Ezek voltak a vasárnapi ellenzéki tüntetés legfontosabb mozzanatai. 

Vasárnap délután 5 órától tartott tüntetést az ellenzék. 

Márki-Zay Péter az ellenzéki tüntetésen Orbánról: "Hazaáruló!"

Fotó: Szabó Ákos/Propeller

Elsőként Hadházy Ákos beszélt, hogy "a magyar miniszterelnök őrült mentora (Vlagyimir Putyin) barbár háborút indított, a Fidesz tévéje pedig hű csatlósként terjeszti az orosz propagandát". 

Márki-Zay Péter az ellenzéki tüntetésen Orbánról: "Hazaáruló!"

Fotó: Szabó Ákos/Propeller

Hadházy Ákos után Szél Bernadett következett. A független képviselő botrányosnak nevezte beszédében, hogy ez „a propaganda nem számolt be róla, hogy ősszel volt egy ellenzéki előválasztás”, és hogy Márki-Zay Pétert be se hívták eddig a köztévébe.

Varju László, a DK politikusa volt, aki szerint a „köztévé a putyini propaganda Európába épített állomása.”Elhangzott a közmédiában szerinte, hogy „az ukrán felfegyverzése hitleri megoldás. Elhangzott az is, hogy a hazáját védő ukrán elnök, Zelenszkij a felelős, hogy lángokba áll az ország.”

Varju szerint április 3-án az lesz a kérdés, hogy „Orbán, vagy Európa, április 3-án az a kérdés, hogy háború vagy béke.”

Kanász-Nagy Máté, az LMP politikusa elsősorban a közmédia tudósításait kritizálta az ukrán-orosz háború kapcsán. A zöld politikus arról beszélt, hogy Paks2 kapcsán nem beszélünk arról, hogy az atomenergia

nem zöld, nem olcsó, nem biztonságos.

Feltette a kérdést, hogy miképp lehet megbízni „Putyinba Paks2 kapcsán, aki a tankokban és a gépfegyverekben hisz?”

Hajnal Miklós, a Momentum politikusa szerint az előző választásokon az volt a szokás, hogy a választás előtt adnak pár percet a közmédiába az ellenzéknek. „Nemrég azt a hírt kaptam, hogy erre nem lesz lehetőség idén, még öt percet sem kapunk.” A közmédia propagandistáinak azt üzente,

Elvtársak, vége. Tovarisi konyec! Mondjuk Orbán egész rendszerének április 3-án, hogy tovarisi konyec!

A tüntetés zárásaként Márki-Zay Péter mondott beszédet. 

Márki-Zay Péter az ellenzéki tüntetésen Orbánról: "Hazaáruló!"

Fotó: MTI/Mónus Márton

Márki-Zay szerint Orbán a 2002-es szűk vereségből azt a követeztetést vonta le, hogy nem lehet sajtószabadság, és 2010 után ezt végig is vitte, megvalósította a sajtószabadság megszüntetését. Orbán beszántotta a független médiumokat, azóta milliárdos költésekkel dolgozó oldalakon folyik a gyűlölet. Az előválasztásnál Karácsonyra számított a Fidesz, mint befutó, be is táraztak egy sor anyagot róla, de amikor megbeszélték a visszalépést, tudták, mostantól ő fogja kapni ezt a támadást. Az ismertségem mindenesetre egész biztosan nem alacsony – mondta Márki-Zay.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint az ukrán háború kapcsán az ellenzéket vádolják hazugsággal, hogy fegyvereket küldenének Ukrajnába. „Az agymosott tömegek sosem fogják hallani”, de valójában Orbán Viktor szállít fegyvereket, hiszen megszavazta az uniós szállítást – mondta, majd sorolta az ellene bevetett fideszes lejáratások témáit. Márki-Zay szerint nem beszélnek viszont Szájerről, Kaletáról, Boldogról, a kémbankról, hogy rekord deficit van, hogy Orbán minden háborút elbukott; többek között a kovid és az infláció ellen. „Hazaáruló” – mondta Márki-Zay Orbánra.

