A bölcsész kutató 3 évvel ezelőtt megöléssel fenyegetett egy ukrán diplomatát. Most a táblabíróság súlyosított a minősítésen és a büntetésen is, és emberölés előkészületében mondta ki bűnösnek a kutatót – írja a 24.hu.

Ukrán diplomatát fenyegetett megöléssel a magyar bölcsész – ítélt a bíróság
Kép: Pixabay

A Központi Nyomozó Főügyészség tavaly februárban emelt vádat a kutatóval szemben. A vád szerint Ukrajna budapesti nagykövetségéről kérték fel előadás tartására a középkorú férfit, az ukrán diplomácia megszervezésének 100 éves évfordulójára tartandó megemlékezésen.

A kutató előzetesen előterjesztette előadásának tervezetét, azonban a diplomáciai képviseletről azt közölték vele, hogy azt témaválasztására tekintettel, egy későbbi nyelvészeti konferencián adja elő.

Az előadás elutasítása miatt a bölcsész 2019. február 1-jén ukrán nyelven emailt intézett a nagykövetséghez, amelyben az őt ért szakmai megbecsültségét sértő igazságtalanságra hivatkozással, megöléssel fenyegette Ukrajna Magyarországon szolgálatot teljesítő I. osztályú titkárát, diplomatáját.

A Fővárosi Törvényszék tavaly nyáron nemzetközileg védett személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a kutatót, és 3 hónapi, végrehajtásában 1 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. Az ügyész súlyosabb büntetés kiszabásáért, a vádlott és védője pedig felmentésért fellebbezett.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú indítványával kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál, hogy a férfi bűncselekményét minősítsék emberölés előkészületének és vele szemben szabjon ki felemelt tartamú és hosszabb próbaidejű büntetést és rendelje el a vádlott pártfogói felügyeletét is.

A tábla egyetértett a fellebbviteli főügyészség indítványával és emberölés előkészületének bűntettében mondta ki bűnösnek a bölcsészt, és vele szemben a szabadságvesztést 1 évre súlyosította, ennek végrehajtását pedig 2 évi próbaidőre felfüggesztette.

Forrás: 24.hu
Címlapkép: Pixabay

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Medvepapa
Milyen kár, hogy bezárt a " LIPOT ". Most nem bolyonganának ilyen örültek közötünk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
@Rizikó: 11:58 Ehhez mi közük a ruszkiknak? Elolvastad a cikket? Nyilván nem.
Rizikó
@csipetke: Nyilván egy soviniszta, nacionalista ukrán a követségi dolgozó. Na őket az oroszok majd a helyükre teszik! Innen a vélemény!
Elgondolkodtál ezen? Nyilván nem!
csipetke
@Rizikó: Erre azért ne tegyé nagyobb összeget,,
Rizikó
@csipetke: A tények makacs dolgok és a történések egy felé mutatnak!
Peller Anikó
@csipetke: A tények makacs dolgok emiatt nem érdemes szóbaállni debilekkel.
teuton
@Rizikó: TE es a GONDOLKODAS?! Ne röhögtess, mindenki olvashatja a baromsagaid! Mi köze az oroszoknak az ukran diplomatahoz? Mi lenne a "füle mögött"? (O1G füle möge neztel mar putyin-ügyben?) Lemondott egy elöadast a diplomata, ezert megölessel fenyegette egy idiota...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.