Hadházy Ákos elemezte a helyzetet.

Lemondott Magyarország szczecini tiszteletbeli konzulja – „Magyarország lassan minden barátját elveszíti”Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Lemondott posztjáról Magyarország szczecini tiszteletbeli konzulja, Artur Balazs

– kezdi a bejegyzését a független képviselő, miután kijelenti, hogy hazánk lassan az összes barátját elveszíti. Hadházy birtokába jutott egy követségi levél is amelyből kiderül a lemondás oka, ami nem más, mint az „Orbán-kormány orosz-ukrán háború ügyében képviselt, szerinte védhetetlen álláspontja”.

Hozzáteszi: Balazs azt várta volna, hogy Orbán egyértelműen kiálljon Ukrajna mellett és Putyin inváziója ellen.

Nyilvánvalóan elfogadhatatlan számára az is, ahogyan kormánytagok és a magyar propagandaadók Ukrajna felelősségét firtatják.

Hadházy arra is rámutat, hogy a magyar nagykövetség hogyan kommentálta az ügyet.

A magyar nagykövetség azt írta haza Budapestre, hogy a tiszteletbeli konzul szerint a magyar kormány szégyene az ő saját megítélését is nagyban rontaná Lengyelországban. Így Magyarország egy fontos, Lengyelországban ismert, köztiszteletben álló és rendkívül befolyásos barátot veszített. A varsói nagykövetség szerint a lépés valószínűleg üzenet a lengyel kormánypárt vezetőitől is.

A politikus emlékeztet, hogy immár arról kell döntést hoznunk április 3-án, hogy Európa vagy Moszkva felé húzunk-e. A bejegyzést pedig azzal zárja, hogy az ország Orbánnak köszönhetően a teljes elszigeteltség felé sodródik, „ahol egyetlen barát marad, az őrült és gátlástalan orosz diktátor.”

Közösen prüszkölhetnek majd az összeomlott forint és rubel, az összeomlott orosz-magyar gazdaság felett. Mi viszont egy hónap múlva dönthetünk, hogy merre megyünk. NYUGATRA MENJÜNK, NE KELETRE!

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@KisTehen: Hogy te tényleg semmit nem tudsz helyiértéken kezelni...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
@KisTehen: Hogy te tényleg semmit nem tudsz helyiértéken kezelni...
namihami
Ez az Viktor! Jól csinálod, gyorsvonati sebességgel robogsz a zsákutca vége felé!
drrotf
Szerintem a lengyel tiszteletbeli konzul lemondása annyit jelent, hogy Ő nem adhatja a nevét egy olyan politikához amilyent a magyar kormány folytat az orosz -ukrán háborúban.Az a politika amit mi csinálunk az az országunkat lejáratja, és ha ő tovább képviseli ezt az országot akkor saját magát is lejáratná, és ezt szeretné elkerülni,amiért lemond!Csak ennyi volt és nem több!Egy vélemény, amelyre nekünk oda kellene figyelni, de mi erre érzéketlenek vagyunk.Nem a konzulról vonják le majd a konzekvenciát, hanem rólunk.
Nyírfa
Drámai. A helyzetünk is.
Ki gondolta volna, hogy egy háború kell ahhoz, hogy a magyarok el tudják dönteni, fenn akarnak-e maradni.
kissé felnőttem
ennek a két hülének barátja alig alig volt . Csak a Lengyel történelem és a lengyel határok 200-400 km ide oda tologatása zajlott évszázadokon át hol ide hol keletre mikor ki győzött.
szegfue
@KisTehen: 15:47 Szerinted most mi "az ország érdeke", melyet képviselnie kellene? Komolyan kiváncsi vagyok rá.
csagyi
@szegfue: Ne várd meg a válaszát,mert attól csak messzebb fogsz kerülni a valóságtól.
A taktikájuk nagyon egyszerű:mindent támadni ami emberi és ésszerű.
Csak kavarni járnak ide és más fórumokra is.
magyar1
Menjen és küldje Lengyelországot ha tudja háborúba - ennyi esze van.
surdilloFUJT
@szegfue: A kistehén az a nagy marha,benyelte a tarkabika tökeit,és most boldog!!!
ómió
Viszont, amig az eszét el nem veszti, addig nincs baj!
szegfue
@csagyi: tegnap 18:57 Én párszor már kérdeztem tőle, de nem válaszolt! Valószinüleg nincs érve... csak irja, ami éppen az eszébe jut, persze az is legtöbbször teljesen egyforma: mocskolja, gunyolja az ellenzéket.
szegfue
@surdilloFUJT: "Kegyetlen" ez a megállapitásod... bár csak a hasonlókra reagál.
csagyi
@szegfue: Köszönöm a válaszodat! Az én véleményem most is hasonló,de ezzel egészíteném ki: a véleménye egyfajta brosúra és teljesen nélkülöz minden logikát.A háttér megbízottja és az a feladata,hogy egyre nagyobb indulatokat,haragot és hozzászólást generáljon. Vitatkozni képtelen normális érvekkel,láthatóan gyermeki a reagálása.Több hasonló figura jár ide változó értelmi képeséggel "vitatkozni" primitív érvekkel.Ne dőljél be,hagyd őket firkálni,Neked is így jobb.
szegfue
@csagyi: Sokáig képes vagyok megállni, hogy a "hasonló figuráknak" ne irjak, csak időnként felbosszant az az egysiku, érvtelen, tényeket nélkülöző hozzászólásuk... de igazad van.
Csizmás Kond
@drrotf: Azt a politikát amit Orbán ezzel a háborúval kapcsolatban kifejt a világ fele helyesli. Az hogy a lengyelek oroszellenesek és úgy akarnak politizálni, hogy aki nem az ők elképzeléseiket követi az ellenség az egy licsilocsi állapot. Orbán nem az orosz politikiai áramlatot követi hanem egyszerűen háborúellenes és meg szeretné őrizni ebben a háborúban a Magyaroszág semlegességét, Ez nem rossz-pont hanem jó pont mert a háború pártolása bármilyen arculatot festenek annak gyilkosság, emberek nyomorgatása és az egyoldalú zsarnokság elismerése. Az hogy egy olyan érdekszféra hajszolja bele ebbe a háboróba európát amihez európának semmi köze szégyen és gyalázatos politikai viselkedés a EU számára. Ukrajnát csak azért pártolja az unió mert az amerikai behatás a NATO-n belül már fenyegetően hat az amúgy is gyámoltalan uniós vezetőkre, és kényszeredetten meg butául a saját kárukat okozva a szankciók áltasl hallgatnak mint a néma bárányok. Ilyen semmiházi gyáva vezetéssel nemhogy egy közözsséget de még egy istálót sem lehet elvezetni és ezt amerika ki is használja és nemcsak azt kell csinálni amit ő mond hanem még beszélni is csak arról szabad amit ő előre leír...ide jutottunk a nagy szólásszabadságot hangoztató eurókatyvaszban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.