Az Alföldön és a Dél-Dunántúlon lehet havazásra, hózáporokra számítani kedden.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden általában gomolyfelhős, napos idő várható, de időszakosan a felhők össze is állhatnak, ami által erősen felhős is lehet az ég. Elsősorban az Alföldön és a Dél-Dunántúlon alakulhat ki kisebb havazás, hózápor. Estefelé összeesnek a felhők, de kisvártatva észak felől vastagabb felhőtömbök érkeznek. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül, az Észak-Alföldön, a Zemplén térségében, valamint az Alpokalján meg is erősödik. A hőmérséklet délután 4 és 9, késő este -4, +2 fok között alakul.

Felhőkre és kisebb havazásra lehet számítani kedden

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Kedd éjjel észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, reggelre északkeleten és az Alföld nagy részén már borult lesz az ég. A Dunántúlon ugyanakkor vékonyabb lesz a felhőtakaró. Szerda hajnalban az Északi-középhegységben néhol szállingózhat a hó. A többnyire mérsékelt északi, északkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -1 fok között várható, de a fagyzugokban ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Szerdán még érezteti a hatását a kedd éjszaka észak felől vastagabb, de szakadozott beérkezett felhőzet. Több napsütés a nyugati, délnyugati megyékben lehet. Estefelé kezd el határozottan csökkenni a felhőtakaró. Helyenként – nagyobb eséllyel északkeleten – számíthatunk gyenge vegyes halmazállapotú csapadékra, illetve délután a Duna tágabb környezetében alakulhat ki zápor, hózápor. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -1 fok között alakul, néhol ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 11 fok között várható.

Forrás: met.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Nem fehéredett ki az Alföld. Havazás se lesz, talán a délkeleti határszélen. Jobb helyről kellene informálódni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.