Márki-Zay szerint csoda, hogy igazi lehetőség van ezután a 12 év után leváltani Európa legkorruptabb kormányát, miközben Magyarországon nincs demokrácia, és nem lesz szabad választás. Nincs szabad választás, ahol agymosás folyik 12 éve, ahová nem engedik be az ellenzéket a közmédiába – mondta.

"Követeljük, hogy az ellenzék programját is bemutathassák a közmédiában, hogy fejezzék be az orosz propaganda terjesztését, és hogy Orbán álljon ki egy nyílt vitára"

- mondta Márki-Zay, aki szerint egy tisztességes jogállamisággal rendelkező országot szeretnének csinálni Magyarországból. A választásokig 28 nap van, az MTVA épülete valószínűleg addig nem fog megnyílni előttünk, hogy utána megnyílik-e, az az embereken múlik, hogy mennyit segítenek eljuttatni az ellenzék híreit, programját az emberekhez.

„Kelet vagy nyugat háború vagy béké, tolvajok vagy tisztességes emberek, ez a valódi választás április 3-án”

- mondta Márki-Zay Péter, majd a tüntetés végeztével a tömeg elénekelte a Himnuszt.

Forrás: 24.hu

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Ez az ember hogy meri kitenni a kokárdát?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Orbán fél az igazságtól, attól, hogy a fejére olvassák azt a sok mocskosságot, hazaárulását - minthogy kiálljon egy nyílt vitára
Egy beszari tetű!
fergeteg
Hát te mi vagy nem magyar teknővájó ügynök?
vacsi
Ez az ember hogy meri kitenni a kokárdát?!
Rockxy
hát a zorbán persze hogy hazaáruló, pontosan annyira mint márki és többi tetű politikus.
nincs jobb és bal oldal, minden parazita ugyanahhoz a dögkeselyűhöz dörgölődzik ahol a pénzeszsák van.
persze van aki nem látja.
RonaGyuri
szó szerint és átvitt értelemben is az! =))
grincss
@Pegero: Szunyogcsődör!
Nem a te román himnuszodat énekelték, hanem a MAGYAR himnuszt!
Nyírfa
Varjú és Hajnal nagyon jól beszélt, Márkit már nem győztem kivárni. A neten néztem, közben vacsoráztam, kaja, kóma, alvás. :)
Szerintem az emberek már unják ezeket a hagyományos tüntetéseket, nem léphetnek a tettek mezejére, álldogálnak, fáznak, haza mennek. Már több kell.
Egyébként várlázító, hogy egy közpénzből eltartott intézmény megtagadja azt a feladatot, amely elvégzésére létrehozták. Elvárom a vezetők felelősségre vonását.
csak úgy....
orbán nem csak hazaáruló de a szövetségeseit is ,(nato, eu. v.4) igyekszik elárulni!
FLETÓ
Mondd meg az amerikai barátaidnak, akik még a pelenkára valót is állták a gyerekeidnek, hogy ezt jól véssék az agyukba:

kepfeltoltes.zapto.org/public/20220306215602USA_orosz.jpg
csak úgy....
@FLETÓ: orbán szovjet barátairól is tudsz valamit,akik alig várják ,hogy fölújíthassák a magyarországi ruszki kaszárnyákat és egy kis élettel telepítsék be..
Gazella
@csak úgy...: már elárulta őket...zsirháj.
grincss
@Pegero: Ha több eszed lenne, értenéd!
grincss
@Pegero: Nem kenguru, hanem Velociraptor!
Erről ne hallottál ott Romániában, ugye?
FLETÓ
@csak úgy...: Szovjet barátaid neked bannak - korod alapján!
Pipás
A sok hülye próbálja itt kisajátítani a kokárdát Orbánnak és tolvaj bandájának, pedig ilyen destruktív, nemzetellenes politikát még nem láttak a magyarok. Azt hiszitek ilyen erkölcsi alapra, mint amivel a fideSS rendelkezik lehet egy normális, az értelmesebb és jobbérzésű emberek számára is vonzó jövőt építeni, akkor tévedtek. Hajrá MZP! Vissza Európába!
lemon tree
@vacsi: tegnap, 19:57

Ha Petőfiék ma élnének, Orbán és a Fidesz már rég nem lenne, kiscsávó!

