A Privátbankár számolt be arról, hogy orosz állampapírok nemteljesítésére vonatkozó ötéves CDS ügyletek 80 százalékos csődvalószínűséget áraznak az Erste Befektetési Zrt. szerint.

Jövő héten csődbe mehet az orosz állam

Főként a március 16-i kuponfizetés miatt nagy az aggodalom.

Ha Oroszország nem fizet, vagy rubelben próbálná meg a 117 millió dolláros fizetést teljesíteni, az csődeseménynek számíthatna, ami aktiválhatná a CDS-ügyleteket.

A The Wall Street Journal szerint a Rosznyefty orosz olajtársaság a napokban nem fizetett meg egy devizában esedékes kötvénytartozást. A Gazprom viszont igen.

Miután tegnap komolyan felmerült az oroszok elleni olajembargó lehetősége, és az iráni atomalku orosz megtorpedózása is, még az orosz energiaipari miniszter is elkezdett 300 dolláros olajárral fenyegetőzni. 

Erre 130,89 dollárig is felszaladt a Brent típusú olaj ára. Innét visszapattant ugyan, de ma ismét emelkedik, két százalékos emelkedéssel 126 dollár közelében jár.

Számos más árupiaci termék árfolyama folytatja az emelkedést, bár általában szolid, 1-3 százalékos mértékben. Az orosz fél fontos exportcikke, a nikkel ára

70 százalékkal 81 ezer dollárra emelkedett, ami hasonlóan nagy csoda, mint a negatív olajár volt 2020 áprilisában.

Az ekkora napi mozgások rendkívül ritkák. Pár héttel ezelőtt kevesebb, mint harmadába, 22-25 ezer dollárba került a fontos fém egysége, amelyet többek között akkumulátorokhoz is használnak.

Forrás: Privátbankár

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
@Rizikó: ma, 14:22
Te tudsz valami lényegeset, de visszatartod? Moszkvát is támadják? Mert Kijevet erősen ostromolják, de kitart, Moszkva meg harc nélkül megadja magát?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Giovanni Alba: Moszkva feltételek nélkül bizik putyinban, és kitart mellette .
Rizikó
@Giovanni Alba: Mint írtam, a haladó nyugati sajtó terjeszt mindenféléket!
Lassan megnyerik a háborút az újságokban. Elég vicces, na!
csak úgy....
@Rizikó: náladnál semmi sem viccesebb! te viccházba valósi..
rokker33
Nehogy már nyugat jobban tudja,hogy milyen állapotban van az orosz gazdaság! De még a jelen lévő kommentelők is jobban tudják...Elég szánalmas néhány ember!
ómió
Ezt nálunk az efftársak 2008-ban háború nélkül is "abszolválták"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.