnak, szó szerint sírva Ukrajna budapesti nagykövete".
Megjegyzem, ami most Ukrajnában történik, az annyira szörnyű, hogy nem csodálkozom, ha sírva fakad a nagykövet. Igaz, Nepop Ljubov nőből van, de ha férfi lenne, akkor is megérteném.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Rizikó: Egyébként légy szives normális hangnemben válaszolni!
csak úgy....
@Rizikó: azt meséld el nekem tibim,hogy te az illiberális magyarországon,mitöl lettél szellemileg ennyire begyöpösödött!?- neked is járna fideszéktöl egy csomó kártérítési pénz,hogy fogták magukat és csak úgy elvették a maradék eszedet..
csak úgy....
orbán,ha az áfát felére csökkentené és a shikarikra vetne ki egy elbutulási adót,akkor az hozna valamit az országnak!
Istenakinincsen
@Csizmás Kond: ma, 08:32
Ismét remekeltél,abba ne hagyd!Putyin szerinted egy medve vagy ember?Beszélgethetűnk amúgy a medvékről is.
Medve-ember kapcsolat...Tudod nem a medvénél kell gyorsabban futni,elég ha gyorsabban futok nálad:)))
Baromságokat irkálsz.Emberek vagyunk.Emberi módon kellene viselkednünk és nem gyilkolni egymást a hatalomért pénzért...érted te féleszű?
Csizmás Kond
@Istenakinincsen: ...tehát ember módra kéne viselkedjünk és nem egymást gyilkolászni hatalomért pénzért ,...mert ugye én vagyok az aki mindezt csinálja ?...nem szedd az t a szart mert látod miket képzelsz...és még ki is akarsz oktatni.
Amúgy én nem hiszek sem az uktajnai jóindulatban, sem zselinszkiben, sem az orosz jóindulatban, sem putyinban, viszont attól még ha valakinek van véleménye úgy ezer kilométerre a háborútól miért kéne baromságnak nevezni amit ír ?...te nem tudom hogy mit szedsz hogy okosabbnak érzed magadat, és folyton a mások írásaival vagy elfoglalva ahelyett hogy lenne saját véleményed és azt hangoztatnád itt...próbáld meg, hátha menni fog.
Istenakinincsen
@Csizmás Kond: Köszöm a jó tanácsaidat:)A véleményemet már leírtam,de a kkor csak a te kedvedért megismétlem:NE legyen háború!Emberek vagyunk.Emberi módon kellene viselkednünk és nem gyilkolni egymást a hatalomért pénzért...érted ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.