A bölcsész kutató 3 évvel ezelőtt megöléssel fenyegetett egy ukrán diplomatát. Most a táblabíróság súlyosított a minősítésen és a büntetésen is, és emberölés előkészületében mondta ki bűnösnek a kutatót – írja a 24.hu.

Ukrán diplomatát fenyegetett megöléssel a magyar bölcsész – ítélt a bíróság
Kép: Pixabay

A Központi Nyomozó Főügyészség tavaly februárban emelt vádat a kutatóval szemben. A vád szerint Ukrajna budapesti nagykövetségéről kérték fel előadás tartására a középkorú férfit, az ukrán diplomácia megszervezésének 100 éves évfordulójára tartandó megemlékezésen.

A kutató előzetesen előterjesztette előadásának tervezetét, azonban a diplomáciai képviseletről azt közölték vele, hogy azt témaválasztására tekintettel, egy későbbi nyelvészeti konferencián adja elő.

Az előadás elutasítása miatt a bölcsész 2019. február 1-jén ukrán nyelven emailt intézett a nagykövetséghez, amelyben az őt ért szakmai megbecsültségét sértő igazságtalanságra hivatkozással, megöléssel fenyegette Ukrajna Magyarországon szolgálatot teljesítő I. osztályú titkárát, diplomatáját.

A Fővárosi Törvényszék tavaly nyáron nemzetközileg védett személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a kutatót, és 3 hónapi, végrehajtásában 1 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. Az ügyész súlyosabb büntetés kiszabásáért, a vádlott és védője pedig felmentésért fellebbezett.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú indítványával kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál, hogy a férfi bűncselekményét minősítsék emberölés előkészületének és vele szemben szabjon ki felemelt tartamú és hosszabb próbaidejű büntetést és rendelje el a vádlott pártfogói felügyeletét is.

A tábla egyetértett a fellebbviteli főügyészség indítványával és emberölés előkészületének bűntettében mondta ki bűnösnek a bölcsészt, és vele szemben a szabadságvesztést 1 évre súlyosította, ennek végrehajtását pedig 2 évi próbaidőre felfüggesztette.

Forrás: 24.hu
Címlapkép: Pixabay

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Medvepapa
Milyen kár, hogy bezárt a " LIPOT ". Most nem bolyonganának ilyen örültek közötünk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Rizikó
Akkor akik a csajok után füttyögnek, ítéljék el nemi erőszak kísérletéért!

Az ukrán diplomata problémáját az oroszok megfelelően fogják kezelni!
Medvepapa
Milyen kár, hogy bezárt a " LIPOT ". Most nem bolyonganának ilyen örültek közötünk.
teuton
@Rizikó: De jol informalt vagy, ezek szerint tte is kiszabadult lipotos vagy...
Rizikó
@teuton: Veled ellentétben gondolkodom! Ha van valami az ukrán diplomata füle mögött, az oroszok nem hagyják szó nélkül! Nem logikus?
Csizmás Kond
Mongyuk egy bölcsész lehetne bölcsebb annál, minthogy gyilkossággal fenyegetőzik...
csipetke
3 évvel ezelőtt? Hát nem kapkodták el.
csipetke
@Rizikó: 11:58 Ehhez mi közük a ruszkiknak? Elolvastad a cikket? Nyilván nem.
Rizikó
@csipetke: Nyilván egy soviniszta, nacionalista ukrán a követségi dolgozó. Na őket az oroszok majd a helyükre teszik! Innen a vélemény!
Elgondolkodtál ezen? Nyilván nem!
csipetke
@Rizikó: Erre azért ne tegyé nagyobb összeget,,
Rizikó
@csipetke: A tények makacs dolgok és a történések egy felé mutatnak!
Peller Anikó
@csipetke: A tények makacs dolgok emiatt nem érdemes szóbaállni debilekkel.
teuton
@Rizikó: TE es a GONDOLKODAS?! Ne röhögtess, mindenki olvashatja a baromsagaid! Mi köze az oroszoknak az ukran diplomatahoz? Mi lenne a "füle mögött"? (O1G füle möge neztel mar putyin-ügyben?) Lemondott egy elöadast a diplomata, ezert megölessel fenyegette egy idiota...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.