'56-hoz pedig 2006 11. 23-óta nincs semmi közötök, és ezt meg is erősítettétek az Elk*rtuk c. hazug, tényhamisító propagandafilmmel.
A mostani orosz propagandát sugárzó köztévé után (nyilván Orbán utasítására!), hogy az ukránok a hibásak, mert nem adták meg magukat az orosz agresszornak, pedig a világ szégyene lett Orbán és a Fidesz - és sajnos páriává tette ezzel Magyarországot is.

Nem szégyellitek magatokat ???!!!
Rizikó
Ezek nem is börtönbe, hanem elmegyógyintézetbe valók!
vacsi
@lemon tree: Nem értem a mondanivalódat. Főleg a "kiscsávó"-t nem. Csak nem rám gondoltál - egy 70 éves öregasszonyra? Muris vagy.
Abban egyetértünk, hogy ha Petőfi ma élne, más lenne az életünk. De nem biztos, hogy egy forradalomra mindenki úgy vágyik. Azt gondolom, nem vágyunk rá - legalábbis, akinek gyerekei vannak, azok nem.Azok békés, nyugalmas életet szeretnének - nem harci cselekményeket, forradalmat, háborút, bombázásokat, menekülést a kilátástalanságba. Úgyhogy jobb, ha nem húzkodjuk az oroszlán bajszát - ahhoz mi kis ország vagyunk.
Azzal is egyetértek, hogy 56-hoz nincs közöm - és itt csak egyes szám első személyben beszélhetek, nem tudom, a többes számot mire értetted!
A Gyurcsányról készített filmet nem láttam, nem is érdekel, Gyurcsányból nekem elég volt, amit kaptunk - és azt nem a filmből tudtam meg! Utána meg még jött Bajnai is, a libákkal...
Magyarországot meg nem Orbán és a Fidesz tette páriává, hanem majd az a kormány teheti, amire úgy vágysz!
Csibi
@Pegero: tegnap, 22:47
Nagyon jó! :-)))))))
Pipás
@vacsi: Te nem vagy muris, inkább szégyentelenűl aljasan, saját érdekei mentén hazudozó.
vacsi
@Horizont: A kokárda a magyarság jelképe - és én pl. magyar vagyok. Igy joggal mondhatom mindazoknak, akik nem magyarok, hogy ne viseljék. Nincs joguk hozzá. És a tévedések elkerülése végett: az, hogy valaki magyar - nem a származása, hanem a szíve határozza meg. Az magyar, aki Magyarország, a magyar nép érdekeit nézi - hisz Petőfi is magyar volt, meg Zrínyi, Hunyadi, stb. De a külföldről felcukkolt széltolók semmiképpen nem azok!
lemon tree
@vacsi: Előre bocsátom, hogy nem foglak magázni. Amíg Istent tegezem és ez jó neki, addig...
De tudod mit? A válaszod alapján (mit tettél, mit nem tettél, mi voltál, mi nem vagy, mit nem értesz, stb), semmi értelme válaszolnom ebben a témakörben (te távolságokról beszélsz én színekről - csak elbeszélnénk egymás mellett).
Bocs!
vacsi
@Horizont: Mint már írtam: magyar vagyok.
vacsi
@lemon tree: bár nem vagyok vallásos, nem szoktam Istenhez beszélni, de nyugodtan tegezhetsz, nem zavar. Nem ez zavar!
Aki Én
@vacsi: És a román-cigány hazaáruló hogy meri?
A bolond Márki kevesebbet ártott ennek a hazának, mint a hazaáruló, tolvaj gazdád.
Hát ezért nem orbánista az ország túlnyomó többsége.
vacsi
@Aki Én:Először is, nincs gazdám! Hogy ki, mennyit ártott az országnak, az megítélés kérdése. Én úgy látom, hogy ezek a Márki zaj-félék most nagyon sokat!
vacsi
@Horizont: Megteheted - ettől én még magyar vagyok.
Aki Én
@vacsi: Megítélés kérdése, pontosan. De nem árt a tények alapján ítélni.
ómió
Már Maki efftárs is másra hazudja saját magát?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.