A költségvetési bizottság hallgatta meg a lelkészt a nemrég megesett NAV-os razzia okán. A bizottsági ülésen a testület fideszes tagjai nem vettek részt, pedig a 400 forintos euró is szóba került, ami az ellenzék szerint a Fidesz 12 évnyi elhibázott gazdaságpolitikájának bizonyítéka.

A Népszava cikke szerint hétfőn sajtótjékoztatón beszélt arról Iványi Gábor lelkész, hogy a jelenlegi kormány megvonta a Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) egyházi státuszát, hajszát indított ellenük, ez teszi őket történelmi egyházzá. 

Iványi Gábor szerint semmi nem indokolta a fegyveres lerohanásukat

Fotó: Facebook/Iványi Gábor hivatalos oldala

Iványi a költségvetési bizottság hétfői ülésére kapott meghívást, és bár a fideszes képviselők nem vettek részt az ülésen, ennek ellenére meghallgatták a MET elnökét, mivel a nemrég ellenük indított NAV-os razzia is a bizottság témái között szerepelt. 

Iványi elmondta, több ezer ember munkahelyét és ellátását kockáztatják, az alapprobléma pedig szerinte az, hogy nem kapják meg azt a kiegészítő támogatást, ami egyházi státuszuk jogellenes elvétele miatt járna nekik, de a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága által megítélt kártérítés összegét sem fizette meg nekik a magyar állam. Iványi Gábor számításai szerint a kormány 2016 óta 12 milliárdos adósságot halmozott fel velük szemben. Elmondta, minden közterhet készek kifizetni, sosem hangoztatták azt, hogy ezt nem tennék meg, és minden információcserében partnerek voltak. Emiatt véli úgy, hogy "fegyveres lerohanásukat" semmi sem indokolta.

Szeretnénk végre annyi hányattatás után, az 1970-es évek üldöztetései után nem átélni azt, hogy mit jelent utcán prédikálni, mit jelent hamis törvények alapján börtönbüntetésre ítéltetni – mint ahogy ez velem megtörtént korábban. Az a kérdésünk, hogy remélhetjük-e azt, hogy egy szabad országban élhetünk és szolgálhatjuk a hazánkat, azon a területen, ahol igazán verseny nincs

- fogalmazott Iványi Gábor.

A lelkész elmondta, a tevékenységüket a haza javára végzik és azt megtagadni tőlük, ami törvényesen járna, az hatalommal való visszaélés, és azé a bűn, aki ezt "megcselekszi", nem az övék. Arra is kitért, hogy hónapról-hónapra békességben végzik munkájukat, "átélve azt a csodát", hogy legalább a béreket ki tudják fizetni.

A cikk szerint a költségvetési bizottság szocialista tagja, Mesterházy Attila szégyenteljesnek nevezte azt, ami Iványi Gáborral és szervezeteivel történik. Az MSZP-s képviselő pártja támogatásáról biztosította Iványit, és sajnálkozását fejezte ki, hogy végül nem Iványit jelölte az ellenzéki összefogás köztársasági elnökként. 

"A költségvetési bizottsági ülések harminc százalékán nem vettek részt a kormánypárti képviselők – utóbbit már a testület jobbikos tagja mondta. Potocskáné Kőrösi Anita emlékeztet, a fideszesek annak ellenére maradtak távol a mai üléstől, hogy Iványi Gáborék helyzetén túl a 400 forintos euró árfolyamról is szó esett volna. Ez az elhibázott 12 év fideszes gazdaságpolitikájának a bizonyítéka – hangoztatta.

Az Orbán-kormány alkalmatlan bármilyen válságkezelésre – ezt mondta a bizottság DK-s elnöke. Varju László kijelentette, a kormánypárti képviselők nagy bajt tudnak okozni egy ilyen helyzetben, ha távol maradnak" – olvasható a cikkben.

Forrás: nepszava.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Érthető volt a fegyveres fellépés! Hajléktalanok, betegek, öregek komoly, erős harci ellenfelek! Még az is lehet, hogy a nejlon szatyrukban pisztoly lapul!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
"Báncsák" ezt a bolsikonform "gyülekezetet"? Na, ne má'!
Nessy
Érthető volt a fegyveres fellépés! Hajléktalanok, betegek, öregek komoly, erős harci ellenfelek! Még az is lehet, hogy a nejlon szatyrukban pisztoly lapul!
lemon tree
De igen. Orbán gonoszsága, bosszúszomja indokolta.

szeretet.éhség helyett bosszú.szomj, - Orbán természetének leglényege, persze a pénz.éhség és a hatalom.éhség után!
Nyírfa
@Nessy: A mankók kész tüzérségi fegyverek, a takarók pedig kiválóan alkalmasak az álcázásra! Azért ezt igazán nem érdemes tagadni!
Nessy
@Nyírfa: Ha belegondolok, Brúnóka, a botom is komoly biztonsági kockázat! Meg kell gondolni, hova megyek, hányan állunk meg beszélgetni az utcán!
Nyírfa
@Nessy: Pláne, ha felettünk szárnyal a Pegazus!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.