Elutasítják a rágalmakat.

Reagált az MTVA vezetése: „A közmédia ezt követően is vissza fogja utasítani a rágalmakat és a politikai befolyásolás minden kísérletét”Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A Direkt36 kiszivárgott adatok alapján rávilágított, hogy hogyan működik a kormányzati befolyás az MTI-nél. Ebből kiderül, hogy teljes mértékben az Orbán-kormány irányítása alá tartoznak ezek a sajtóorgánumok – olyannyira, hogy a cikkekhez címet és leadet is ők adnak, sőt, még a kérdéseket is előre megkapják az újságíróik. Erre reagált most a közmédia egyik sarkköve, az MTVA.

Az MTI-n lehozott hír szerint Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója és Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója azt reagálta, hogy a balliberális pártok megsértik a sajtószabadságot.

Közleményükben kiemelték, a parlament által választott többpárti kuratórium és a társadalmi szervezetek által felügyelt, szigorú európai és magyar szabályok szerint működő magyar közmédiát egyre több és egyre gyakoribb baloldali politikai támadás éri.

Mindezt tetézve azzal, hogy valótlan állítások terjesztésével próbálják a magyar polgárok millióit az általuk nézett és hallgatott csatornák ellen hangolni.

Hangsúlyozták, a „közmédia – ahogyan eddig – ezt követően is vissza fogja utasítani a rágalmakat és a politikai befolyásolás minden kísérletét”.

Azt is visszautasítottuk, amikor fizikai erővel, törvényt sértve, garázdaként törtek be a székházba a baloldal politikusai, azt is, amikor gyalázták munkatársainkat, azt is, amikor létükben és egzisztenciájukban fenyegették mindazokat, akik szakmai elkötelezettségből, hazaszeretetből, szolgálatból a nap 24 órájában végzik munkájukat határon innen és túl, a világ minden részén. Milliók tájékozódását segítve, beszámolva eseményekről, határvédelemről, árvízről, járványról, háborúról vagy éppen a politikai pártok által elmondottakról.

Felhívták a figyelmet arra is, a „közmédia nem a politikát szolgálja, hanem a nemzetet, a polgárokat, és bemutat minden olyan eseményt, kijelentést, agressziót, örömöt vagy bánatot, ami akár Magyarországon, akár a világban történik”.

„Bemutatjuk az orosz agressziót, bárhogy is próbálják ezt elhazudni a vasárnapi tüntetők,

bemutatjuk az ukránok helyzetét, akiknek jótékonysági műsort készítünk egész héten keresztül, az iraki vagy afganisztáni történéseket, a brüsszeli vagy berlini eseményeket éppúgy, mint a most tüntető baloldaliak politikai állásfoglalásait, vagy éppen a kormány és a kormánypártok véleményét” – olvasható a közleményben.

A közmédia vezetői szerint

vasárnapra tervezett tüntetésüket hiába próbálják meg a sajtószabadság köntösébe bújtatni, amikor éppen ők sértik meg a szabad véleménynyilvánítás alkotmányos és törvénnyel védett jogát.

Kiemelték, „Magyarország alaptörvénye a véleménynyilvánítás és az információhoz jutás jogát minden magyar állampolgár számára biztosítja, és ehhez, valamint a törvény által biztosított szerkesztői szabadság gyakorlásához minden körülmények között ragaszkodni fogunk”.

Nem akarjuk, hogy visszatérjen az a korszak, amelyben a tiltás, az elhallgatás, a megfélemlítés vagy az ellehetetlenítés eszközét gyakorolták – jelentették ki, hozzátéve, „nem félünk, nem engedünk, bárhogy fenyegetnek is bennünket!”.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Csak attól hogy minden magyar ember adójából működik ez az intézmény nevezhető közmédiának, nem pedig működése miatt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Visszautasítják a rágalmakat? Pedig az efftársaktól másra nem számíthatnak! Kivéve, persze, ha visszaállítanák a Napkelte c. bolsevik hazudozóbajnokságot!
Nessy
@Rizikó: Ne is! Még kiderülne, hogy nem vagytok igazi illiberálisok, aztán kiestek Orbán kegyeiből! Még szerencse, hogy nem kötelező nézni a királyi tv-t!
Rizikó
@Nessy: Kedves! Nem is nagyon nézek magyar csatornàt, mert nem érdekelnek. National, Spektrum, Cool, TV4 amikre rámegyek. Pár Poirot és a természeti filmek. A többi merő szemét.
Clavigo
@Rizikó: Te mit csinálsz ott...? Takarítasz,,vagy csak lopni jársz oda..?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.