Márki-Zay Péter a Népszavának adott interjút az orosz-ukrán háborúval és Orbán Viktor politikájával kapcsolatban.

Márki-Zay: Nagyon sok fideszes is hazaárulónak tartja Orbánt
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt ismét leszögezte, hogy a fideszes narratívával ellentétben nem akar katonákat küldeni Ukrajnába. 

Ez soha nem merült fel egyetlen NATO tagországban sem, tehát nem tudom, honnan veszi a Fidesz ezeket a vádakat. Amikor pedig azt mondják, hogy mi fegyverszállítmányokat küldenénk az ukránoknak és ezzel háborús veszélybe sodornánk Magyarországot, mindenkinek tudni kell, hogy éppen Orbán engedélyével vettek részt magyar felségjelzésű NATO repülőgépek fegyverszállítmányok Ukrajnába juttatásában. Ez akkor is így van, ha a kormány és a kormánymédia az ellenkezőjét állítja

- magyarázta.

Márki-Zay Péter szerint Orbán hintapolitikája odáig vezetett, hogy ma már a fideszes táborban is nagyon sokan tartják Orbánt hazaárulónak, mert Putyin érdekeit képviseli.

A kormánypártok hívei között is széles körben elterjedt az a nézet, hogy Magyarországnak nem lett volna szabad diplomáciai mentességet adni orosz kémeknek, nem lett volna szabad betelepíteni hozzánk Putyin bankját, a Nemzetközi Beruházási Bankot. A magyar lakosság többsége szemében hazaárulás volt az is, hogy a NATO-szövetséges Egyesült Államok által üldözött bűnözőket nem nekik adta ki, hanem hazaengedte Oroszországba, ahogy az is elfogadhatatlan a többség szemében, hogy az előző ukrán-orosz konfliktus idején Moszkva utasítására a magyar kormány elzárta a gázt az ukránok elől. Nem látom, hogy egy fideszes szavazó kétségbe vonná, hogy ezekben a kérdésekben Orbán hazaárulóként viselkedett

- fejtette ki Márki-Zay Péter.

Az interjú itt olvasható.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Ennek a szarházi bolond mzp cigánynak kijárna egy verés! :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyar1
@KisTehen: Már a hülyébbjei. mzp kiküldené a gyerekeinket az ukrán frontra harcolni, a sajátjait küldje meg az anyját aki a világra hozta. Bár a saját gyerekeit sem sajnálná mert veri őket. Pedig a szeretet nem emel kezet.
SÖRÖS
Hát! Ők szóba se állnak veled, Péter! Úgy ahogy bizonyos baloldaliak sem!
Pipás
Hajrá MZP! Olvasva ezeket a kommenteket nem csodlkozom azon, hogy miért tartják az emberek idiótáknak (vagy gerincteleneknek) a fideSS rajongókat.
Sámannus
Nemsokára csak tankkal mer közlekedni. A határra most is helikopter századdal mentek. Fosik ha a nép elé kerül, hogy ráolvasnak valamit. Kíváncsi leszek tizenötödikén kölcsön kéri e a pápamobilt.. Minyimum egy jó kis tojászápor kijár majd neki.
Aki Én
@KisTehen: 19:04
Így van. Mert a hazaáruló gazdádra soha nem fognak. Inkább a bolond Márki, az a kisebbik rossz.
verőce21
Ennek a szarházi bolond mzp cigánynak kijárna egy verés! :)
verőce21
@KisTehen: Mi nem vagyunk Lenin-fiúk, mint Ezek itt...!
ómió
A magadfajta hazaárulók így hazudják?
magyar1
@Sámannus: A tojászápor is igen primitív meg egyéb szarságok. Ott a választás ha valakinek nem tetszik nem szavaz rá.
Amúgy a hülyéktől persze, hogy félni kell. Az utcán én is kerülöm őket.
Sámannus
Azért a forintoszka aprófoschása helyett legalább van minek örülni néha.Délelőtt néztem a kamerákat a Majdanon. befordul egy tank az egyik utcába, majd egy kokit osztanak neki, utána jön a másik utcában is egy, annak is egy saller. Majd mutatnak egy terecskét ott pedig egyeslövésekkel aprítják a testvéreket. Ej milyen faxa elbasztunkat lehetne itt forgatni, Még Ferenctetvér is megnyalná utána a tíz ujját.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.